Prvič turnir v Vanči vasi

Prvi junijski konec tedna se je v Vanči vasi odvijal prvi mednarodni turnir mlajših selekcij, ki ga je organiziralo tamkajšnje romsko društvo. Udeležili so se ga klubi iz medobčinskih nogometnih zvez Murska Sobota in Maribor ter klubi iz Hrvaške in Srbije.

Tekmovalni dan sta otvorila predsednik medobčinske nogometne zveze Murska Sobota Danilo Kacijan in minister za šolstvo in šport Igor Lukšič. Z njune strani je prišla pohvala, svoje pa je v obliki podelitve žog za vadbo in tekmovanje ter kritja natanitvenih stroškov dodala tudi Nogometna zveza Slovenije.

Po tekmovalnem delu, kjer tokrat v ospredju ni bil rezultat, so se prisotni strinjali, da bo turnir postal tradicionalen. Tisto, kar pa je navdušilo, je bilo sodelovanje različnih etničnih skupin.

Tekst: NZS/MR, Andreja Potočnik
Foto: NZS
Montaža: Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA