V pričakovanju informativnega dne

Mesec februar je tisti čas v letu, ko osnovnošolci in osnovnošolke razmišljajo o svoji prihodnji šolski poti. Če so zapisani nogometu, potem primerne pogoje za uspešno združevanje nogometa in šole nudita dekliški in fantovski nogometni oddelek NZS.

Bogata zgodovina in dragocene izkušnje

Letos mineva 27 let od ustanovitve Gimnazije Šiška ter 18 let dela v nogometnih oddelkih v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije. Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET) ima za sabo več kot sedemdesetletno tradicijo ter trinajst let sodelovanja z Nogometno zvezo Slovenije.

Na Gimnaziji Šiška, kot vodilni šoli s športnimi oddelki v Sloveniji, razpolagajo z znanjem, izkušnjami in optimalnimi pogoji za kvaliteten športni razvoj ter možnostjo pridobitve odlične izobrazbe v gimnazijskem programu. Več o programih, možnosti in opcijah boste lahko izvedeli v petek, 14. februarja, ko bo na Gimnaziji Šiška v Ljubljan potekal informativni dan. Začel se bo ob 12. uri. Kandidatke in kandidati za nogometni oddelek se vpisujejo v program Gimnazija/š. Dijaki nogometnega razreda šolanje zaključijo z maturo, bivajo v dijaškem domu in trenirajo pod vodstvom trenerjev NZS. Za dijakinje bivanje v dijaškem domu ni obvezno.

Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠČ PET) ima v Srednji tehniški in strokovni šoli v programu ekonomski tehnik dobro razvit vzgojno-izobraževalni model, ki mladim športnikom omogoča, da so uspešni v šolanju in napredujejo tudi v vrhunskem športu. V šolskem letu 2018/19 je bilo tako v obeh programih več kot 300 kategoriziranih športnic in športnikov, od tega 200 nogometašic in nogometašev.

Jasna želja

Gimnazija Šiška in Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET) želita vsem nadarjenim športnicam in športnikom omogočiti možnost kvalitetnega izobraževanja in športnega razvoja, zato vabimo vse zainteresirane nogometašice in nogometaše ter njihove starše oziroma skrbnike na informativni dan.

Priporočamo ogled obeh šol in njunih možnih izobraževalnih smeri.

Videopredstavitev dela:


Informativni dan v petek, 14. 2. 2020, za vsa zainteresirana dekleta in fante, ki se želijo vpisati v nogometni oddelek deklet, bo potekal po naslednjem razporedu:

- predstavitev fantovskega nogometnega oddelka na ŠC PET se v petek, 14.2., prične ob 12.00 na Gimnaziji Šiška (Aljaževa ulica 32, 1000 Ljubljana).
- predstavitev dela v dekliškem nogometnem oddelku na ŠC PET (Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana) ob 10.30 h, na lokaciji Celjska ulica 16 v Ljubljani;
- predstavitev dela v dekliškem nogometnem oddelku na Gimnaziji Šiška ob 12.00 h, na Aljaževi ulici 32 v Ljubljani;
- ogled treninga nogometnega oddelka deklet bo okoli 13.00 h na nogometnem igrišču poleg Gimnazije Šiška.

Za informacije o pogojih za vpis v program so vam na voljo:

Dejan Jelnikar, športni koordinator fantovskega nogometnega oddelka Gimnazije Šiška/ŠC Pet (031 789 788;  dejan.jelnikar@nzs.si )

Tomaž Urbančič, športni koordinator dekliškega nogometnega oddelka Gimnazije Šiška (041 990 794; 01 500 78 41;  tomaz.urbancic@guest.arnes.si)

Iztok Žižek, športni koordinator nogometnega oddelka deklet Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije (041 516 859;  iztok.zizek@scpet.si).

Jan Zaletel, športni koordinator nogometnega oddelka deklet Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije (051 363 368; jan.zaletel@scpet.si)

Za vse druge informacije pa vam je na voljo strokovna služba v okviru tehničnega sektorja NZS:

Tina Kelenberger, vodja dekliških nogometnih oddelkov NZS (031 868 706; 04 27 59 445; tina.kelenberger@nzs.si)

Anja Milenkovič, koordinatorica dekliških nogometnih oddelkov NZS (041 855 866; anja.milenkovic14@gmail.com).

Tekst: Nzs.si
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.05.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Festivalni dan 2022
  V nedeljo je bil po dveh letih premora znova izveden tradicionalni festivalni dan nogometa igralcev kategorije U12 in U13. V športnem parku Kidričevo so se na treh odlično pripravljenih igriščih z naravno travo predstavile ekipe MNZ-jev z igralci letnika 2009 in 2010, ki obiskujejo program Regijski centri MNZ.
 • 19.05.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  MNZ Ljubljana zmagovalka pokala regij
  Nogometaši MNZ Ljubljane so v finalu slovenskega pokala regij premagali MNZ Ptuj z 2:1 (1:0) in si priigrali nastopanje na mednarodnem prizorišču.
 • 08.02.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Informativni dan v nogometnem razredu NZS
  Informativni dan v Nogometnem razredu NZS bo potekal v petek, 11.2., ob 12 uri. Predstavitev bo potekala prek spleta, povezava pa bo na voljo v petek, 4.2. Tudi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 30.12.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Intervju: Branko Elsner
  Branko Elsner že dobrih 20 let na Nogometni zvezi Slovenije skrbi za usposabljanje slovenskih nogometnih trenerjev. Največ zaslug za to ima njegov oče, legenda ne le slovenskega nogometa, prav tako Branko Elsner.
 • 29.12.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Regijski centri za dekleta
  Ženski nogomet v Sloveniji ima bogato tradicijo, prav tako pa postaja vedno bolj prepoznaven. Klubi, nogometni razred za dekleta in reprezentančne selekcije dokazujejo, da ženski nogomet na vseh področjih zelo napreduje in se počasi približuje najuspešnejšim nogometnim državam.
 • 23.09.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega športa in začetek tedna Nogometa za vse
  Slovenija praznuje dan slovenskega športa s posebno prireditvijo v ljubljanskem parku Tivoli, kjer je prisotna tudi Nogometna zveza Slovenije. Prireditev je obiskala množica otrok iz ljubljanskih šol, ki so se lahko preizkusili tudi v nogometni igri.
 • 02.02.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogometna oddelka v pričakovanju dijakinj in dijakov
  Več o programih, možnosti in opcijah boste lahko izvedeli v petek, 12. februarja, ko bo na Gimnaziji Šiška v Ljubljani potekal informativni dan. Potekal bo razmeram in situacij prilagojeno – za vsa vprašanja (šolanje, treningi, dijaški dom, prehrana,..), se nam pridružite na video zoom povezavi, ki bo na voljo med 12. in 13. uro.
 • 17.07.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V Kranju z Iličićevo donacijo nastaja park Jojo
  Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je finančno podprl obnovo igrišča na Planini, so sporočili iz kranjske občine. Zvezdnik italijanske Atalante je s kranjsko občino sklenil 30 tisoč evrov vredno donatorsko pogodbo za ureditev enega od javnih športnih igrišč za otroke na Planini 2, kjer je tudi sam živel in se igral kot otrok.
 • 16.06.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa vnovič nagradila projekt NZS in MZL Debeli rtič
  Uefina fundacija za otroke je tudi letos nagradila projekt Nogometne zveze Slovenije in Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič, ki omogoča otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje na morju in izvajanje nogometnih aktivnosti.

DELI NA