28.04.2024 | 1. SŽNL
ŽNK Gažon in ŽNK Radomlje Medex v Ljubljano

Poleg tekme ŽNK Ljubljana – ŽNK Mura Nona sta v 21. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje na sporedu še tekmi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (ob 16.30, tudi v prenosu na Planet TV-ju) in Krim – ŽNK Gažon (ob 17.30).

Tekma na Ptuju bo 19.5., prosta je ekipa ŽNK Cerklje.

SŽNL, 21. krog, 28.4.
ŽNK Ljubljana – ŽNK Mura Nona (13.00) (spletni prenos na nzs.si)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (16.30) (prenos na Planet TV)
Krim – ŽNK Gažon (17.30)

19.5.
WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (11.00)

Pred kamerami Planet TV-ja

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo aprilski spored preizkušenj zaključila s še enim gostovanjem v prestolnici. Rumenosrčne se bodo v Šiški pred kamerami Planet TV 2 zoperstavile ŽNK Olimpiji. Ekipi sta letos odigrali dve medsebojni tekmi: s 4:1 in 5:0 je vsakič slavila Olimpija, ki prihaja na tokratno tekmo po dveh zahtevnih obračunih z ŽNK Mura Nono.

„V polfinalu pokala se nam žal ni izteklo, kot smo si želele. Z dvignjeno glavo gremo naprej. Proti Radomljam gremo po tri točke,“ se tudi Maja Madon, članica ŽNK Olimpije, v napovedi tekme dotakne minulih dni, ko so se borile za ligaške točke in napredovanje v finale pokala.

Radomljanke so se od pokala poslovile v četrtfinalu, misli so le pri ligaških tekmovanjih, ki se končujejo v teh tednih. „S tekmo proti Olimpiji odpiramo natrpan urnik v zaključnem mesecu sezone. Mislim, da smo z mlado člansko ekipo od začetka sezone naredile velik napredek. Ob tem se mi zdi pomembno tudi to, da smo skozi vsa tekmovanja zelo stabilna ekipa in držimo določeno konstanto. Seveda gremo v vsako tekmo na zmago, naše želje oziroma cilji pa so tudi, da se borimo do zadnje sekunde in pokažemo zmagovalni karakter,“ pred tekmo proti Olimpiji za klubsko spletno stran pove Brina Omejec Židan.

V obeh taborih se veselijo tekme

Tretja medsebojna tekma sezone čaka tudi Krim in ŽNK Gažon. V dosedanjih 180 minutah so gledalci videli en gol, zmage se je veselil Krim, en tekma se je končala brez zadetkov.

„Obračuna se veselimo, želimo nadaljevati z dobrimi igrami, ki jih kažemo na zadnjih tekmah. Cilj je, da tri točke ostanejo doma. Manjka Ariel Stolz in dlje časa odsotna Neža Hvala. V kader pa se vrača Nikki Kobal. Ekipa je pripravljena, da pokaže svoj maksimum. Razlog več, da se vidimo na Kodeljevem,“ se iz tabora Krim javi trener Žiga Grgasovič. Njegova ekipa je v zadnjih štirih tekmah zbrala štiri točke: premagala je WFC Dravo Ptuj in vzela točko Radomljam.

Tekme v Ljubljani se veselijo tudi v taboru ŽNK Gažon. V soboto je kar šest igralk članske zasedbe prišlo do točke v Mariboru v tekmovanju mladih DU17. Po zaostanku z 0:3 so varovanke trenerja Roberta Zirnsteina zrežirale preobrat in se z remijem vrnile domov. Ta točka je vzpodbuda tudi za danes, pravi trener Zirnstein, ki pa v Ljubljano prihaja z rahlo okrnjeno postavo. Manjkale bodo Žana Bjelkić, Gaja Zirnstein in Tarin Požru.

„Prihajamo pomlajeni, prvič bo v kadru Maruša Lovrečič, ki je pred dnevi dopolnila 16 let. Tekmeca spoštujemo, odigrali bomo svojo tekmo, v kateri bodo naša mlada dekleta spet dobile pravo priložnost, ki jo bodo, verjamem, izkoristile,“ sklene Zirnstein.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Še zadnji dejani sezone članic
  V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
 • 18.05.2024 | 1. SŽNL
  Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
  Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).
 • 17.05.2024 | 1. SŽNL
  Pred kamerami Planet TV-ja generalka na finale pokala
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, bo v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona bodo gostile ŽNK Ljubljano. V nedeljo sledi še tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana ter zaostala tekma 21. kroga: WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)
 • 12.05.2024 | 1. SŽNL
  Olimpija na krilih Sare Makovec boljša od Mure
  V soboto se je začel, v ponedeljek pa končal 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1).
 • 11.05.2024 | 1. SŽNL
  Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
 • 11.05.2024 | 1. SŽNL
  V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
  Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
 • 05.05.2024 | 1. SŽNL
  Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
  Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
 • 05.05.2024 | 1. SŽNL
  Spletni prenos iz Radomelj
  V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
 • 04.05.2024 | 1. SŽNL
  Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
  Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.

DELI NA