05.10.2023 | 2. SNL
Vodilni Beltinčani z Bistrico, Ajdovci gostijo severnoprimorski derbi z Goričani

Drugoligaši so z desetimi odigranimi tekmami zaključili uvodno tretjino prvenstva. Na vrh lestvice so se povzpeli Beltinčani, ki bodo v soboto pred kamero NZS gostili Bistričane. Krog bodo odprli Ajdovci in Goričani, severnoprimorski derbi pa si lahko ogledate na Sportklubu.

Sobota, ob 15.00: PRIMORJE EMUNDIA - GORICA
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: Haris Dedić (Primorje)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Spored 12. kroga 2. SNL bodo odprli nogometaši Primorja in Gorice. Severnoprimorski derbi bo znova odigran po sezoni premora, saj so Goričani sezono 2022/23 preživeli v Prvi ligi Telemach. Zdaj sta tekmeca s severe primorske znova del drugoligaške konkurence, oba pa se borita za sam vrh lestvice. Po zaspanem uvodu Goričanov je dolgo bolje kazalo Ajdovcem, ki so nekaj časa celo vodili, a so po dveh zaporednih remijih - po Bistrici še z Ilirijo - prvo mesto predali Beltincem. Pred rdeče-črne so se zaradi boljše razlike v doseženih in prejetih zadetkih zavihteli tudi Goričani, a je jasno, kaj o razvrstitvi v primeru enakega števila točk odloča ob koncu prvenstva, to je razplet medsebojnih tekem. Ajdovci in Goričani so se v 2. SNL pomerili zgolj dvakrat, oba obračuna pa sta pripadla Gorici, ki bo v prestolnici burje napadala osmo zmago v nizu.

 

Sobota, ob 15.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Amel Begič
Prepoved igranja: /

V sezono 2023/24 so odlično zakorakali tudi Beltinčani. Zasedba trenerja Damjana Gajserja se po tretjini odigranih tekem nahaja na samem vrhu lestvice, Prekmurci pa so neporaženi že sedem tekem. "Žuti" so v tem času osvojili kar 19 od možnih 21 točk, brez zmage so ostali zgolj v prekmurskem derbiju z Nafto. Po obračunu z Lendavčani so sledile tri zmage, po Dekanih in Dravinji pa je pred Beltinčani pokleknila še Krka. Na Portovalu sta za zmago gostov zadela Luka Pihler in Filip Kosić, med tednom pa je bila ekipa uspešna še v pokalnem tekmovanju. Med tednom so se pokalne zmage veselili tudi Bistričani, ki bodo sobotni tekmec vodilne ekipe 2. SNL. Štajerci so bili uspešni v Ormožu, s petimi zadetki pa so nadgradili tesno zmago v ligaškem obračunu s Taborom, ki ga je z enajstmetrovko v 93. minuti odločil Jaša Martinčič.

 

Sobota, ob 15.30: BRINJE GROSUPLJE - DRAVINJA
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Anže Šparovec (Brinje) ter Tibor Knaus in Aleksander Radić (Dravinja)

Grosupeljčani tudi v Dekanih niso uspeli prekiniti zmagovalnega posta, so pa po treh porazih vknjižili prvo točko, skupno 16. v letošnji sezoni. Dolenjci so prvenstvo odprli s petimi zmagami, nato pa močno popustili pri nabiranju točk. Drugo tretjino letošnjega prvenstva bodo odprli na domači zelenici, v Grosupelje pa se odpravljajo Konjičani, ki v krstni sezoni po vrnitvi med drugoligaše precej nihajo s svojih rezultatih. Zmagi nad Taborom je sledil poraz v Beltincih, obračun s Tolminom pa se je razpletel brez zmagovalca. Dravinja tako po desetih krogih beleži devet točk. Lahko Lan Piskule, ki je med tednom trikrat zadel v pokalnem obračunu z Arne Taborom, prekine grosupeljsko čakanje na novo ligaško zmago?

 

Sobota, ob 15.30: VITANEST BILJE - JADRAN DEKANI
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: Kevin Humar (Bilje)

Biljenci so pokalno pot v letošnji sezoni zaključili v Tolminu, kjer so med tednom doživeli tesen poraz, po katerem jih čaka nov primorski obračun. V Dolinco prihajajo Dekančani, ki so se ravno tako že poslovili od udejstvovanja v Pokalu Pivovarna Union. Istrska zasedba je izgubila s Taborom, v 2. SNL pa je po porazu z Beltinčani iztržila dva zaporedna remija. Dvoboj z Grosupeljčani se je končal z izidom 1:1, prednost gostov je četrt ure pred koncem tekme izničil Nik Fortuna. Biljenci so se praznih rok vrnili z najdaljšega gostovanja sezone, Nafta je bila boljša s 3:1. Kdo bo uspešenjši v soboto? Tekmeca na lestvici loči zgolj točka, eno več imajo na svojem računu Dekančani, ki bodo ob stranski črti pogrešali Alena Šćulca in njegovega pomočnika Alfreda Jermaniša.

 

Nedelja, ob 15.30: RUDAR VELENJE - NAFTA 1903
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: /

Polovica 12. kroga bo odigrana v nedeljo, Velenjčani bodo gostili Lendavčane. Nogometaši Nafte so z dvema domačima zmagama popravili vtis po nekoliko skromnejšem nizu rezultatov, ko so na štirih tekmah osvojili zgolj dve točki. Modri so kljub temu zadržali visoko uvrstitev, z dvema zaporednima zmagama so se povzpeli do petega mesta, točko za četrtim Triglavom. Rudarju kaže slabše, saj so knapi z devetimi točkami šele 11., le dve točki nad cono, ki vodi v 3. SNL. Kljub vsemu še ni napočil čas za paniko, pred Velenjčani je še 20 tekem. Kako se bodo odvzali po domačem porazu s Kranjčani? V minuli sezoni so se dvakrat veselili Lendavčani.

 

Nedelja, ob 15.30: TABOR SEŽANA - ILIRIJA 1911
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /

Tabor je uvodno tretjino drugoligaškega tekmovanja sklenil na začelju lestvice in brez vknjižene zmage. Še več, zasedba trenerja Naceta Kosmača je izgubila zadnje štiri tekme, še posebej boleč je bil poraz v 11. krogu tekmovanja. Bistričani so do zmage prišli z enajstmetrovko v 93. minuti srečanja, Kraševci, ki so v sredo v Dekanih potrdili pokalno napredovanje, pa so tako ostali pri štirih osvojenih točkah. Naslednji tekmec Sežancev bodo Ljubljančani, ki se s sedmimi točkami nahajajo prav pred Taborom. Tudi Ilirija v letošnji sezoni ne blesti, so pa Šiškarji niz skromnih rezultatov ravno tako prekinili v pokalnem tekmovanju, saj so v dvoboju ligaških konkurentov presenetili Krko.

 

Nedelja, ob 15.30: TKK TOLMIN - KRKA
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: /

Novomeščanom tudi po menjavi trenerja ne steče. Dolenjci na domačem Portovalu še niso osvojili točke, pred dnevi so jih premagali še Beltinčani. Krizo Krke so v pokalnem dvoboju poglobili še nogometaši Ilirije, "farmacevti" pa bodo recept za prekinitev negativnega niza iskali v nedeljo, ko bodo gostovali v Tolminu. Tudi zasedba trenerja Sanela Konjevića ima na svojem računu osem točk, rdeče-črni pa se v dvoboj podajajo po dveh ligaških remijih in pokalnem skalpu Bilj. Pogled na zgodovino medsebojnih tekem razkriva, da Novomeščani nimajo pretirano dobrih izkušenj s Tolminci, saj so izgubili tri od petih tekem, tekmeca pa se bosta pomerila prvi po sezoni 2011/12.

 

Nedelja, ob 18.00: TRIGLAV KRANJ - FUŽINAR RAVNE
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: /

Dvanajsti krog 2. SNL bo sklenjen z nedeljsko večerno tekmo v Kranju, Triglav bo gostil ekipo Fužinarja. Orli med tednom niso imeli pokalnih obveznosti, saj so mestni obračun z Zarico odigrali že konec septembra, v gorenjsko-koroški obračun pa se podajajo po zmagi v Velenju. V Šaleški dolini sta za slavje Triglava zadela Tevž Pokorn in Stefan Petrović, manj uspešni pa so bili Ravenčani. Koroška zasedba je klonila v Novi Gorici, Fužinar pa se je pobral z zmago v pokalnem tekmovanju. Srečanje v Pesnici je bilo odločeno avgotolu domačinov, v 75. minuti je lastno mrežo zatresel Matic Mulec, Fužinar pa se je tako prebil v drugi krog pokalnega tekmovanja. Kdo bo uspešnejši v Kranju?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA