15.05.2021 | 2. SNL
Radomlje potrdile naslov in povratek med prvoligaše

Gorica je s porazom v Ljudskem vrtu potrdila selitev med drugoligaše, Radomljani pa se po zmagi v dvoboju z Brežicami veselijo povratka v elitni razred slovenskega nogometa. Krka se je z zmago v Dobu utrdila na drugem mestu, Nafta in Brežice zaostajata štiri točke.

Radomljani so se, potem ko so v minulem krogu klonili v Lendavi in doživeli prvi ligaški poraz po avgustu, na domači zelenici razveselili povratka med prvoligaše. Rumeno-črni so bili z goloma v prvem polčasu boljši od Brežic. Mrežo Posavcev je v 20. minuti načel Luka Cerar, ki se je odlično znašel v osrčju kazenskega prostora in iz obrata zadel z volej udarcem. Zgolj dve minuti kasneje je Žan Nikolić izsilil prekršek Blaža Urha za najstrožjo kazen, ki jo je v zadetek pretvoril Anže Pišek. Izid se v nadaljevanju tekme ni več spreminjal, v domačem taboru pa so se po zadnjem sodniškem žvižgu veselili potrditve naslova drugoligaškega prvaka.

Rok Hanžič, trener NK Radomlje: "Čestitke fantom za zmago, ki je potrdila naš povratek v prvo ligo, predvsem pa za prikazano v celotni sezoni. Današnja zmaga je zgolj zadnji delček v mozaiku izjemno uspešne sezone ekipe in kluba. Vsa čast vsakemu posebej, saj so prav vsi zaslužni za ta zgodovinski uspeh."


Na drugem mestu ostaja Krka, ki je v Dobu maščevala poraz izpred tednov. Novomeščani so podaljšali skromno serijo Dobljanov, ki so že po prvem polčasu zaostajali za tri zadetke. Krko je v 16. minuti v vodstvo popeljal Kaheem Parris, ki se je razveselil 16. zadetka sezone. Pet minut kasneje je bil uspešen Madikaba Doumbia, ki je v 28. minuti zadel še drugič in postavil izid prvega polčasa. Žiga Repas je v drugi minuti nadaljevanja tekme zmanjšal zaostanek gostiteljev, a so Novomeščani odgovorili že v 51. minuti. Enajstmetrovko je izkoristil Marko Huč. Simon Gregorin se je v 79. minuti podpisal pod drugi zadetek Doba, še drugič pa je bil uspešen globoko v sodniškem dodatku. Za izenačenje je gostiteljem zmanjkalo časa. Dolenjci so se z zmago znebili Doba, ob pomoči Radomelj pa so pobegnili tudi Brežicam, v sredo pa že lahko potrdijo mesto v kvalifikacijah za preboj med prvoligaše.


Ob Brežičanih štiri točke za Krko zaostajajo tudi Lendavčani, ki so v izdihljajih tekme s Triglavom prišli do pomembne zmage. V gorenjsko-prekmurskem obračunu smo dočakali dež in sonce, a zgolj en zadetek. Zmagovalca je v 89. minuti odločil strel z bele točke, ki ga je uspešno izvedel Stjepan Oštrek. Prav hrvaški vezist je bil vpleten v situacijo v domačem kazenskem prostoru, po kateri je Dejan Vivod pokazal na belo točko. Kranjčani so v podaljšku zatresli lendavsko mrežo, a gol ni bil priznan zaradi prekrška Ibrhaima Mensaha nad vratarjem Florijanom Raduho. Prekmurci ostajajo v igri za drugo mesto, a v zadnjih dveh krogih potrebujejo dva spodrsljaja Krke. "Farmacevti" v sredo gostijo Radomlje, v zadnjem krogu pa odhajajo v Kranj. Lendavčani po domači tekmi z Biljami prvenstvo zaključujejo v Velenju. Brežice se bodo v predzadnjem krogu doma pomerile s Triglavom, konec tedna pa gostujejo v Biljah.


Velenjčani so v obračunu z Biljami prekinili serijo porazov. Rudar je povedel že v peti minuti, ko se je zadetka veselil Adam Vošnjak. Prvi polčas se je končal z izidom 1:1, domačo prednost je v 21. minuti izničil Danijel Šturm. Sedmo zmago sezone je v 64. minute priigral Mateo Panadić. Rudar kljub zmagi ostaja na osmem mestu lestvice, Biljenci so šesti.


Najpomembnejša tekma kroga v skupini za obstnaek je bila odigrana v Šmartnem ob Paki, kjer sta se merili zadnjeuvrščeni ekipi lige. Točke so ostale doma, Brici se domov vračajo s tremi prejetimi zadetki. Gostitelji so odpor "vinarjev" strli v drugem polčasu, v 58. minuti je bil po kotu uspešen Robert Čakš. Zgolj dve minuti kasneje je vodstvo s pravim evrogolom podvojil Luka Danijel. Dve minuti pred koncem tekme je zmago z drugim golom na tekmi potrdil Robert Čakš, ki je s sedmih metrov kronal lepo akcijo gostiteljev.  

Igor Fenko, trener NK Šmartno: "Zaradi same pomembnosti izredno težka tekma. Ostajamo v igri. V tem delu kažemo dobro igro, tokrat pa smo tudi točkovno zelo zadovoljni. Moram reči, da mi je na nek način žal za Brda, ker so dobra ekipa. Tokrat smo bili boljši in zasluženo vzeli točke. V sredo iščemo nove točke z ekipo Fužinarja, ki jih nujno potrebujemo za obstanek v ligi."


Tik nad cono izpada ostajata Primorje in Drava, ki sta se v Ajdovščini razšla brez zmagovalca. V 90 minutah sta mreži mirovali, Ptujčani so osvojili 18. točko sezone, Ajdovci so pri točki manj. Šmarčani so z zmago svoj izplen dvignili na 16 točk, Brda so s 13 zadnje. Drava se bo v naslednjem tednu udarila z Brdi in Šmartnim, Ajdovce čakata tekmi z Jadranom in Beltinci. Brici po tekmi s Ptujčani v zadnjem krogu pričakujejo Jadran, Šmarčani v sredo odhajajo na Koroško.


Z delitvijo točk se je končal tudi obračun Krškega in Jadrana. Žiga Ribič je v 11. minuti zadel za vodstvo domače zasedbe, gostje pa so izenačili v 47. minuti, ko je mrežo nekdanjega kluba zatresel Robert Pušaver. Dekančani so obstanek potrdili že v prejšnjem krogu, s točko so na varnem tudi Krčani.


Tudi srečanje v Slovenj Gradcu se je končalo z izidom 1:1, danes oslabljeni Beltinčani so izenačili šest minut pred koncem. Luka Sočič je bil natančen z bele točke, gostitelji pa so se vodstva veselili v uvodni minuti nadaljevanja tekme. Po podaji v kazenski prostor se je pred vratarjem Domnom Zverom najbolje znašel Edi Horvat. Tako Fužinar kot Beltinci imata na svojem računu 22 točk, Prekmurci so s šestimi točkami prednosti pred Šmarčani že potrdili obstanek. Korošci ga lahko tudi teoretično potrdijo v sredo, ko se bodo udarili prav s Šmartnim.

 

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.05.2021 | 2. SNL
    Novomeščani za potrditev drugega mesta
    Radomlje so si zagotovile vrnitev med prvoligaše, v sredo, ko bo odigran predzadnji krog 2. SNL pa lahko Krka potrdi drugo mesto. Dvoboj vodilnih ekip lige si boste lahko ogledali na Sportklubu, pred kamero NZS pa se bosta udarili ekipi Nafte in Bilj.
  • 09.05.2021 | 2. SNL
    Lendavčani preprečili slavje Radomelj
    Nafta je z minimalno zmago preprečila slavje Radomelj, ki bodo prvoligaško vozovnico potrjevale v naslednjem krogu. Dob je klonil v dvoboju z Brežicami, Krka pa je po štirih tekmah zmagovalnega posta premagala velenjski Rudar. Ajdovci so se v dvoboju začelja lestvice veselili v Goriških Brdih.
  • 07.05.2021 | 2. SNL
    Radomljani v Lendavi za potrditev naslova
    V Radomljah diši po povratku med prvoligaše, vodilna ekipa lige si lahko že v soboto zagotovi naslov prvaka 2. SNL. Rumeno-črni bodo prvoligaško vozovnico potrjevali na zahtevnem gostovanju v Lendavi. Dvoboj Nafte in Radomelj boste lahko spremljali na Sportklubu, kamera NZS bo prisotna na tekmi četrtih Brežic in tretjega Doba.
  • 25.04.2021 | 2. SNL
    Radomlje povečale prednost pred zasledovalci
    Radomlje so povečale prednost pred najbližjima zasledovalcema. Dob je doma remiziral s Triglavom, Krka pa je točko iztržila v dvoboju z Biljami. Brežice po zmagi nad Nafto ostajajo četrte. Ajdovci so pod vodstvom novega trenerja Lučića premagali Fužinar, Šmartno je slavilo v Krškem.
  • 09.09.2020 | 2. SNL
    Radomlje prvo mesto branijo v Krškem, v Kranju prvič pod reflektorji
    Novomeščani in Lendavčani so niz neporaženosti podaljšali tudi po medsebojnem dvoboju. So pa remi izkoristili Biljenci in Radomljani, ki so se zavihteli na vrh lestvice. Radomlje bodo vodstvo na lestvici branile v Krškem, Bilje pa gostujejo v Lendavi. V Kranju bodo prvič zaigrali pod novimi reflektorji.
  • 01.05.2019 | 2. SNL
    Fužinar in Radomlje pred kamero NZS
    Drugoligaško tekmovanje se počasi bliža vrlišču. Klube do konca prvenstva loči le še pet krogov, vsaka tekma bo pomembna tudi v bitki za naslov, v katero so se po skalpu Brava znova vključili tudi Radomljani. »Mlinarji« v soboto gostujejo pri ravenškem Fužinarju.
  • 24.04.2019 | 2. SNL
    Radomlje za zaplet, Bravo po nadaljevanje niza
    Drugoligaši bodo april sklenili s tekmami 25. kroga. Derbi tega konca tedna bo odigran v Radomljah, tretja ekipa prvenstva bo pred kamerami Sportkluba gostila vodilni Bravo, nedeljski dvoboj pa bodo z zanimanjem spremljali tudi pri drugem Taboru.
  • 10.04.2019 | 2. SNL
    Radomlje in Drava pred popravnim izpitom
    So Radomljani s porazom v Beltincih izgubili možnosti za povratek med prvoligaše? Prekmurci so pripravili prvo presenečenje 22. kroga 2. SNL, nič manj presenetljiv pa ni bil niti poraz Drave. Ptujčani so se opekli z Ilirijo, Radomlje in Dravo pa popravni izpit čaka že v petek.
  • 06.03.2019 | 2. SNL
    Vodilna ekipa uvodoma z Ilirijo
    S sobotno tekmo Radomelj in Ilirije se pričenja drugi del tekmovanja v 2. SNL. Po jesenskem delu prvenstva najbolje kaže prav Radomljam, ki imajo tri točke naskoka pred Bravom in Taborom, precej skromnejši pa je izkupiček Ilirije.

DELI NA