25.01.2024 | U15
Slovenija v drugo klonila proti Italiji

Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA - DRUGA TEKMA

ITALIJA U15 : SLOVENIJA U15 4:0 (3:0)

Kraj: Coverciano, Italija
Sodnik: Sara Schinco
Strelci: Pisati (16'), Corigliano (24'), Del Fabro (24'), Pisati (61').
Rumeni kartoni: Hojnik (45' + 3)
Italija U15: Faccioli, Ginestretti, Evangelista, Cioffi (od 78' Verdelli), Del Fabro (od 75' Battaglini), Pisati (od 75' Biondini), Stocco ©, Scibilia (od 41' Giammattei), Corigliano, Gjeci (od 29' Fustini (od 78' Elimoghale)), Bruno (od 75' Fugazzola). Selektor: Enrico Battisti.
Slovenija U15: Deisinger, Hojnik (od 41' Kikec), Črešnik, Kovač (od 41' Zabukovec), Kokol (od 41' Mačak), Šutalo (od 41' Primc), Matjašek © (od 41' Karapetrović), Jazbar (od 41' Robin (od 66' Polanec)), Okanović (od 41' Koren), Rus (od 41' Kotar), Leljak (od 41' Jereb). Selektor: Boštjan Kreft.

Slovenija je za razliko od prve tekme, ko je v Covercianu do polčasa zadela kar štirikrat, tokrat bila v prvem polčasu v vlogi prejemnika treh zadetkov. Selektor Kreft je na drugem srečanju priložnost ponudil igralcem, ki so na prvem srečanju v igro vstopili s klopi.

Na drugi tekmi nismo spreminjali plana. Nasprotnika smo želeli napasti visoko in biti pogumni v posesti. Odločili smo se, da naredimo dve uravnoteženi ekipi in vsaki ponudimo en polčas. Želeli smo namreč videti vse fante in oceniti, česa so sposobni na tekmi takšnega nivoja. Imeli smo svoje priložnosti, na trenutke bi lahko tekmo obrnili v drugo smer. Zmanjkalo nam je odločnosti v dvobojih in v igri na drugo žogo. Zahvalil bi se celemu strokovnemu štabu in klubom. Klubskim trenerjem se zahvaljujem za dobro in požrtvovalno delo s fanti, ki so jim omogočili udeležbo za reprezentančni akciji, ” je svoj vtis strnil selektor Boštjan Kreft, ki je proti Italiji vodil svoji prvi tekmi na mestu selektorja reprezentance do 15 let.

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 01.05.2024 | U15
  Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Gradišču ob Soči odigrala finalno tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni”. Redni del srečanja se je končal z nedoločenim izidom 1:1, zmagovalca pa niso dali niti podaljški. Slovenije je srečanje izgubila po izvajanju enajstmetrovk. 
 • 29.04.2024 | U15
  Slovenija v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Novi Gorici v polfinalu mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” proti vrstnikom iz Južne Koreje slavila z 1:0 in se uvrstila v finale, kjer jo čaka izbrana vrsta Avstrije. 
 • 27.04.2024 | U15
  Slovenija po zmagi nad Češko do polfinala
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Vipolžah odigrala drugo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Češke veselila druge zmage. Varovanci Boštjana Krefta so slavili z 2:1 in se bodo v polfinalu turnirja pomerili z Južno Korejo.
 • 25.04.2024 | U15
  Slovenija slavila proti Savdski Arabiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Savdske Arabije veselila visoke zmage. Varovanci Boštjana Krefta so svojemu nasprotniku nasuli 5 zadetkov. Čez dva dni jih čaka obračun s Češko.
 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

DELI NA