23.10.2015 | 2. SNL
Sosedska derbija v Radomljah in Šenčurju

Tudi 12. krog drugoligaškega tekmovanja bo prežet z zanimivimi obračuni, kar nekaj bo tudi lokalnih dvobojev. Najbolj pestro bo v Radomljah, kjer domača četa pričakuje sosednji Dob. Sosedski derbi se obeta tudi na Gorenjskem, Šenčur se bo pomeril s kranjsko Zarico, v primorskem obračunu se bosta udarila Tolmin in Ankaran. V soboto se bosta na Ptuju udarili še Drava in Veržej, nič manj zanimiva pa ne bo niti edina nedeljska tekma v Kranju med Triglavom in Aluminijem.

Sobota, ob 15.00: KALCER RADOMLJE - ROLTEK DOB

Sodnik: Boris Tošeski
Prepoved nastopa: Mario Jurčević (Kalcer Radomlje) ter Klemen Kunstelj (Roltek Dob)
Spletni prenos: NZS.si

Največ pozornosti bo v 12. krogu 2. SNL pritegnil derbi Radomelj in Doba. V t.i. »vas classico«, kot obračunu sosedskih rivalov pravijo pristaši obeh klubov, v boljšem položaju vstopajo gostitelji, ki so se v zaostali tekmi 11. kroga veselili zmage nad Zarico, s katero so se znova zavihteli na vrh ligaške razpredelnice. Tega so bili v preteklih letih vajeni tudi v taboru Doba, ki je v sredo ravno tako ugnal kranjski klub, po skalpu Triglava pa so Dobljani zasedli tretje mesto. Kluba z domžalske občine sta se po dobrem letu premora prvič udarili konec avgusta. Radomljani so z zadetkom Dušana Stoiljkovića, ki je v polno meril tudi v sredo, povedli že v uvodu tekme, a so se Dobljani vrnili v izdihljajih derbija, ko je pred 600 gledalci enajstmetrovko izkoristil Jernej Leskovar. Gostujoči strateg Damir Šabotić bo znova pogrešal kapetana Klemna Kunstlja, v domači zasedbi bo manjkal Mario Jurčević.

Sobota, ob 15.00: DRAVA PTUJ - FARMTECH VERŽEJ

Sodnik: Mihael Antič
Prepoved nastopa: Luka Šalamun (Drava Ptuj)

Tudi za obračun Drave in Veržeja bi lahko označili za lokalni spopad, saj kluba loči zgolj dobrih 30 kilometrov zračne razdalje. Zasedba stratega Zlatka Gaborja bo v najstarejšem slovenskem mestu zaigrala z »napolnjenimi baterijami«, medtem ko so imeli Ptujčani po sredinem pokalnem gostovanju v Zavrču le malo časa za rehabilitacijo in pripravo na novega nasprotnika. Drava je v Halozah z zadetkom mladega Luke Šalamuna, ki proti Veržeju nima pravice igranja, iztržila pomemben remi. Točko pa so Štajerci brez pomoči Nastje Čeha osvojili tudi v Tolminu, ko sta po dobri uri igre za preobrat poskrbela Aleš Čeh in Alen Romih, medtem ko so Prleki s še šestim zadetkom Sebastjana Petka doma remizirali s Šenčurjem. Prvi strelec lige je v polno meril tudi v avgustovski tekmi z Dravo, ko sta za preobrat in zmago Ptujčanov zadela že omenjena Aleš Čeh in Luka Šalamun.

Sobota, ob 15.00: ANKARAN - TKK TOLMIN

Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa:  Danjel Rakušček in Marko Rojc (TKK Tolmin)

Kljub ne več najbolj prijetnemu vremenu, bo vroče tudi v dvoboju primorskih tekmecev. Ankaran in Tolmin sta se v letošnji sezoni srečala že dvakrat. V vsega nekaj dneh so Ankarančani avgusta kar dvakrat gostovali v Posočju. Pokalni obračun so z zadetkoma kapetana Bobana Kucalovića in izidom 2:1 dobili Tolminci, ki pa so morali tri dni kasneje gostom s slovenske Istre priznati premoč. Četa trenerja Vlada Badžima je tri točke vknjižila po dveh zadetkih Matica Reje. Primorski zasedbi se v obračun podajata z dobro popotnico, ekipi sta v zadnjih dveh krogih vknjižili štiri točke. Ankaran je ugnal Dob in remiziral z Aluminijem, proti kateremu so se Tolminci veselili prve zmage, le-to pa so podaljšali še v remi z do tedaj vodilno Dravo. Moštvo trenerja Boruta Jermola je že vodilo z 2:0, a so Ptujčani izkoristili izključitev Danjela Rakuščka, ki se mu bo na tribuni pridružil tudi Marko Rojc.

