21.09.2019 | 1. SŽNL
Prenos iz Radomelj, Olimpija na mestni derbi

V nedeljo je na sporedu 5. krog SŽNL, z njim pa tudi prenos prvenstvene tekme. Tokrat bodo kamere Nogometne zveze Slovenije v Radomljah, kjer gostujejo aktualne državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki si z Olimpijo deli vrh prvenstvene lestvice.

SŽNL, 5. krog, 22.9.
ŽNK Cerklje – Ajdovščina (11.00)
ŽNK MB Tabor – Koper Obala (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Nona Pomurje (11.00) (videoprenos na www.nzs.si)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Olimpija (16.00)

Lestvica strelk po 3. krogu SŽNL:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 14
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 8
Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija) 8

„S potekom sezone smo zadovoljni, vse je, tako kot treba, tudi vzdušje je pravo. Dekleta pridno in zavzeto trenirajo, rezultati so. Želim si, da v tem tempu nadaljujemo,“ uvodoma pove Peter Kristan, trener Olimpije.

Na dolgi rok

„Vesel sem, ker iz tekme v tekmo gradimo tudi igro. Vse bolj se vidi, da smo uigrani, igralke se med igro boljše sporazumevajo in vedo, kjer morajo biti v določeni situaciji,“ nadaljuje Kristan, ki želi, da Olimpiji uspe dolgoročni plan. „Pred novo sezono smo vse igralke pripeljali ciljno: z jasno željo, da delamo na daljši rok, štiri, pet let in naredimo pravo nogometno zgodbo,“ poudari glavni trener Ljubljančank, ki pravi, da mu izkušnje in dobro delo prav pride tudi pri novačenju igralk.

Pogled na lestvico je jasen: Olimpija premore najbolj učinkovit napad lige (35 golov), s Pomurkami se lahko pohvalijo, da so prejeli le po en gol. Tu je tudi polfinale ženskega pokala NZS, kamor so se zmajčice prebile v minulih dneh.

„V četrtfinalu pokala smo imeli en dober in en zadovoljiv polčas. Dosegli smo cilj, ob tem pa še prihranili nekaj moči igralkam, ki jih potrebujemo v nedeljo,“ pa Kristan že kar sam napove mestni derbi proti ŽNK Krim RollJetu.

Brez napake

„Pričakujem dobro predstavo Krima. Ne želimo pa ponoviti napake iz lanske sezone, ko nam je ravno proti Krimu spodrsnilo. Te napake ne želimo ponoviti,“ je jasen Kristan, ki se zaveda, da bodo s Pomurkami krojili sam vrh. „A do tekme proti Pomurju je še nekaj časa, do takrat je treba vse opraviti brez napake, če želimo, da bo ta tekma res odločala,“ že doda naš sogovornik, ki je vesel, da se v članske vrste vključuje vse več mladih igralk, ki pa imajo za razliko od svojih predhodnic precej nogometne kilometrine.

Mlade trkajo na vrata

Za razliko od lanske sezone Olimpija nima težav s sestavo ekipe.
„Tudi zato smo letos tako kadrovali, da nas ne onemogočijo poškodbe in kartoni. Zdaj smo odigrali tekmi brez Benakove in Kosove, pa so menjave dobro pokrile to vrzel. Vesel sem, ker se mlade igralke dobro vključujejo. Na nekatere smo resno računali šele v prihodnji sezoni, a kažejo, da so lahko že letos povsem konkurenčne. Tu imam v mislih Laro Lobe in Ano Hostnik,“ še izvemo.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

 • 02.10.2022 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi vrha, ŽNK Cerklje po preobratu
  ŽNK Olimpija Ljubljana je dosegla 2. najvišjo zmago v zgodovini ženskega državnega prvenstva, ekipa ŽNK Cerklje pa je s preobratom s 3:1 porazila Primorje Gaia Naturelle. Že v soboto je ŽNK Ljubljana slavila na Ptuju. Prvenstvo se nadaljuje 16.10. V prihodnjih dneh naše mladinke čakajo kvalifikacije za EP 2023, jutri pa se bodo zbrale tudi članske reprezentantke.
 • 01.10.2022 | 1. SŽNL
  Ljubljana učinkovito, nogometni praznik v Fazaneriji
  Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje je končana – ŽNK Ljubljana je s 15:1 porazila Ptujčanke, s šestimi goli se je izkazala Mirjam Kastelec. Nedeljo začenjamo ob 11. uri s spletnim prenosom iz Cerkelj, kjer gostuje Primorje Gaia Naturelle.
 • 01.10.2022 | 1. SŽNL
  Danes na Ptuju, jutri dva prenosa
  Pred začetkom sezone je ŽNK Ptuj, ekipa trenerja Uroša Šmigoca, doživel precej sprememb, rabili pa so nekaj krogov, da so konsolidirali svoje vrste. Zdaj jim je uspelo, zato so toliko bolj veseli in se današnje tekme odkrito veselijo. „Prvič bomo lahko tekmo odigrali s skoraj kompletnim moštvom. Tekma bo težka, nasprotna ekipa je kakovostnejša, tako da bomo skušali nudit čimboljši odpor,“ je jasen trener Šmigoc.
 • 25.09.2022 | 1. SŽNL
  Olimpiji mestni derbi
  Derbi 5. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje je pripadel ŽNK Olimpiji, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje Medex pa sta vknjižila visoki gostujoči zmagi. Tekma v Ajdovščini je bila preložena. Tekmovanje se nadaljuje v soboto, 1. oktobra.
 • 24.09.2022 | 1. SŽNL
  Mestni derbi v Ljubljani, prenos tudi na Planet TV
  Že dopoldan bo na spletni strani Nzs.si na ogled tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci, popoldan ob 16. uri pa na Planet TV2 še mestni derbi ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana. Takisto ob 16. uri se bo začela v Ljubljani tudi tekma Krim – ŽNK Radomlje Medex.
 • 20.09.2022 | 1. SŽNL
  Iz Pomurja v Olimpijo
  Trener ŽNK Olimpije Ljubljana Zlatko Gabor bo imel na voljo dve igralki več. Iz tabora ŽNK Pomurje Nona Beltinci sta se v dres Olimpije preselili 22-letna Sara Makovec in 31-letna Maja Dimitrijević.
 • 20.09.2022 | 1. SŽNL
  Pri ŽNK Ljubljana že pogledujejo na nedeljsko tekmo
  Po 4. krogu v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje so na vrhu Pomurke. Prvič so bile poražene igralke ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Ljubljana na mestni derbi prihaja z zmago. Trenerji ŽNK Ptuja, Primorja Gaia Naturelle in Krima tudi v porazu našli nekaj dobrega.
 • 18.09.2022 | 1. SŽNL
  Derbi Ljubljani, Cerklje do novih treh točk
  V 4. krogu v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je najvišjo zmago zabeležila ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki je bila z 18:0 boljša od Krima. ŽNK Olimpija Ljubljana je z 11:0 premagala Primorje Gaia Naturelle.
 • 18.09.2022 | 1. SŽNL
  V pričakovanju 4. kroga, kamere v Beltincih
  Nedelja, 18.9., prinaša 4. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, tekme pa v Velesovem, Beltincih, Ljubljani in Radomljah.
 • 10.09.2022 | 1. SŽNL
  Krog v znamenju gostujočih ekip
  Tokratni 3. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje so obeležile tri gostujoče ekipe. ŽNK Nona Pomurje Beltinci je s 26:0 slavila na Ptuju, ŽNK Radomlje Medex so z 11:0 odpravile ekipo Primorja Gaia Naturelle, ŽNK Olimpija Ljubljana je bila že v soboto z 8:0 boljša od ŽNK Cerklje.

DELI NA