25.10.2017 | 2. SNL
Radomlje v sosedskem derbiju napadajo tudi vodilno Muro

Dvanajsti krog 2. SNL je poskrbel za prekinitev niza Mure in Jadrana, ki sta prvič to sezono izgubila ligaško srečanje. Za Dekančane so bili usodni Radomljani, ki bodo v sosedskem derbiju z Dobom napadli tudi vodilno Muro, ki bo gostovala na Krasu.

 

Sobota, ob 14.00: CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA - MURA
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved nastopa: /

Mura je po pokalnem porazu v knežjem mestu prvič to sezono pokleknila tudi v ligaški preizkušnji. Za varovance trenerja Anteja Šimundže je bil usoden obračun s še enim pokalnim četrtfinalistom. V nasprotju s prejšnjimi obračuni gol črno-belih ni strl odpora tekmeca, saj so Dolenjci z goloma Wilsona poskrbeli za preobrat in kot prvi v letošnji sezoni Fazanerijo niso zapuščali brez točk. S porazom Mure, ki je med tednom izgubila tudi drugo tekmo s Celjem so največ pridobili Radomljani. Soboška zasedba bo v soboto vrh lestvice branila v Sežani, pri Taboru, ki je po dveh tesnih porazih slavil na Ptuju. Junak Kraševcev je bil Marko Vukelić, moštvo Uroša Baruta pa je s peto zmago skočilo na skočilo na šesto mesto lestvice. Tabor lahko ob pomoči Ilirije, ki bo v nedeljo gostoval v Dekanih, pridobi še eno mesto, a tudi gostom ne bo manjkalo motiva. Se lahko Luka Bobičanec in soigralci po treh zaporednih porazih vrnejo v zmagovalne tirnice?

 

Sobota, ob 14.00: FARMTECH VERŽEJ - DRAVA PTUJ
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved nastopa: Miha Vidmar (Veržej)

Mlada ekipa Veržeja je po porazu v Lendavi, potem ko so se zmage razveselili Brici in Dobljani, zdrsnila na rep drugoligaške lestvice. Prleki so ob štirih remijih v 12 ligaških tekmah premagali zgolj Dob, zmaga pa je zdaj stara že dobra dva meseca in pol. Veržejce čaka po dveh zaporednih porazih nova zahtevna preizkušnja, saj bodo na domači zelenici pričakali ranjene Ptujčane. Drava je po ničli v Lendavi klonila tudi v obračunu s Taborom, a velja opomniti, da ptujski strateg Simon Sešlar v tekmi s Kraševci ni smel računati na najizkušenejša aduta svojega moštva. Nastja Čeh in Dejan Školnik se po tekmi premora vračata na nogometno zelenico, z njima pa bodo kurenti dobili izjemno pomembni orožji. Na strani sobotnih gostov je tudi statistika, saj je Veržej dobil zgolj eno od šestih drugoligaških srečanj, v katerih še nismo videli neodločenega izida. Se lahko sedmi dvoboj zaključi z delitvijo točk?

 

Nedelja, ob 11.00: AŠK BRAVO - FUŽINAR RAVNE SYSTEMS
Sodnik: Andraž Stojanoski
Prepoved nastopa: /

Ravenčani so morali po treh domačih zmagah na svoji zelenici priznati premoč Dobljanov. Četa trenerja Edina Osmanovića, ki se po tekmi premora vrača na klop, bo v sklopu 13. kroga 2. SNL gostovala v prestolnici, obračun z Bravom pa se bo pričel že dopoldne, ob 11. uri. Aktualni prvak 3. SNL center je v preteklosti ob tem terminu že večkrat gostil tretjeligaška srečanja, prvič pa bo tako zgodaj odigrana tudi drugoligaška tekma. Ravenčani so z nekaj pozitivnimi rezultati splezali do 12. mesta, tokrat pa bodo vnovič napadli krstno zmago na gostujočih tleh, Bravo pa bo skušal prekiniti slabo serijo domačih rezultatov. Četa trenerja Dejana Grabiča je bila uspešna zgolj v premierni domači preizkušnji, ko je v prestolnici pokleknila Nafta, Bravo pa je moral zatem priznati premoč Brežičanov, Dekančanov, Novomeščanov in Sobočanov. Bodo Ljubljanani po sredinem remiju v Kranju nove točke vknjižili tudi na svojem igrišču?

 

Nedelja, ob 14.00: KRKA - ZARICA KRANJ
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved nastopa: Mario Vasilj (Krka) ter Blaž Poljanec (Zarica)

Tudi Krki se, podobno kot Muri, ni uspelo prebiti med polfinaliste pokalnega tekmovanja. Dolenjci so morali čestitati nogometašem Aluminija, ki so farmacevtom preprečili še drugi zaporedni polfinale, kljub temu pa imajo v novomeški zasedbi dovolj razlogov za zadovoljstvo. Lučićevi varovanci so v zadnjih sedmih krogih izgubili zgolj enkrat, v poslednjih petih preizkušnjah slavili kar petkrat in v soboto kot prvi prišli do skalpa vodilne Mure. Junak zmage v Fazaneriji je bil Sachem Wilson, ki bo ena osrednjih nevarnosti tudi za vrata Zarice. Kranjčani so imeli za pripravo na gostovanje v Novem mestu prav toliko časa kot gostitelji, saj so med tednom odigrali v nedeljo prestavljeno srečanje z Bravom. Gorenjcem je vnovič ponagajalo deževje, sredin obračun pa je prinesel 13. točko sezone. Kar osem točk so nogometaši trenerja Pavlina nabrali v zadnjih štirih tekmah, bodo pozitiven trend rezultatov nadaljevali tudi v Novem mestu?

 

Nedelja, ob 14.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - NAFTA 1903
Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved nastopa: /

Po lestvici počasi, a zanesljivo pleza tudi Nafta, ki je s tretjo zaporedno zmago skočila tudi pred dekanski Jadran in zavzela četrto mesto. Lendavčani so neporaženi v zadnjih štirih krogih, nazadnje pa so pred domačimi gledalci v pomurskem spopadu strli še odpor Veržeja. Modri v nedeljo odhajajo na neugodno gostovanje v Brežice, kjer bodo napadli tretjo gostujočo zmago v nizu. Domača obramba bo morala biti še posebej pozorna na Marka Roginića, ki je v dveh tekmah dosegel tri zadetka, še gol več pa je v zadnjih treh krogih zabil Vedran Vinko. Slednji je po bolezni našel lanskoletno formo, ko je kot za stavo polnil tretjeligaške mreže, tudi v Brežicah pa bo osrednja nevarnost za domača vrata. Posavci so po točki v treh preizkušnjah željni nove zmage, s katero bi zaustavili drsenje po lestvici. Brežičani so z 18 točkami sedmi.

 

Nedelja, ob 14.00: BRDA - ROGAŠKA
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved nastopa: Marko Rojc (Brda) ter Aleš Grošič (Rogaška)

Obračun spodnjega doma lestvice 2. SNL bo odigran v Vipolžah. V Goriških Brdih bodo gostovali nogometaši Rogaške, ki se po seriji porazov počasi pobirajo. Po sedmih zaporednih ničlah so varovanci trenerja Ibrahima Neskića napolnili mrežo Veržeja, v prejšnjem krogu pa so se v tekmi z Brežicami razveselili tudi krstne zmage na domačem igrišču. Zdaj čaka črno-bele eno zahtevnejših drugoligaških gostovanj, saj so se v Vipolžah opekli nogometaši Brava in Radomelj. Zanimivo je, da so se Brici obeh letošnjih zmag razveselili po obračunih z ljubljanskima drugoligašema. V soboto so bili Žlogarjevi nogometaši z goloma Debenjaka in Kodermaca boljši od Ilirije, v Šiški pa so ob zmagovalnem prekinili tudi strelski post, saj so nazadnje zadeli v petem krogu, ko so ugnali že omenjeni Bravo. Lahko v nedeljo z novo zmago skočijo pred Rogaško?

 

Nedelja, ob 14.00: JADRAN DEKANI - ILIRIJA 1911
Sodnik: Vojko Goričan
Prepoved nastopa: Gregor Štulac (Jadran) ter Marko Đoković in Mustafa Nukić (Ilirija)

Ilirija je tudi v 12. krogu 2. SNL ostala zvesta sliki letošnje sezone. Ljubljančani nikakor ne uspejo povezati več uspešnih izidov, po nizu štirih tekem brez poraza pa so zeleno-beli nazadnje doživeli še peti poraz sezone. V Šiški so se točk veselili Brici, vodstvo ljubljanskega drugoligaša pa lahko v zadnjih tednih skrbi pogled na število doseženih zadetkov. Ilirija s skupno 21 goli spada med učinkovitejše ekipe, a Erwin Tiganj, Mustafa Nukić, Enes Rujović in ostali v zadnjih treh krogih niso strli obrambe nasprotnika. Tudi gostovanje v Dekanih iz tega vidika ne bo nič lažje, saj se lahko pri Jadranu pohvalijo z eno od trdnejših obramb. Tudi Primorcem pred nedeljskim spopadom ne bi smelo manjkati motiva, saj so v Radomljah klonili prvič po selitvi med drugoligaše, zmage pa niso okusili v zadnjih štirih krogih. Kdo bo po nekaj tednih čakanja vnovič okusil slast zmage?

 

Nedelja, ob 14.00: ROLTEK DOB - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved nastopa: Anel Hajrić (Radomlje)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Ena od dveh nedeljskih tekem 2. SNL bo odigrana v Dobu, kjer bodo tudi kamere Sportluba priča sosedskemu spopadu. Dobljani se bodo spopadli z Radomljani, ki bodo ob točkah napadli tudi vodilno Muro. Prekmurci bodo svojo tekmo odigrali že v soboto, ob morebitni pomoči Tabora pa bi lahko mlinarji v nedeljo zavzeli tudi vrh ligaške razpredelnice. A v prvi vrsti se bodo varovanci stratega Nermina Bašića osredotočili na svoje obveznosti, ki ne glede na položaj na lestvici ne bodo enostavne. Lokalni derbi prinaša dodaten motiv tudi za Dobljane, ki so po menjavi trenerja prekinili slabo serijo in se z drugo zmago sezone znebili repa razpredelnice. Medtem ko so Radomljani Jadranu zadali prvi poraz, so bili modri uspešni na Koroškem. Dob in Radomlje sta se na drugoligaških zelenicah srečala 12-krat, z osmimi zmagami pa so precej uspešnejši Dobljani, ki so v osmih tekmah na domači zelenici klonili zgolj enkrat. To je bilo prav v zadnjem derbiju, ko je bil dramatičen spopad odločen v 90. minuti. Domači so se po zaostanku dvakrat vrnili v igro, zmago pa je gostom priigral Žan Kumer.

 

Media preview

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA