Romska nogometna akademija

Nogomet je v Sloveniji vsak dan bolj popularen. Z nogometom se ukvarja vedno večje število ljudi, ki z veseljem spremljajo tudi vrhunske dosežke naših nogometašev. In prav zaradi svoje popularnosti je nogomet lahko tudi družbeno koristen. Eden takih  primerov je vsekakor romski nogomet v Prekmurju, kjer je Športno kulturno društvo Roma Pušča izredno uspešno pri vključevanju Romov v vsakodnevno življenje in integracijo v družbo preko nogometa.

V ta namen je organizirana Romska nogometna akademija, ki ima v svojem programu poseben poudarek na  sistemu vrednot, ki naj bi pomagal mlajše Rome odvrniti od pasti sodobne družbe kot so cigarete, alkohol in droga. Akademija je množična ter učinkovita v svojih prizadevanjih, kar so ponosom predstavili na posebnem nogometnem dnevu, ki se je zgodil to soboto na igrišču TVD Partizan Murska Sobota, kjer so marljivi delavci Romske akademije predstavili svojo dejavnost širši množici.

Morda se v Slovenij še premalo zavedamo moči športa pri boju proti rasni, verski ali miselni nestrpnosti. NZS, ki v svojem programu Grassroots podpira tudi nogomet  ljudi s posebnimi potrebami  je bila prisotna na prireditvi in izrazila vso podporo ter priznanje Romski nogometni akademiji za njene dosežke. 

Tekst: NZS/RK
Foto: Ignac-Acek Horvat

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA