UEFA Study Group v Istanbulu

V Turškem Istanbulu se mudi SLovenska delegacija na UEFA Grassroots seminarju v organizaciji Turške nogometne zveze. Družbo jim poleg domačinov delajo predstavniki Makedonije in Latvije.

V redni izmenjavi strokovnih mnenj se v Turčiji mudijo strokovnjaki s področja Nogomet za vse. Deset predstavnikov se bo v štirih dneh seznanila s podrobnostmi Grassroots programa v Turčiji, ki z 75. milijoni prebivalcev predstavlja eno največjih članic UEFE. Prav tako pa so dragoceni tudi stiki in izmenjava mnenj med udeleženkami, ki so tokrat po številu prebivalcev nam primerljivi državi. V Istanbulu spremljajo strokovna predavanja in praktične prikaze Rajko Korent, Petra Mikeln, Bogdan Komel, Stojan Humar, Marjan Lenartič, Damir Rob, Boštjan Kreft, Primož Kaluža, Mile Burič in Darko Škerl.

Strokovna mnenja iz različnih zornih kotov so pomemben prispevek pri napredku športnih programov vseh članic. UEFA vodi program tematskih seminarjev že od leta 2008 in poudarja, da je  to eden  pomembnejših programov v strokovni shemi UEFE.

Tekst in foto: NZS/RK

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA