19.05.2023 | 1. SFL
Pred kamerami za bron

V petek, 19. maja 2023, bo v dvorani ŠIC Ljutomer odigrana povratna tekma za končno 3. mesto državnega prvenstva v futsalu za člane. Merita se KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx. Tokratna tekma tudi v spletnen prenosu na www.futsal.si.

Bron bo osvojila ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku 1. in 2. tekme.

1. SFL, 2. tekma za 3. mesto, 19.5.
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Bronx Škofije (20.30)

1. tekma za 3. mesto, 12.5.
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar 4:5 (3:1)
0:1 Kneževič (1.), 1:1 Zajc (2.), 2:1 Stanič (4.), 3:1 Cupin (8.), 3:2 Trstenjak (26.), 4:2 Kamenčič (27.), 4:3 Kneževič (28.), 4:4 Alen Ruis (30.), 4:5 Pihler (37.)

Vrača se Tjaž

Meteorplast ŠIC bar bo gostil škofijski Bronx. Prva tekma, ki je bila prejšnji petek v koprski Bonifiki, se je končala z zmago ljutomerske ekipe s 5:4 (1:3). Petkova tekma se bo pričela ob 20.30 uri. V ljutomerskem taboru z nestrpnostjo pričakujejo zadnjo tekmo sezone 2022/23. "Prepričan sem, da bomo dali od sebe sto procentov, ker se nam gre za kolajno in ker je zadnja tekma v sezoni," je po zadnjem (sreda) treningu dejal vratar domačega moštva Tjaž Lovrenčič, ki se vrača na parket po operaciji hematoma, posledice poškodbe. "Ob podpori naše zveste publike verjamemo v uspeh," dodaja izkušeni vratar, ki bo na zadnji tekmi sezone v ekipi pogrešal Roka Šnofla, Kristiana Škergeta (oba poškodovana) in Luko Horvata (bolezen).

V tej sezoni sta se ljutomerska in škofijska ekipa med seboj merili štirikrat. Meteorplast ŠIC bar je zmagal trikrat (5:2, 6:2, 5:4), ena tekma pa se je končala brez zmagovalca (3:3).

Verjeti do konca

Tudi Primorci imajo svojo računico, ko prihajajo v Prlekijo. „To je zadnja tekma sezone, izgovorov ni, prav tako ni več popravnih izpitov. Vemo, kaj nas čaka. Vemo, kaj moramo narediti in kakšna je razlika po prvi tekmi,“ pa na drugi strani terena pove Damir Pertič, ki vodi Bronxe.

Primorci so na prvi tekmi vodili 3:1 in 4:2, na koncu pa klonili 4:5. „Če želimo biti uspešni, moramo podaljšati igro prvega polčasa na celo tekmo in ohraniti zbranost. Predvsem pa zmanjšati število padcev. V nadaljevanju tekme smo tudi fizično padli. Prejeli smo gole, ki so bili videti smešno. S takimi goli ne moremo do brona,“ se zaveda Pertič, ki je z ekipo pred povratno tekmo opravil nekaj korekcij, predvsem pa izpostavlja tole:

„Mi moramo verjeti v uspeh. To je ključno. Naša dolžnost pa je, da na vsaki tekmo gremo na glavo in da dokažemo in potrdimo tudi z odnosom uspešno sezono. Da damo vedeti, da nismo muha enodnevnica!“

Primorci se veselijo poti v Ljutomer. „Vemo, da nas čaka polna dvorana in dobra atmosfera, prav je tako. Upanje imamo, držali se bomo navodil in skušali do cilja,“ še doda Pertič.

Dobrodelna nota

Tokratna tekma, po kateri bosta predsednik komisije za futsal Vlado Močnik in referent za futsal na NZS Stane Kokalj podeljevala bronaste kolajne, bo imela tudi dobrodelno noto. Zbirali se bodo namreč prostovoljni prispevki za razvoj genskega zdravila za deklico Karolino.

Tekst: D.P., KMN Meteorplast Šic bar
Foto: KMN Meteorplast Šic bar

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA