14.05.2022 | 1. SŽNL
Prenos z Gorenjske

V nedeljo bodo na sporedu še tri tekme v SŽNL, igra se 20. krog. Prva tekma je že za nami, Olimpija je bila boljša od Krima. Kamere bodo jutri na Gorenjskem, kjer ŽNK Cerklje gostijo ptujsko vrsto ŽNK Doxakey, popoldne bosta še tekmi v Ljubljani in v Radomljah.

SŽNL, 20. krog, 15.5.
ŽNK Cerklje – ŽNK Doxakey (11.00) (prenos nzs.si)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (13.00)
ŽNK Radomlje – Primorje Gaia Naturelle (17.00)

že odigrano, 13.5.
ŽNK Olimpija Ljubljana – Krim 15:0 (7:0)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 66
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 44
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 43

1:1

Ob 11. uri se začne tekma v Velesovu, kjer domačinke gostijo Ptujčanke. Gorenjke so pri 16 točkah, gostje imajo eno manj. To bo sicer tretja letošnja medsebojna statistika, ki je zanimiva: tekmi so vsakič dobile gostje. »V jutrišnjo tekmo gremo z mislijo na zmago. Celotna ekipa je pripravljena, da se jutri izkaže na igrišču. Sezona se počasi bliža h koncu, hkrati pa si vse ekipe želijo najboljši možen razplet v zaključku. Za nami je 1710 min na zelenicah, kar se kaže z utrujenostjo in težkimi nogami. V tekmo s Ptujem bomo odšle motivirano ter z željo po zmagi in upam, da se nam bo na koncu obrestovalo. Sezona je potekala po pričakovanjih, bilo je nekaj vrhunskih vzponov in nekaj spodrsljajev. Želim si, da sezono uspešno pripeljemo do konca,« pred tekmo pove Simona Jelovšek, kapetanka ŽNK Cerklje.

Motivirano proti Pomurkam

V Ljubljani se bosta pomerili domača Ljubljana in gostje ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Domačinke so se v sredo izkazale v finalu pokala, Pomurke v soboto lovijo naslov državnih prvakinj. »Opravili smo en regeneracijski trening. Poizkušali smo se čim bolj sprostiti. Še vedno je prisotno razočaranje, vendar nas je vse skupaj še bolj povezalo. Pokalna tekma nam je dala ogromno motivacije za naprej.  V te punce verjamem že nekaj let, tako da zame to ni nobeno presenečenje. Igramo dobro, nam pa manjka izkušenj na pomembnih tekmah, kjer velikokrat dobivamo prepoceni zadetke. Punce se hitro učijo, sproti popravljamo napake, napredujemo iz tekme v tekmo in počasi se bo to začelo poznati tudi na rezultatih. Pomurje je ekipa, ki se bori za državni naslov. Vemo, da nas čaka težka tekma. Če bomo igrali disciplinirano v fazi obrambe ter spustili žogo v fazi napada, smo lahko nevarni vsaki ekipi,« pa pred tekmo pove Urška Žganec, trenerka ekipe ŽNK Ljubljana, ki je letos izgubila obe medsebojni tekmi.

Ob petih se bo začela še tekma v Radomljah, kjer so domačinke absolutne favoritinje, to pa tudi njihova zadnja domača tekma, kamor vabijo tudi vse svoje pristaše in navijače.

Priložnost za vse

Po pričakovanjih je trener Olimpije Miki Kondič premešal svojo prvo postavo, minute pa so dobile igralke, ki so praviloma tekmo začenjale na klopi. Kljub temu zmaga ni bila vprašljiva, 15:0 je bilo za Olimpijo, ki je sedem golov dosegla v 1. polčasu. S štirimi goli se je izkazala Barbara Kralj, tri je dodala Adrijana Mori.

»Lepo vreme, lepo igrišče in lepa predstava ter nova zmaga. Igrali smo kombinatorno, a kljub vsemu kontrolirano in učinkovito. Zdaj je čas za učinkovit počitek in pripravo na sobotno tekmo. Veseli dejstvo, da smo uspeli v celoti in dosegli, da o svoji usodi odločamo sami. Se vidimo v soboto na poslastici ženskega nogometa,« je po tekmi povedal trener Olimpije Miki Kondič.

Tekst: D.P.
Foto: SP Photrography

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2022 | 1. SŽNL
  Pomurkam jesenski naslov
  Za konec nogometne jeseni v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje smo videli danes še dve tekmi 12. kroga. V Bratoncih je ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 9:0 premagala ŽNK Cerklje in potrdila naslov jesenskih prvakinj, mestni derbi pa je z zmago 7:2 pripadel ŽNK Olimpiji, ki je bila boljša od ŽNK Ljubljane. Dve tekmi sta bili v soboto, ko je ŽNK Radomlje Medex z 11:0 odpravil Krim, Ptuj pa s 3:2 Primorje Gaia Naturelle.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zmaga na 200. tekmi, v nedeljo dva prenosa
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. V soboto sta se zmag veselila ŽNK Ptuj in ŽNK Radomlje Medex. Pred nami pa nedelja, ki prinaša dva prenosa in zanimivo popoldne.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zaključek jeseni pred kamerami, danes na Ptuju in Radomljah
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. Sobota prinaša tekmi na Ptuju in v Radomljah, jutri pa še tekmi v Ljubljani in Bratoncih. Tekmo iz Ljubljane si boste lahko ogledali na Planet TV-ju 2, tekma iz Bratoncev pa v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 20.11.2022 | 1. SŽNL
  Gorenjke po preobratu, Ljubljani derbi proti Radomljam
  V predzadnjem jesenskem krogu, 11. po vrsti, je ŽNK Ljubljana premagal ŽNK Radomlje Medex, vodilne Pomurke so bile prevelik zalogaj za Krim, Olimpija pa za Ajdovke. Pred kamerami Planet TV-ja zmaga Gorenjk na Ptuju.
 • 19.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere na Ptuju
  Pred ekipami v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je 11. krog, tudi tokrat s televizijskim prenosom. Kamere Planet TV-ja bodo na Ptuju, kjer gostuje ekipa ŽNK Cerklje. Ob tem velja omeniti še tri tekme – dve v Ljubljani in ena v Ajdovščini.
 • 06.11.2022 | 1. SŽNL
  Zgornji dom upravičil vlogo favorita
  Pred reprezentančnim premorom, jutri se bo zbrala ženska članska reprezentanca, je bil na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Prve štiri ekipe s prvenstvene lestvice so bile prepričljivo boljše od ekip s spodnjega doma. Prvenstvo se nadaljuje v soboto, 19. novembra.
 • 05.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere v Radomljah in Ljubljani
  Pred reprezentančnim premorom je v nedeljo na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, ki prinaša tekme v Radomljah, Bratoncih in Ljubljani. Vključno z dvema prenosoma – iz Radomelj in Ljubljane.
 • 30.10.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke do nove zmage, nepremagane že 16 tekem
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je v soboto začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo je ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 8:1 v gosteh premagal ŽNK Ljubljano, ŽNK Radomlje Medex pa so v Cerkljah z 2:0 porazile gorenjske ligašice. Tekma Primorje Gaia Naturelle – Krim je bila preložena.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno, ŽNK Ljubljana želi do točk proti Pomurkam
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo pa sledita dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija želi na Ptuju začeli zmagoviti niz
  Jutri v nedeljo sta na sporedu kar dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.

DELI NA