Sobota, ob 18.00: ŠENČUR - ZARICA KRANJ

Sodnik: Rade Obrenović
Prepoved nastopa: Darko Đukić (Zarica Kranj)

Sosedski derbi bo v soboto odigran tudi v Šenčurju. Šenčurjani bodo v večernem terminu gostili kranjske sosede - Zarico. Kranjčani so bili med tednom prisiljeni prekiniti štiri tekme dolg niz neporaženosti, boljše so bile Radomlje. Kranjski strateg Matjaž Florjančič, ki bo v Šenčurju pogrešal branilca Darka Đukića, je moral po zmagi in remiju priznati še krstni poraz. Le-ta je bil sicer sploh prvi domači drugoligaški poraz Zarice, ki je po obnovi domače zelenice kot gostiteljica odigrala prvo tekmo v Športnem centru. V nasprotju s Kranjčani so Šenčurjani svojo tekmo odigrali že v soboto, ekipa trenerja Braneta Pavlina je v Veržeju z zadetkom Nika Burkeljce prišla še do petega remija sezone, v kateri še ni okusila zmage. Šenčur je eno od petih točk, ki so zaenkrat dovolj zgolj za zadnje mesto, osvojil tudi v avgustovski tekmi z Zarico, ki s 16 točkami drži šesto mesto.

Nedelja, ob 14.00: TRIGLAV KRANJ - ALUMINIJ

Sodnik: Sašo Habjanič
Prepoved nastopa: Igor Bukara (Triglav Kranj) ter Mateo Damiš in Robert Kurež (Aluminij)

Nič manj zanimiva ne bo niti edina nedeljska tekma. Na Gorenjskem se bosta pomerili zasedbi Triglava in Aluminija. Kranjčani s 14 točkami zasedajo sedmo mesto ligaške razpredelnice, Kidričani so z dvema točkama prednosti trenutno dve mesti višje. Četa trenerja Siniše Brkića je v sredo izgubila v Dobu in prekinila petih tekem neporaženosti, v sklopu katerega so Gorenjci trem zmagam dodali še dva zaporedna poraza. Nekoliko slabše gre v zadnjih tednih Kidričanom, varovanci Simona Sešlarja v oktobru še niso okusili slasti zmage. Po porazu z Dravo in Tolminom so v zadnji tekmi z Ankaranom, proti kateremu so že v prvem polčasu izgubili Matica Vrbanca, vknjižili točko. Mladi Vrbanec je med drugim zadel v prvem letošnjem medsebojnem obračunu, ko sta si nedeljska nasprotnika po dvakratnem vodstvu Aluminija razdelila točki. Domači bodo nastopili brez Igorja Bukare, gostje bodo pogrešali Matea Damiša in Roberta Kureža.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.05.2024 | 2. SNL
    Primorje krog pred koncem skočilo na vrh lestvice
    Nogometaši ajdovskega Primorja so krog oddaljeni od vrnitve med elito slovenskega nogometa. V predzadnjem, 29. krogu 2. SNL so izkoristili spodrsljaj do zdaj vodilne Nafte in se z zmago s 4:0 proti Triglavu zavihteli na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.
  • 08.05.2024 | 2. SNL
    Primorje lovi Nafto, Gorica se bo v dvoboju zgornjega dela lestvice udarila z Beltinci
    Tako kot Prva liga Telemach se tudi drugoligaško tekmovanje približuje koncu. Pred nami je predzadnji krog 2. SNL, ki ga bo zaznamoval predvsem dvoboj med Primorjem in Triglavom. Obračun v Ajdovščini boste lahko spremljali na Sportklubu, pred kamero NZS pa se bosta v reprizi pokalnega polfinala pomerili ekipi Gorice in Beltincev.
  • 04.05.2024 | 2. SNL
    Gorica le s točko iz Sežane, Nafta vse bližje naslovu v 2. SNL
    Gorica je z gostovanja v Sežani odnesla le točko, brez zmagovalca pa so se razšle tudi BIlje in Dravinja. Grosuplje je doma premagalo Krko, Rudar pa Dekane.
  • 03.05.2024 | 2. SNL
    Triglav gosti vodilno Nafto, Primorje s Fužinarjem
    Tri tekme pred koncem 2. SNL najbolje kaže Nafti, ki bo s petkovim gostovanjem pri Triglavu odprla 28. krog prvenstva. Srečanje iz Kranja boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. V primorskem obračunu se bosta pred kamero NZS pomerila Tabor in Gorica, Ajdovci pa v nedeljo gostijo Ravenčane.
  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.

DELI NA