25.01.2021 | 1. SŽNL
Veseli, ker se je vrnila Katarina Gadnik

Članice ŽNK Radomlje so sklenile drugi teden priprav. Zimski del sezone je ekipa zasedla 4. mesto v SŽNL, a z dvema tekmama manj. Pod taktirko trenerja Aljaža Gornika se pripravljajo na nadaljevanje sezone.

Povečati konkurenčnost

„Vse, kar počnemo, je povezano z dolgoročno vizijo kluba. Vizija kluba pa je zelo jasna – razvoj igralk, ekipe in kluba kot celote do nivoja, da bomo sposobni tako na državnem kot na mednarodnem nivoju konkurenčno tekmovati. Zato je potrebno razviti vse vsebine na najvišji možni nivo, tako da bo pripravljalno obdobje potekalo na enak način, kot so ga dekleta že vajena. Gledano s samega nogometnega vidika to pomeni, da se bomo tekom pripravljalnega obdobja ukvarjali z razvojem kondicijske, taktične, tehnične in psihološke priprave ter medsebojno povezanostjo ekipe. Ker so vse vsebine tesno povezane med seboj in za končni vrhunski rezultat enako pomembne, jih bomo tekom vadbenega procesa poskušali čim bolj smiselno povezovati med seboj,“ je trener Aljaž Gornik za klubsko spletno stran strnil priprave, potek in pogled naprej.

Vesel je, ker se je v trenažni proces po poškodbi vključila Katarina Gadnik, polivalentna igralka, na katero trener Gornik še kako računa v nadaljevanju sezone. „Katarina ima velik smisel za igro,“ pravi Gornik, ki se najboljše znajde na položaju sprednje ali zadnje vezne igralke.

V lov na 3. mesto

V ekipi ostali sprememb ni, ne skrivajo pa v taboru Radomljank, da bi se do 15.2. radi še okrepili. Do tedaj pa bodo zagotovo odigrali dve prijateljski tekmi – 7.2. proti avstrijskemu Sturmu (kjer igra Nina Predanič) , 13.2. pa proti ŽNK Nona Pomurje. Ob tem trener Gornik opozori, da v teh časih ni lahko dobiti tekmic, a ne tarna, saj ve, da je za vse situacija dejansko identična.

„Po kakovosti smo tu, da se v SŽNL borimo za 3. mesto. Se pa želimo dolgoročno približali vrhu. To pomeni, da bi radi povečali kakovost igralk, to pa že dosegamo. Iz naše mladinske šole v člansko ekipo prihajajo vse bolj kvalitetne igralke. Smo pa veseli tudi kakšne druge nogometašice iz drugih klubov, ki v našem klub prepoznajo primerno sredino za razvoj in napredek,“ dodaja Gornik, ki mu pri delu asistirajo trenerka Katarina Jagarinec, trener vratark Valentin Videgar in Karmen Ulbin, ki vodi ekipi U15 in U17.

Tekst: D.P. , ŽNK Radomlje
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 13.08.2022 | 1. SŽNL
  Na uvodnih tekmah vse točke gostjam
  Z zmagama za ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Ljubljana sta se končali uvodni tekmi 31. sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. V nedeljo še obračun v Velesovem, kjer pri ŽNK Cerklje gostuje Krim.
 • 12.08.2022 | 1. SŽNL
  Pred TV kamerami in novim sponzorjem lige
  Jutri, v soboto, 13.8., se bo s tekmo v Ljubljani med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci začela sezona Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Sledita še dve tekmi, ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje Medex se bosta pomerila prihodnjo soboto (20.8.).
 • 11.08.2022 | 1. SŽNL
  Ohranili ambicije, želijo dvojno krono
  Že v soboto, 13.8., pa se bo s tekmo v Ljubljani med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci začela 31. sezona Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Ljubljančanke, tudi aktualne pokalne prvakinje in aktualne državne podprvakinje, derbi kroga čakajo z novim trenerjem Matejem Bajdetom.
 • 10.08.2022 | 1. SŽNL
  Razvoj in korak naprej ob pomoči izkušenega kvarteta
  V nedeljo, 14.8., bodo prvo tekmo nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje odigrale tudi nogometašice ŽNK Ljubljana. Varovanke trenerke Urške Žganec začenjajo svojo 2. sezono v članski vrsti na gostovanju v Vipavski dolini.
 • 09.08.2022 | 1. SŽNL
  Motivirano v novo sezono, v ekipi pet novink
  V nedeljo, 14.8., bodo z novo sezono začele članice ŽNK Krim, ki se bodo merile v tekmovanju Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Žige Grgasoviča odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostovale pri ŽNK Cerklje.
 • 07.08.2022 | 1. SŽNL
  Pomladili ekipo, veseli koraka v pravo smer
  Nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se veselijo v taboru gorenjskega prvoligaša ŽNK Cerklje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Primoža Štrajharja odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostile Krim.
 • 06.08.2022 | 1. SŽNL
  Volje za delo jim ne bo zmanjkalo
  Na novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se pripravljajo tudi igralke ptujske ekipe ŽNK Doxakey, ki vstopa v svojo 2. sezono med slovensko elito. Uvodoma se bodo 20.8. pomerile z ekipo ŽNK Radomlje Medex.
 • 04.08.2022 | 1. SŽNL
  Remi prvakinj, vrnila se je Luana
  V taboru državnih prvakinj ŽNK Nona Pomurje Beltinci nadaljujejo s pripravami na novo sezono, ki poleg štarta v novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje prinaša tudi kvalifikacije za ligo prvakinj.
 • 03.08.2022 | 1. SŽNL
  Ajdovke bi rade korak naprej
  „Nogomet imamo rade, pri nas ne manjka veselja do igre. Pri vseh naših igralkah je prisotna želja po napredku, razvoju. Vsaka pri sebi ve, kaj mora narediti, da tako pomaga k uspehu ekipe,“ še doda kapetanka, ki je prvoligaški konkurenci zbrala 67 nastopov, dosegla je devet golov. Članica ajdovskih vrst je od sezone 2015/2016.
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.

DELI NA