25.01.2021 | 1. SŽNL
Veseli, ker se je vrnila Katarina Gadnik

Članice ŽNK Radomlje so sklenile drugi teden priprav. Zimski del sezone je ekipa zasedla 4. mesto v SŽNL, a z dvema tekmama manj. Pod taktirko trenerja Aljaža Gornika se pripravljajo na nadaljevanje sezone.

Povečati konkurenčnost

„Vse, kar počnemo, je povezano z dolgoročno vizijo kluba. Vizija kluba pa je zelo jasna – razvoj igralk, ekipe in kluba kot celote do nivoja, da bomo sposobni tako na državnem kot na mednarodnem nivoju konkurenčno tekmovati. Zato je potrebno razviti vse vsebine na najvišji možni nivo, tako da bo pripravljalno obdobje potekalo na enak način, kot so ga dekleta že vajena. Gledano s samega nogometnega vidika to pomeni, da se bomo tekom pripravljalnega obdobja ukvarjali z razvojem kondicijske, taktične, tehnične in psihološke priprave ter medsebojno povezanostjo ekipe. Ker so vse vsebine tesno povezane med seboj in za končni vrhunski rezultat enako pomembne, jih bomo tekom vadbenega procesa poskušali čim bolj smiselno povezovati med seboj,“ je trener Aljaž Gornik za klubsko spletno stran strnil priprave, potek in pogled naprej.

Vesel je, ker se je v trenažni proces po poškodbi vključila Katarina Gadnik, polivalentna igralka, na katero trener Gornik še kako računa v nadaljevanju sezone. „Katarina ima velik smisel za igro,“ pravi Gornik, ki se najboljše znajde na položaju sprednje ali zadnje vezne igralke.

V lov na 3. mesto

V ekipi ostali sprememb ni, ne skrivajo pa v taboru Radomljank, da bi se do 15.2. radi še okrepili. Do tedaj pa bodo zagotovo odigrali dve prijateljski tekmi – 7.2. proti avstrijskemu Sturmu (kjer igra Nina Predanič) , 13.2. pa proti ŽNK Nona Pomurje. Ob tem trener Gornik opozori, da v teh časih ni lahko dobiti tekmic, a ne tarna, saj ve, da je za vse situacija dejansko identična.

„Po kakovosti smo tu, da se v SŽNL borimo za 3. mesto. Se pa želimo dolgoročno približali vrhu. To pomeni, da bi radi povečali kakovost igralk, to pa že dosegamo. Iz naše mladinske šole v člansko ekipo prihajajo vse bolj kvalitetne igralke. Smo pa veseli tudi kakšne druge nogometašice iz drugih klubov, ki v našem klub prepoznajo primerno sredino za razvoj in napredek,“ dodaja Gornik, ki mu pri delu asistirajo trenerka Katarina Jagarinec, trener vratark Valentin Videgar in Karmen Ulbin, ki vodi ekipi U15 in U17.

Tekst: D.P. , ŽNK Radomlje
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA