Rad igram nogomet zimsko igranje za najmlajše

Ta vikend se je odigral prvi turnir akcije Rad igram nogomet zimsko igranje u9 in u-11. Po tradiciji so prvi začeli na Gorenjskem, kjer so se zbrali mladi nogometni nadobudneži na Jesenicah.

Stojan Humar s sodelavci je uspešno štartal s serijo turnirjev RIN, ki se bodo do konca marca vrstili po celotni Sloveniji. Akcija je lansko leto prešla iz tekmovanja v igranje brez beleženja rezultatov in dosegla dobrih 6000 udeleženih mladih nogometašev. Igralno okolje pa je prispevalo k prijetnem vzdušju tako na igriščih kot na tribunah. Zimsko obdobje ni več izgubljeno za mlade nogometaše, ki lahko v sproščenem vzdušju pokažejo vse svoje nogometno znanje. Vodje nogometa za vse pa popestrijo igranje tudi s presenečenji v obliki dodatnih spretnostnih nalog. Vsekakor lahko ugotovimo, da je akcija prilagojena otrokom in njihovim potrebam in zato kot taka daje pomemben prispevek k zorenju mladih nogometašev. V prihodnjih vikendih bodo takšne akcije zaživele na celotnem področju v Sloveniji, kjer je nogomet  med otroci šport številka ena na kar vedno znova opozarja končno število udeležencev, ki ga bomo brez dvoma dosegli tudi v letošnji zimi. Pohvala pa velja vsem delavcem po MNZ, ki se zavedajo, da je nogomet najmlajših investicija v prihodnost in jim ni žal časa ter truda za uspešno izvedbo vsebin.

tekst: RK/NZS
foto: Stojan Humar

               

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA