24.04.2019 | 2. SNL
Radomlje za zaplet, Bravo po nadaljevanje niza

Drugoligaši bodo april sklenili s tekmami 25. kroga. Derbi tega konca tedna bo odigran v Radomljah, tretja ekipa prvenstva bo pred kamerami Sportkluba gostila vodilni Bravo, nedeljski dvoboj pa bodo po nedeljskem kosilu z zanimanjem spremljali tudi pri drugem Taboru.

Je boj za vrh lestvice že odločen? Ga lahko znova zaplete prav nedeljski spopad v Radomljah? Kraševci so si z dvema zaporednima remijema pošteno zapletli svoj položaj, pomoč Bricev in Slatinčanov pa so z obema rokama zagrabili v prestolnici. Ljubljančani so tudi v mestnem derbiju z Ilirijo podaljšali pomladansko serijo zmag, z novim uspehom pa so Taboru pobegnili že za štiri točke. To je glede na dejstvo, da Bravo na sedmih pomladanskih preizkušnjah še ni oddal točke, že zajeten zaostanek. 

Ekipa Dejana Grabića si resda še ni priigrala zadostne prednosti, a štiri točke zaloge prinašajo nekaj dodatne in prepotrebne mirnosti. Dvoboj v Radomljah bo pomemben za vsa tri moštva na vrhu lestvice, saj bi Radomlje z zmago ostale v igri za drugo mesto, obenem pa bi v ogenj vrnile tudi Tabor. Bravo bi se z uspehom pri »mlinarjih« močno približal končnemu uspehu, saj vodilno ekipo prvenstva v zaključku sezone čakajo nekoliko lažji tekmeci. Bravo se bo na domači zelenici udaril z Jadranom, Beltinci in Ankaranom, gostoval pa bo v Vipolžah in na Ptuju. Sežance po sobotnem gostovanju v Beltincih čakata še tekmi na Ptuju in Kopru ter domači dvoboji z Dobom, Nafto in Krko.

In Radomljani? Tudi Radomljani po dveh remijih Sežancev še niso rekli zadnje v boju za prvoligaško vstopnico, saj so se po slovesu Muamerja Vugdalića spet prebudili. Anel Hajrić in soigralci so pod taktirko Dušana Balutte najprej ugnali Dravo, na Bonifiki pa so bili boljši še od Ankarana Hrvatinov. Rumeno-črni za vodilnim Bravom zaostajajo za osem točk, polovico manjša pa je razlika do drugega Tabora. V zadnjih petih krogih bodo gostovali pri Fužinarju, BIljah in Dobu, doma pa bodo gostili Brežice in Rogaško.

Radomljani so že jeseni dokazali, da poznajo recept za skalp Brava. za gostujoče slavje sta zadela Adel Halilović, zdaj član Gorice, in Robi Jakovljević, ki okreva po poškodbi kolena. Radomeljsko mrežo je zatresel Mustafa Nukić, ki je v polno meril na zadnjih petih tekmah, ljubljanska obramba pa bo morala biti pozorna predvsem na Anela Hajrića. Primorec je v letošnji sezoni zabil že 27 zadetkov.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2018 | 2. SNL
    Radomlje s skalpom Brava do prvega mesta
    Boj za vrh lestvice 2. SNL je vse bolj oster, v igri za prvo mesto pa je praktično pol lige. Tudi zaostala tekma Brava in Radomelj je pokazala, da so moštva v letošnji sezoni izjemno izenačena, Bravo pa je s porazom izgubil prvo mesto, na katerega so se po minimalni zmagi zavihteli prav Radomljani.

DELI NA