Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup

Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice.

Sobota in nedelja bosta tako rezervirani tudi za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup. Letošnja sezona prinaša bistveno spremembo, saj bodo v primerjavi s prejšnjimi leti zaigrali leto mlajši nogometaši. Pravico nastopa na sobotnih in nedeljskih tekmah, kakor tudi na naslednjih tekmah tekmovalnega leta 2016/17 imajo igralci, ki so rojeni po 1. januarju 2003 in igralci rojeni v letu 2004.

V uvodni fazi tekmovanja sodeluje 16 ekip, ki se bodo pomerile na štirih četrtfinalnih turnirjih, napredovanje v polfinale Nike Premier Cup pa si bosta po treh odigranih tekmah, ki trajajo dvakrat po 15 minut, zagotovita dva najboljša kluba vsakega turnirja. V soboto bodo odigrane tekme v skupinah, katerih gostiteljici bosta Kidričevo in Grosuplje, v nedeljo pa bo tekmovanje mladih upov gostovalo še v Kopru in Krškem.

V Kidričevem bodo poleg Aluminija sodelovale še ekipe Maribora, Mure in Šampiona, mladi Grosupeljčani pa se bodo na domačem igrišču kosali z Domžalami, Interblockom in Olimpijo. Krčani bodo pričakali Celje, Rudar Velenje in Vipoll Veržej, koprski upi pa se bodo za polfinale tekmovanja pomerili z moštvi Brava Publikum, Gorice in NOGA Triglava.

Turnirje v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem bodo podrobno spremljali tudi trenerji in predstavniki NZS. Goran Sentič in Dominik Kovačič bosta prisotna v Kidričevem, nogometaši v Grosupljem bodo pod drobnogledom Rajka Korenta in Tadeja Langusa, medtem ko bosta Primož Jelen in Daniel Pavlin spremljala turnir v Krškem. Dejan Jelnikar in Vanja Starčevič bosta prisotna v Kopru.

Zmago iz minule sezone bo branila selekcija Maribor. Zasedba z Ljudskega vrta je, po zmagi v finalu proti Aluminiju, spomladi slovenski nogomet odlično zastopala tudi na evropskem finalu Nike Premier Cup, saj so se vijoličasti po dveh zmagah v skupinskem delu tekmovanja preko četrtfinala prebili vse do polfinala, v tekmi za tretje mesto pa so morali čestitati zagrebškemu Dinamu.

Turnir 1: Kidričevo, 22. oktober. Sodelujoče ekipe: Aluminij, Maribor, Mura in Šampion.
Turnir 2: Grosuplje, 22. oktober. Sodelujoče ekipe: Brinje Grosuplje, Domžale, Interblock in Olimpija Ljubljana.
Turnir 3: Krško, 23. oktober. Sodelujoče ekipe: Celje, Krško, Rudar Velenje in Vipoll Veržej.
Turnir 4: Koper, 23.oktober. Sodelujoče ekipe: Bravo Publikum, Gorica, Koper in NOGA Triglav.

Razpored tekmovalnih parov na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup 2016/17

Tekst: NZS
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.

DELI NA