04.03.2021 | 1. SŽNL
Sosedi na lestvici začenjata leto 2021

Uvod v nogometno pomlad v ŽSNL prinaša nocojšnja tekma med ŽNK Radomlje in ŽNK Maribor Tabor, ki v prvem delu tekmovanja nista odigrala vseh tekem. Ekipi sta sosedi na prvenstveni lestvici (4. in 5.), Radomljanke so pri devetih točkah in dvema tekmama manj, Mariborčanke so v devetih tekmah zbrale prav toliko točk. Jeseni so točke ostale doma, Mariborčanke so slavile zmago s 3:2.

SŽNL, 9. krog:

7.3.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor Tabor (11.00)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Radomlje (13.00)

SŽNL, 12. krog:

4.3.
ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor Tabor (19.00)

7.3.
Ajdovščina – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 23
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 17
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 16

Ne pritisk, ampak motiv

„Začenja se, hvala bogu, komaj že čakamo,“ pove Aljaž Gornik, trener ŽNK Radomlje. „Precej časa je minilo od zadnje tekme, čuti se pozitivno vznemirjenje,“ poudari Gornik, ki pohvali svoja dekleta.

„Kakšen trener bi bil, če ne bi bil verjel v to, kar delamo s puncami! Iz dneva v dan nam gre boljše. Pri nogometu pa je tako, da je kot nepopisan list – ki se nikoli ne konča,“ nadaljuje trener Radomljank, ki se zavedajo, da za končni dober vtis potrebujejo točke. „Če igraš na najvišjem državnem nivoju, potem je logično, da šteje tudi rezultatski vidik. Treniramo, da igramo in zmagujemo, s točkami se krepi samozavest,“ nadaljuje Gornik.

Pa pritisk, ga je kaj, nas zanima. „Ne toliko pritisk, kot pa dodaten motiv! Želja po dokazovanje in da skušamo prek svojih meja,“ poudari Gornik, čigar ekipa ni doživela sprememb, ostajajo pa zvesti svoji filozofiji dajanja priložnosti mladim domačim igralkam. Ob tem trener pripomni, da je kar nekaj teh mladih nogometašic v času priprav dobro izkoristilo priložnost.

Brez Urške Bratuše in Vite Šiftar

Martin Cvetič je ostal na krmilu članske ekipe iz Maribora, kjer pa so ostali brez dveh igralk.
„Vita Šiftar je po operaciji sklenila kariero, Urška Bratuša pa se je selila v Olimpijo. To sta dve igralki, ki sta bili jeseni, ko sta bili zdravi, pomemben člen naše ekipe. Zdaj pa je na nas, da zakrpamo to vrzel. Pa saj smo jo že, ne bo pretirane panike. Zdaj bo priložnost za tiste, ki so dosedaj igrale manj, da pokažejo, da znajo igrati,“ pojasni trener Cvetič.

„Komaj smo čakali, da se prvenstvo nadaljuje. Pred nami je tekma v Radomljah, potem še 18 minut v Cerkljah. Od tam bi želeli, da domov prinesemo tri točke. Radomlje? Analizirali smo jesensko medsebojno tekmo in opazili protinapade, pri katerih so bile gostje nevarne. Če bodo igrale isto, bomo to skušali prekiniti. Poleg tega bo treba dobro zapirati koridore proti golu in tiste po boku in sredini,“ doda Cvetič, ki tako kot njegov stanovski kolega Gornik nima težav s sestavo ekipe za nocojšnjo tekmo!

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA