13.10.2019 | 1. SŽNL
Vrača se ženski ligaški nogomet

Po reprezentančnem premoru, na delu so bile članice in mladinke, se danes nadaljuje ligaško prvenstvo članic. Na sporedu je 7. krog, oči javnosti bodo še nekoliko bolj uprte v Bratonce, odkoder bomo od 11.00 dalje  na spletni strani www.nzs.si spremljali derbi vodilnih.

SŽNL, 7. krog, 13.10.
ŽNK Maribor Tabor – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija (11.00) (prenos na www.nzs.si)
ŽNK Radomlje – Koper Obala (13.00)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Cerklje (15.30)

Danes pa se igra še v Mariboru, Radomljah in v Ljubljani.

Višja pričakovanja Mariborčank

Mariborčanke so favoritinje na tekmi proti Ajdovkam, varovanke Semirja Šabotiča želijo z novimi tremi točkami korak bližje zgornjemu delu prvenstvene lestvice. Sezono niso začele, kot so želele in pričakovale.

Formula da, čarobna palica ne

Četrta in peta ekipa lige, ŽNK Radomlje in Koper Obala, se bosta za prvenstvene točke pomerili v Radomljah. Domači publiki se bo predstavil novi trener Aljaž Gornik, ki je nadomestil Bojana Taneskega, ki se je poslovil. „Nimam čarobne palice, ki bi nam čez noč omogočila preskok v napredku. Poznam pa formulo, ki nas lahko sčasoma močno približa vrhunskemu nogometu. Ta formula se glasi: čisto srce, iskreni odnosi, redno in zbrano treniranje, skupna povezanost ter opora vseh, ki so neposredno ali posredno povezani s klubom,“ je povedal Gornik za klubsko spletno stran ob imenovanju za glavnega trenerja.

„Upam, da se čim boljše zoperstavimo Radomljankam. Kaj bo pa to prineslo, pa bomo videli po koncu tekme,“ pa razmišlja Peter Kocjančič, trener ekipe z Obale.

Ob 15.30 se začne še tekma med ŽNK Krim RollJet in ŽNK Ceklje. V minuli sezoni sta ekipi odigrali tri medsebojne tekme, dve zmagi sta pripadli Ljubljančankam, eno srečanje se je končalo z remijem. Kar dve od treh tekem sta postregli z razburljivim scenarijem. V taboru ŽNK Krim se nadejajo novim trem točkam, svojo računico pa imajo tudi Gorenjke.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK MB Tabor

SORODNE NOVICE

 • 02.10.2022 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi vrha, ŽNK Cerklje po preobratu
  ŽNK Olimpija Ljubljana je dosegla 2. najvišjo zmago v zgodovini ženskega državnega prvenstva, ekipa ŽNK Cerklje pa je s preobratom s 3:1 porazila Primorje Gaia Naturelle. Že v soboto je ŽNK Ljubljana slavila na Ptuju. Prvenstvo se nadaljuje 16.10. V prihodnjih dneh naše mladinke čakajo kvalifikacije za EP 2023, jutri pa se bodo zbrale tudi članske reprezentantke.
 • 01.10.2022 | 1. SŽNL
  Ljubljana učinkovito, nogometni praznik v Fazaneriji
  Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje je končana – ŽNK Ljubljana je s 15:1 porazila Ptujčanke, s šestimi goli se je izkazala Mirjam Kastelec. Nedeljo začenjamo ob 11. uri s spletnim prenosom iz Cerkelj, kjer gostuje Primorje Gaia Naturelle.
 • 01.10.2022 | 1. SŽNL
  Danes na Ptuju, jutri dva prenosa
  Pred začetkom sezone je ŽNK Ptuj, ekipa trenerja Uroša Šmigoca, doživel precej sprememb, rabili pa so nekaj krogov, da so konsolidirali svoje vrste. Zdaj jim je uspelo, zato so toliko bolj veseli in se današnje tekme odkrito veselijo. „Prvič bomo lahko tekmo odigrali s skoraj kompletnim moštvom. Tekma bo težka, nasprotna ekipa je kakovostnejša, tako da bomo skušali nudit čimboljši odpor,“ je jasen trener Šmigoc.
 • 25.09.2022 | 1. SŽNL
  Olimpiji mestni derbi
  Derbi 5. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje je pripadel ŽNK Olimpiji, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje Medex pa sta vknjižila visoki gostujoči zmagi. Tekma v Ajdovščini je bila preložena. Tekmovanje se nadaljuje v soboto, 1. oktobra.
 • 24.09.2022 | 1. SŽNL
  Mestni derbi v Ljubljani, prenos tudi na Planet TV
  Že dopoldan bo na spletni strani Nzs.si na ogled tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci, popoldan ob 16. uri pa na Planet TV2 še mestni derbi ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana. Takisto ob 16. uri se bo začela v Ljubljani tudi tekma Krim – ŽNK Radomlje Medex.
 • 20.09.2022 | 1. SŽNL
  Iz Pomurja v Olimpijo
  Trener ŽNK Olimpije Ljubljana Zlatko Gabor bo imel na voljo dve igralki več. Iz tabora ŽNK Pomurje Nona Beltinci sta se v dres Olimpije preselili 22-letna Sara Makovec in 31-letna Maja Dimitrijević.
 • 20.09.2022 | 1. SŽNL
  Pri ŽNK Ljubljana že pogledujejo na nedeljsko tekmo
  Po 4. krogu v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje so na vrhu Pomurke. Prvič so bile poražene igralke ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Ljubljana na mestni derbi prihaja z zmago. Trenerji ŽNK Ptuja, Primorja Gaia Naturelle in Krima tudi v porazu našli nekaj dobrega.
 • 18.09.2022 | 1. SŽNL
  Derbi Ljubljani, Cerklje do novih treh točk
  V 4. krogu v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je najvišjo zmago zabeležila ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki je bila z 18:0 boljša od Krima. ŽNK Olimpija Ljubljana je z 11:0 premagala Primorje Gaia Naturelle.
 • 18.09.2022 | 1. SŽNL
  V pričakovanju 4. kroga, kamere v Beltincih
  Nedelja, 18.9., prinaša 4. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, tekme pa v Velesovem, Beltincih, Ljubljani in Radomljah.
 • 10.09.2022 | 1. SŽNL
  Krog v znamenju gostujočih ekip
  Tokratni 3. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje so obeležile tri gostujoče ekipe. ŽNK Nona Pomurje Beltinci je s 26:0 slavila na Ptuju, ŽNK Radomlje Medex so z 11:0 odpravile ekipo Primorja Gaia Naturelle, ŽNK Olimpija Ljubljana je bila že v soboto z 8:0 boljša od ŽNK Cerklje.

DELI NA