26.08.2022 | 1. SŽNL
V soboto Planet TV, v nedeljo spletni prenos

S tekmami 2. kroga se nadaljuje 31. sezona Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Prva tekma bo na sporedu jutri, v soboto, ko Pomurke doma pred kamerami Planet TV-ja gostijo ŽNK Ljubljano, tri tekme bodo v nedeljo. Tekmo ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Cerklje si boste lahko v nedeljo ogledali v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Ženska nogometna liga (ŽNL) Triglav Zdravje, 2. krog

27.8.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Ljubljana (17.00) (prenos na Planet TV 2)

28.8.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Celje (11.00) (prenos na www.nzs.si)
ŽNK Krim – Primorje Gaia Naturelle (17.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ptuj (17.00)

Lestvica strelk:
Naja Poje Mihelič (ŽNK Radomlje Medex) 6
Laura Šenk(ŽNK Radomlje Medex) 4
Nina Sofie Mc Quarrie (ŽNK Radomlje Medex) 4

Ekipi se poznata medsabo

Državne prvakinje so v prvem krogu premagale Olimpijo, zdaj pa jih čaka še ena tekma z ekipo iz glavnega mesta.

„Z Ljubljano redno igramo pripravljalne tekme, igralke se med sabo zelo dobro poznajo, skrivnosti ni. Zelo cenim ekipo ŽNK Ljubljane, ki igra zelo dobro, vodi jih zelo dobra trenerka. Zavedamo se, da nas čaka izredno težka tekma. Pri visokih žogah in skoku moramo paziti na Pamelo Begić, ki je motor ekipe. Ljubljana tudi ekipno deluje zelo dobro,“ uvodoma pove Zlatko Gabor, trener Pomurk.

Trener Gabor priznava, da je v ekipi še vedno čutiti tako fizično kot psihološko utrujenost po nesrečnem koncu evropske sezone. „Verjamem, da bo iz tekme v tekmo boljše. Hočemo zmagovati, hočemo biti prvi,“ odločno nadaljuje in razkrije, da bo sobotno tekmo izpustila Tija Šoštarič Karič, ki ima nekaj težav s poškodbo mišice. „Prihodnji teden jo čaka reprezentanca, ne želimo, da se ji stanje poslabša. Nekaj težav ima tudi Sara Makovec,“ še pristavi Gabor.

Pomurke in Ljubljančanke so v lanski sezoni odigrale tri medsebojne tekme, vse so pripadle Pomurkam. „Pričakujemo težko tekmo. Vemo, da nam ne bo lahko, hkrati pa se zavedamo, da smo sposobni odigrati na visokom nivoju tudi proti tako dobremu nasprotniku, kot je Pomurje. Želim si, da bi odigrali odgovorno skozi celotno srečanje, da bomo izkoristili priigrane priložnosti ter da bomo čvrsti in disciplinirani v fazi obrambe,“ pa svoj plan razkriva Urška Žganec, trenerka ŽNK Ljubljane.

Spletni prenos na Nzs.si

V nedeljo dopoldan bodo Radomljanke doma gostile Gorenjke. Obe ekipi sta prvenstvo začeli z zmagama.

„Kot vedno imamo enake cilje: vsebinsko želimo pokazati vse svoje znanje in ga rezultatsko nadgraditi. Bo pa to najtežja tekma v tednu dni, sicer pa naša še tretja preizkušnja. Dekleta so malce utrujena, niso vajena tega ritma. Sem pa vesel, ker igramo doma. V tekmo gremo z mislijo, da bomo rezultatsko uspešni,“ tekmo napove Aljaž Gornik, trener ekipe ŽNK Radomlje Medex.

Strateg Radomljank pravi, da bosta zadnja dva treninga, današnji in jutrišnji pokazala, ali bo naredil kako rotacijo v ekipi.

Priložnost za obojne

V Ljubljani bo na sporedu že 18. medsebojna tekma Krima in Primorja. Prvih 14 je dobil Krim, zadnje tri pa Ajdovke. Primorke prihajajo po 1. krogu lige in četrtfinalu pokala z jasno misijo v Ljubljano.

„Po prvih dveh tekmah, kjer smo se večino tekme branili, pričakujem, da bo v nedeljo tekma precej drugačna. Zagotovo bomo imeli žogo več v svoji posesti, zato me zanima, kako bomo določene taktične zamisli v fazi napada prenesli iz treninga na tekmo. Bo pa sigurno potrebno biti pazljiv tudi v izpolnjevanju obrambnih zadolžitev, saj bo ekipa Krima sigurno zelo motivirana in nevarna,“ napoveduje trener Ajdovk Jan Polanc.

Krimovke imajo svojo računico. „Pričakujemo izenačen obračun in priložnosti na obeh straneh. Dobra igra v obrambi pa je pot do uspeha,“ napove trener Krimovk Žiga Grgasovič, ki ne skriva, da bodo pot do uspeha, beri treh točk, iskali prek protinapadov. Pri tem bo moral brez dvojca Mia Olič&Edisa Koca.

Po prvo zmago

ŽNK Olimpija je prvenstvo začela s porazom proti Pomurkam.
„Po tem porazu je bilo precej turbulentno stanje. Potem pa smo odigrali tekmo proti kadetom, dosegli smo dober rezultat. Po tej tekmi se spet vrača zaupanje v sposobnosti. Po tej poti moramo le nadaljevati,“ pravi Matej Bajde, trener Olimpije. „V nedeljo je treba upravičiti vlogo favoritinj in zmagati,“ je jasen Bajde, ki bo morala brez poškodovane Urške Bratuša.

Ptujčanke, v 1. krogu so jih ugnale Radomljanke, so upale na prestavitev tekem zavoljo kadrovskih težav. „Gremo s tem, kar mamo in skušati nuditi čimboljši odpor,“ je jasen trener Ptujčank Uroš Šmigoc.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2022 | 1. SŽNL
  Pomurkam jesenski naslov
  Za konec nogometne jeseni v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje smo videli danes še dve tekmi 12. kroga. V Bratoncih je ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 9:0 premagala ŽNK Cerklje in potrdila naslov jesenskih prvakinj, mestni derbi pa je z zmago 7:2 pripadel ŽNK Olimpiji, ki je bila boljša od ŽNK Ljubljane. Dve tekmi sta bili v soboto, ko je ŽNK Radomlje Medex z 11:0 odpravil Krim, Ptuj pa s 3:2 Primorje Gaia Naturelle.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zmaga na 200. tekmi, v nedeljo dva prenosa
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. V soboto sta se zmag veselila ŽNK Ptuj in ŽNK Radomlje Medex. Pred nami pa nedelja, ki prinaša dva prenosa in zanimivo popoldne.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zaključek jeseni pred kamerami, danes na Ptuju in Radomljah
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. Sobota prinaša tekmi na Ptuju in v Radomljah, jutri pa še tekmi v Ljubljani in Bratoncih. Tekmo iz Ljubljane si boste lahko ogledali na Planet TV-ju 2, tekma iz Bratoncev pa v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 20.11.2022 | 1. SŽNL
  Gorenjke po preobratu, Ljubljani derbi proti Radomljam
  V predzadnjem jesenskem krogu, 11. po vrsti, je ŽNK Ljubljana premagal ŽNK Radomlje Medex, vodilne Pomurke so bile prevelik zalogaj za Krim, Olimpija pa za Ajdovke. Pred kamerami Planet TV-ja zmaga Gorenjk na Ptuju.
 • 19.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere na Ptuju
  Pred ekipami v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je 11. krog, tudi tokrat s televizijskim prenosom. Kamere Planet TV-ja bodo na Ptuju, kjer gostuje ekipa ŽNK Cerklje. Ob tem velja omeniti še tri tekme – dve v Ljubljani in ena v Ajdovščini.
 • 06.11.2022 | 1. SŽNL
  Zgornji dom upravičil vlogo favorita
  Pred reprezentančnim premorom, jutri se bo zbrala ženska članska reprezentanca, je bil na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Prve štiri ekipe s prvenstvene lestvice so bile prepričljivo boljše od ekip s spodnjega doma. Prvenstvo se nadaljuje v soboto, 19. novembra.
 • 05.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere v Radomljah in Ljubljani
  Pred reprezentančnim premorom je v nedeljo na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, ki prinaša tekme v Radomljah, Bratoncih in Ljubljani. Vključno z dvema prenosoma – iz Radomelj in Ljubljane.
 • 30.10.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke do nove zmage, nepremagane že 16 tekem
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je v soboto začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo je ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 8:1 v gosteh premagal ŽNK Ljubljano, ŽNK Radomlje Medex pa so v Cerkljah z 2:0 porazile gorenjske ligašice. Tekma Primorje Gaia Naturelle – Krim je bila preložena.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno, ŽNK Ljubljana želi do točk proti Pomurkam
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo pa sledita dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija želi na Ptuju začeli zmagoviti niz
  Jutri v nedeljo sta na sporedu kar dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.

DELI NA