Velenjski dijaki prvaki srednjih šol

V Ljubljani je bil organiziran finalni turnir dijakov. V dvorani Edvarda Peperka so se najbolj znašli dijaki iz Gimnazije Velenje in visoko dvignili pokal za najboljšo dijaško ekipo v Sloveniji.

Ob kvalitetnem in zanimivem nogometu so se v Ljubljani predstavile najboljše nogometne ekipe dijakov Slovenskih srednjih šol. Organizator Gimnazija Šiška je gostil še eno Ljubljansko ekipo ŠC PET in Gimnazijo France Prešeren iz Kranja ter kasnejše zmagovalce Gimnazijo Velenje. Polfinalni tekmi sta postregli z zanimivo borbo med Ljubljanskima ekipama za prvega finalista in manj negotovo med Velenjčani in nogometaši iz Kranja. Suverena zmaga Velenjčanov kar s 5:1 in minimalna zmaga ŠCPET je dalo slutiti na zanimiv finalni obračun kar se je potem tudi zgodilo. V napeti in zanimivi tekmi je prvenstvo osvojila Gimnazija Velenje, ki je z 3:1 premagala ŠCPET. Zanimivo pa je bilo tudi na tekmi za tretje mesto, kjer je Gimnazija Šiška zmagala 2:1 in osvojila tretje mesto pred četrtouvrščeno Gimnazijo Franceta Prešerna, ki pa tudi ni razočarala z igro, zmanjkalo pa je nekaj športne sreče.

Nogometna tekmovanja spadajo med zadnja po urniku ŠŠT tekmovanj zato se lahko sedaj dijaki posvetijo šolskim obveznostim, ki na koncu leta niso majhne. Šport v šolah pa nja še naprej ostane predvsem popestritev napornega šolskega urnika in pomoč pri usmerjanju dijakov na pravo pot.

Tekst: NZS/RK
foto: NZS/JD

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA