11.07.2023 | 1. SŽNL
Radomljanke začele, prva tekma z Madžarkami

Poletnega premora je konec, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v ponedeljek pričela s pripravami na sezono 2023/24. Trener Aljaž Gornik je s pomočnico Katarino Jagarinec ekipo v Športnem parku Radomlje zbral na večernem treningu.7

Veselijo se novih izzivov

Radomljanke so minulo sezono sklenile na četrtem mestu na začetku osemčlanske Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, v Pokalu Pivovarna Union pa so se prebile do polfinala. Letos bo v pokalnem tekmovanju nastopilo kar deset ekip, rumenosrčne so že uvrščene v četrtfinale. Prijavo za igranje državnega prvenstva je letos oddalo devet klubov, v uvodnem krogu pa nogometašice ŽNK Radomlje Medex čaka gostovanje pri ŽNK Cerklje.

"Letos bo v ligi igralo devet klubov, kar je dobrodošlo, saj novo gostovanje prinaša tudi nekaj svežega vetra in drugačne izzive. Upam, da se bo ta trend v naslednjih letih še nadaljeval in bo v ligi igralo čim več kakovostnih ekip, saj to slovenski ženski nogomet potrebuje. Veseli smo novega kluba in izzivov, ki nas čakajo," je Aljaž Gornik pogled usmeril proti novi sezoni.

Ne bo šlo brez odhodov

Strateg članske ekipe je v trenerskem štabu pozdravil Katarino Jagarinec, s katero je v preteklosti že sodeloval. Na uvodnem treningu sicer še ni vadila popolna zasedba, saj se bo nekaj deklet pripravam priključilo z zamikom, tudi letos pa ne bo šlo brez odhodov. Tako kot lansko poletje, ko sta v tujino prestopili Zala Kuštrin in Korina Janež, je tudi letos prišlo do dveh selitev v tujino. Tudi letos bodo pripravam priključena obetavne kadetinje, ki so z drugim zaporednim naslovom državnih prvakinj potrdile svojo nogometno nadarjenost.

"Vemo, kakšna je naša usmeritev. Še vedno smo edini klub v Sloveniji, ki v članskem nogometu načrtno daje priložnost zelo mladim dekletom. Menimo, da je to edino smiselno, če se želijo igralke razviti do te mere, da bodo lahko mednarodno konkurenčne. V tem stilu nadaljujemo, mislim, da nam gre zelo dobro in to so pokazali tudi rezultati v zadnjih dveh, treh letih. Res pa je, da ima malokdo pogum igrati s tako mlado ekipo, saj včasih trpi rezultat, kar pa vzamemo v zakup. Podobno bo tudi letos, ekipa bo znova zelo mlada. Nekatera dekleta imajo leto več izkušenj, kar bo dobrodošlo, da se tudi same navadijo prevzeti dodatno odgovornost. Za tiste, ki so mlajše in zdaj prehajajo med članice, bo potrebnega nekaj časa, da se najprej prilagodijo, vendar so dovolj dobre in talentirane, potrebujejo samo še izkušnje s tekem," še poudarja Gornik.

Člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex tudi to poletje čaka nekaj mednarodnih pripravljalnih tekem. Prve nasprotnice rumenih bodo igralke Puskas Akademie, ki so v minuli sezoni v madžarski ligi zasedle četrto mesto.

Tekst: ŽNK Radomlje Medex
Foto: ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

 • 24.07.2024 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov tekmovanj članic, deklet in deklic
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije so bili danes opravljeni žrebi: znani so pari 1. kroga SŽNL Triglav Zdravje, 1. kroga Ženskega pokala NZS ter tekmovanj mladih (Liga deklet U17 ter Tekmovanj deklic U15 in U13).
 • 20.07.2024 | 1. SŽNL
  Jona Javorič okrepila ŽNK Radomlje
  »Domov se vračam z zelo dobrimi občutki. Zelo sem vesela, da sem spet na domačem igrišču. V klubu se je zgodilo veliko pozitivnih sprememb in videli bomo, kaj bo prinesla nova sezona,« je Jona dejala po povratku v Športni park Radomlje.
 • 19.07.2024 | 1. SŽNL
  Sara Makovec okrepila Muro
  Doslej je v 1. SŽNL odigrala 144 tekem in ob tem dosegla kar 135 zadetkov. V pokalnem tekmovanju je na 18 tekmah dosegla 19 zadetkov. Je tudi redna članica slovenske ženske reprezentance, za katero je zbrala 42 nastopov in prispevala dva zadetka
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Matej Mavrič Rožič novi trener članske ekipe ŽNK Radomlje
  »Imam oris tega, kaj se dogaja v ženskem nogometu, čeprav še ne toliko, kot bi si želel. Prvi cilj je, da se v prihodnje dodobra spoznamo. Ne glede na vse, pa je imperativ to, da ekipo pripravimo do točke, da bo lahko konkurirala za visoka mesta. To bo šlo skozi določen proces, želim pa si, da bi se držali zastavljene strategije,« je za spletno stran kluba dejal novi strateg Radomljank.
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Aljaž Gornik po novem športni direktor ŽNK Radomlje Medex
  Aljaž Gornik, trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v zgodovini članske ekipe rumenosrčnih, bo odslej opravljal naloge športnega direktorja ŽNK Radomlje Medex.
 • 05.07.2024 | 1. SŽNL
  Kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo na Cipru
  V polfinalu skupine 6 se bodo merile z ekipo Glentoran Women FC (Severna Irska). V primeru zmage jih čaka finale in boljši iz para Apollon Ladies FC (Ciper) – Pyunik Women (Armenija).
 • 04.07.2024 | 1. SŽNL
  Prvakinje v pričakovanju žreba lige prvakinj
  Žreb se bo z neposrednim prenosom na spletni strani UEFE pričel ob 13. uri. To bo že 24. sezona najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja v Evropi. Naslov prvakinj brani Barcelona.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Še zadnji dejani sezone članic
  V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
 • 18.05.2024 | 1. SŽNL
  Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
  Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).

DELI NA