23.11.2019 | 1. SŽNL
Za konec jeseni še prenos derbija

Nedeljo bo zaznamoval 12. krog SŽNL, ki bo tudi zadnji v tem koledarskem letu. Članice bodo piko na i postavile s tekmami v Ajdovščini, Kopru, Bratoncih in Ljubljani. Kot je bila praksa v tej nogometni jeseni, pa tudi to pot ne bo izostal prenos. Kamere bodo tokrat v Bratoncih, vodilne Pomurke potrjujejo jesenski naslov na tekmi z Radomljankami. Tekma se začne ob 11. uri, prenos pa na spletni strani Nogometne zveze Slovenije!

SŽNL, 12. krog, 24.11.
Ajdovščina – ŽNK Cerklje (11.00)
Koper Obala – ŽNK MB Tabor (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (11.00) (videoprenos na www.nzs.si)
ŽNK Olimpija – ŽNK Krim RollJet (14.00)

Lestvica strelk po 11. krogu:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 29
Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija) 17
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 16
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 13

Komaj čakajo premor

Pomurke so na vrhu, po 11 krogih imajo takisto število zmag, trener Sandi Bauer pa prizna, da je za igralkami naporen ritem. „Igralke so utrujene, pravih počitnic niso imele. Prejšnji sezoni je hitro sledila liga prvakinj, vmes je bilo precej reprezentančnih akcij. Vse skupaj je bilo precej naporno, zato komaj čakamo konec in mesec dni predaha,“ priznava Bauer.

„Jesenski naslov nam predstavlja velik motiv, neporaženi želimo v leto 2020. V minulih dveh dneh smo trenirale zahvaljujoč KMN Vidonci, ki imajo dober teren z umetno travo in reflektorji. Naš terene v Bratoncih je zahteven in mehak, verjamem pa, da bo v nedeljo boljše,“ dodaja Bauer. Zaveda se, da jim v goste prihajajo Radomljanke, ki so v zadnjih petih tekmah zbrale tri zmage in po en remi in poraz.

„Mi imamo svoje težave, predvsem je to neučinkovitost. Pripravimo si obilo priložnost, a težko dosežemo gol. Praviloma se pridejo ekipe branit na naše domače tekme, na roko jim gre tudi velikost terena,“ pove Bauer, ki pričakuje, da bodo tako taktiko ubrale tudi Radomljanke, ki jih vodi Aljaž Gornik. „Pozorni moramo biti na vsaj tri, štiri igralke, med njimi zagotovo na Zalo Kuštrin,“ dodaja Bauer, ki verjame, da jim način igre s kratkimi in hitrimi podajami lahko še kako pride prav jutri.

Tekma kot nagrada

„Komaj čakamo tekmo!“ pa sporočajo iz Radomelj, kjer je na krmilu Aljaž Gornik. „Dejansko je tekma prišla ob pravem času in hkrati nagrada za vse treninge, ki smo jih opravili, odkar sem z ekipo,“ nadaljuje Gornik, ki pravi, da bi rad v praksi videl, kaj bodo njegove varovanke prinesle iz teorije, treninga, v prakso.

„Pomurke imajo veliko kakovostnih posameznic. Če hočemo kaj doseči, moramo odigrati ekipno in zbrano ter pokazati vse svoje znanje, ki ga premoremo,“ nadaljuje naš sogovornik, ki pravi, da vse tekme in treninga pozorno analizira. Opozori pa, da jim malce otežuje izvedbo načrta tekme le naravna trava, na kateri se bo igrala nedeljska tekma. „Želimo igrati na enak način, kot to delamo dosedaj: z veliko pritiska po celem terenu!“ še doda Gornik.

Statistika kaže, da bo to že 23. medsebojna tekma – 21 so jih dobile Pomurke, eno srečanje se je končalo z remijem.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Nona Pomurje Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 27.09.2020 | 1. SŽNL
  Na mestnem derbiju jih zanimajo le tri točke
  Vodilna ekipa lige ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostuje na Gorenjskem, ŽNK Radomlje doma gostijo Ajdovke, v Ljubljani pa se ob 16. uri prične tekma med ŽNK Olimpijo Ljubljana in ŽNK Krim RollJet – to je tudi srečanje, ki si ga boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na spletni strani www.nzs.si.
 • 26.09.2020 | 1. SŽNL
  Iz dvoboja za naslov bi rade naredile troboj
  S tekmami 7. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL. Tokratni krog pa bo obeležila zagotovo tekma med ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim Rolljet. Mestni ljubljanski derbi boste lahko od 16. ure dalje spremljali tudi v neposrednem spletnem prenosu na strani www.nzs.si.
 • 13.09.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in krimovke napolnile mrežo
  ŽNK Krim RollJet je dosegel najvišjo zmago kroga (7:1), Mirjam Kastelec pa je s šestimi doseženimi goli proti ŽNK Cerklje nova vodilna strelka lige. Do treh točk sta prišli še vrsti ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Maribor Tabor.
 • 12.09.2020 | 1. SŽNL
  Favoritinjam bi rade pokvarile načrte
  V ponedeljek se bo zbrala ženska članska reprezentanca, pred tem pa bodo nogometašice SŽNL odigrale 6. krog rednega dela. Uvodoma bomo spremljali od 11. ure naprej tekmo v Gornji Radgoni, kjer bodo kamere, na zelenici pa ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje.
 • 11.09.2020 | 1. SŽNL
  Na vsaki tekmi motivirane in željne zadetkov
  V nedeljo se bo igral 6. krog SŽNL, kamere pa bodo v Gornji Radgoni, kjer domačinke ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo ŽNK Radomlje. V nedeljo sta na sporedu še tekmi v Ajdovščini in Ljubljani, proste so igralke ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 06.09.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke s popolnim izkupičkom
  Po 5. krogu je vodilna vrsta ŽNK Nona Pomurje Beltinci edina neporažena ekipa tekmovanja. Pomurke so s 4:0 porazile krimovke, Olimpija z 10:0 Ajdovke, dopoldan so tri točke ostale v Mariboru. Proste so bile nogometašice ŽNK Cerklje.
 • 06.09.2020 | 1. SŽNL
  Ambiciozne Krimovke čakajo vodilne Pomurke
  Današnjo nedeljo bodo obeležile tri tekme SŽNL, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo v Mariboru, kjer se ob 11. uri prične tekma ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje. Ob 16.30 pa se v Ljubljani začneta obračuna ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina.
 • 05.09.2020 | 1. SŽNL
  Zaveda se, da je to ena najtežjih tekem
  Radomljanke se nadejajo novih točk, prva priložnost za to bo že nedeljska tekma, ko v 5. krogu SŽNL ob 11. uri gostujejo v Mariboru.
 • 05.09.2020 | 1. SŽNL
  Odločala bo zadnja linija
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, kjer domačinke gostijo Radomljanke. To bo tekma 4. in 6. ekipe prvenstva, loči pa ju le točka.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.

DELI NA