26.10.2023 | U15
Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo

Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA - PRVA TEKMA

SLOVENIJA U15 : BOLGARIJA U15 4:1 (1:1)

Kraj: NNC Brdo
Sodnik: Tilen Celjer
Strelci: Rus (5'), Primc (49'), Kovač (59'), Jereb (90'); Marinov (34')
Rumeni kartoni: 
Slovenija U15: Deisinger, Slana, Primc, Božič ©, Ljubičić, Karapetrović, Kokol, Polanec, Rus, Okanović, Kovač. Selektor: Muamer Vugdalić.
Bolgarija U15: Damyanov, Lazarov ©, Todorov, Vutov, Marinov, Angelov, Yordanov, Popov, Bukolski, Neshev, Blagoev. Selektor: Kaloyan Georgiev.

Slovenska izbrana vrsta do 15 let je proti Bolgarom znova povedla že v peti minuti, ko je bil natančen Rus. Levi z dežele ob Črnem morju so izenačili v 34. minuti preko Marinova. V drugem delu so varovanci Muamerja Vugdalića zadeli še trikrat. Sprva je v 49. minuti za novo vodstvo Slovenije zadel Primc, deset minut kasneje je bil natančen Kovač, piko na i pa je v zadnji minuti z lepim lobom postavil Jereb.

Po zaključeni reprezentančni akciji je spregovoril Muamer Vugdalić, selektor izbrane vrste do 15 let: ”S prikazanim, še posebno z rezultatom, smo zelo zadovoljni. Zavedati se je treba, da je Bolgarija zelo močna rezeprezentanca kljub temu, da smo jih skupni zabili osem zadetkov. Dobre igre z razvojnega turnirja smo nadgradili z rezultatom na preteklih dveh prijateljskih srečanjih. Nekoliko smo spremenili način igre, saj je želja, da bi igrali, kot Slovenija igra proti močnejšim reprezentancam. Fantje so upoštevali naše napotke in zadovoljili s prikazanim. Poudariti je treba, da ima ta generacija veliko potenciala. Pohvale vsem igralcem in strokovnemu štabu za trud in uspeh. Zahvaliti bi si želel tudi klubom, saj so igralcem omogočili, da se udeležijo pretekle reprezentančne akcije.

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 17.10.2023 | U15
  Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
 • 25.09.2023 | U15
  Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
 • 23.09.2023 | U15
  Slovenija boljša od Hrvaške
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
 • 13.09.2023 | U15
  Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.
 • 25.05.2023 | U15
  Slovenija odigrala še drugo tekmo s Češko
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo tekmo proti izbrani vrsti Češke. Na prvem srečanju so slavili domačini, ki so bili od varovancev Muamerja Vugdalića boljši s 5:2. Tudi tokrat je zmaga pripadla Čehom.

DELI NA