Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup

Minuli vikend je bil napolnjen z nogometnim dogajanjem. Ob številnih članskih preizkušnjah so se na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup dokazovali tudi mladi nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004.

Polfinalno vstopnico so si že v soboto z dobrimi predstavami zagotovili nogometaši Maribora in Mure ter Brinja Grosuplja in Domžal. Maribor je turnir 1, ki ga je gostilo Kidričevo, sklenil neporažen in brez prejetega zadetka, s štirimi točkami pa so po zmagi proti Aluminiju in remiju z Mariborom zasedli upi Mure. Šampion in Aluminij, prvi so ugnali Muro, a v prvem krogu izgubili z Aluminijem, so zaključili z udejstvovanjem v Nike Premier Cup.

Dvoboji v Grosupljem so ponudili kar štiri neodločene izide, tri srečanja so se končala brez zadetkov. V igri remijev so se ob gostiteljih turnirja najbolje znašli Domžalčani. Prvouvrščeni ekipi sta poleg medsebojnega remija vknjižili še en remi. Grosupeljčani so ugnali Olimpijo, Domžalčani so v drugi tekmi turnirja premagali Interblock, ljubljanska kluba pa sta se ravno tako razšla brez zmagovalca.

V nedeljo sta bila odigrana še turnirja v Krškem in Kopru. V tretji skupini so se napredovanja veselili domačini in Veržejci. V treh tekmah neporaženi Posavci so turnir odprli z remijem proti Rudarju, nato pa ugnali Celje in Veržej, za katerega pa poraz v zadnjem krogu ni bil usoden, saj so si Prleki napredovanje zagotovili že pred zadnjo tekmo, z zmagama nad Celjem in Rudarjem. Grofje so turnir sklenili na tretjem mesto, potem ko so v zadnji tekmi ugnali sosede z Velenja.

Zadnji četrtfinalni turnir je bil odigran na koprski Bonifiki. Na Primorskem smo videli tri zadetke, ti pa so največ veselja prinesli taboroma Gorice in NOGA Triglav. Goričani so turnir sklenili s sedmimi točkami, najprej so ugnali Bravo Publikom, po vmesnem remiju s Kranjčani pa so z minimalno razliko premagali še Koprčane. Z doseženim zadetkom so si napredovanje zagotovili tudi Kranjčani, ki jih je krasila tudi čvrsta obramba, ob remijih s Koprom in Gorico so zaklenili svoja vrata, v zadnji tekmi pa premagali ljubljanski Bravo.

Turnir 1 - rezultati:
MARIBOR - MURA 0:0
ALUMINIJ - ŠAMPION 1:0

Kovačec (8.)
MURA - ŠAMPION 0:4
perc (12.), Baskera (13., 18.), Videčnik (25.)
MARIBOR - ALUMINIJ 4:0
Preksavec (8.), Ajhmajer (20.), Bloudek (22.), Audič (30')
ALUMINIJ - MURA 0:1
Novak (1.)
ŠAMPION - MARIBOR 0:4
Bloudek (5., 17., 30.), Nežmah (25.)

Turnir 2 - rezultati:
INTERBLOCK - BRINJE GROSUPLJE 0:0
DOMŽALE - OLIMPIJA LJUBLJANA 0:0
BRINJE GROSUPLJE - OLIMPIJA LJUBLJANA 2:0

Ibričić (4.), Berdajs (14.)
INTERBLOCK - DOMŽALE 0:2
Kobilca (14.), Kranjec (24.)
DOMŽALE - BRINJE GROSUPLJE 0:0
OLIMPIJA LJUBLJANA - INTERBLOCK 1:1

Sadiković (4.); Milinovič (7.)

Turnir 3 - rezultati:
CELJE - VIPOLL VERŽEJ 0:1

Senčar (18.)
KRŠKO - RUDAR VELENJE 1:1
Sivonjić (27.); Turinek (11.)
VIPOLL VERŽEJ - RUDAR VELENJE 4:0
Škraban (5.), Ščernjavič (11.), Kralj (20.), Vičar (25.)
CELJE - KRŠKO 1:2
Veber (20.); Kuselj (4.), Lekše (30.)
KRŠKO - VIPOLL VERŽEJ 4:0
Sivonjić (9., 15.), Šeško (17.), Lekše (23.)
RUDAR VELENJE - CELJE 0:2
Kozar (24.), Ajradinovik (29.)

Turnir 4 - rezultati:
BRAVO PUBLIKUM - GORICA 0:1

Konjedic (12.)
KOPER - NOGA TRIGLAV 0:0
GORICA - NOGA TRIGLAV 0:0
BRAVO PUBLIKUM - KOPER 0:0
KOPER - GORICA 0:1

Trojar (26.)
NOGA TRIGLAV - BRAVO PUBLIKUM 1:0
Sajovic (5.)

Tekst: NZS
Foto: NK Veržej

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA