30.10.2021 | 1. SŽNL
Pred kamerami upravičiti in potrditi vlogo favoritinj

Po reprezentančnem premoru se jutri, v nedeljo, nadaljuje SŽNL, ki prinaša tekme na Ptuju, v Velesovem in dve v Ljubljani. Na Ptuju, na tekmi med ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje, bodo tudi naše kamere, tekma pa bo na sporedu ob 11. uri z neposrednim prenosom na spletni strani nzs.si.

SŽNL, 9. krog, 31.10.
ŽNK Doxakey – ŽNK Radomlje (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (16.00)
Krim – Primorje Gaia Naturelle (17.00)

Izkoristile premor

Ptujčanke, novinke v SŽNL, premorejo šest točk, Radomljanke devet. Na prvi letošnji medsebojni tekmi je bilo 7:0 za varovanke trenerja Aljaža Gornika, pred gostjami pa je tudi to pot naloga, da to vlogo upravičijo. »Za nami je premor, ki smo ga izkoristili za izboljšanje posamične taktike. Fokus je bil na napadu in zaključek pred golom, saj nam to manjka. Ker se bliža konec prvega dela sezone, smo nekaj pozornosti namenili tudi fizični pripravi, da ostanemo na nivoju,« se napovedi nedeljske tekme dotakne Neli Hofman (rojena leta 2001), ki razkrije, kako so izkoristile minuli dni.

Motiv več

Tekme na Ptuju se veseli, nenazadnje je bila dve sezoni njihova članica, v selekciji U15 pa z njimi tudi državna prvakinja. »Športno pot sem začela pri fantih v NK Drava, potem je sledila selitev v ŽNK Dornava, od tu k Ptuju in v Pomurje,« opiše svojo športno pot in hkrati doda, da so tekme proti nekdanjim ekipam nekaj posebnega. »To so tekme, ko imaš velik motiv, ko se želiš dokazati,« priznava, potem pa misli usmeri na jutrišnji obračun.

»Čaka nas zanimiva tekma. Mi moramo biti zbrane v napadu in čakati potrpežljivo, da zadanemo. Pozorne pa moramo biti na domače protinapade. Vsaka tekma se začne z rezultatom 0:0, igramo brez popuščanja, brez podcenjevanja,« opozarja Neli, ki ji je jasno, kako upravičiti vlogo favorita.

Več odgovornosti

Danes ima v Radomljah malce drugačno vlogo, kot jo je imela nazadnje v Pomurju.
»Najprej bi rada rekla, da sem zelo hvaležna, da mi je precej lažje, ker so me lepo sprejele soigralke, zato sem se hitro vključila v ekipo. Prej sem igrala v napadu, zdaj pa imam v Radomljah več nalog v obrambi, malce sem menjala pozicijo: po novem sem največkrat kot krilna napadalka,« nadaljuje Neli, ki meni, da so lahko s prvo tretjino sezone zadovoljne.

»Ekipa je na novo sestavljena, tu je kar šest novink. Se pa je proti Pomurju že videlo, da dobro in prav delamo in da bo nadaljevanje prvenstva zagotovo bistveno boljše,« se nadeja Neli Hofman, ki je v letošnji sezoni SŽNL dosegla tri gole.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 23.05.2023 | 1. SŽNL
  Rekordna sezona v ženski članski ligi
  S tekmami 20. kroga se je sklenila 31. sezona Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. To je bila sezona, ki so jo tako in drugače zaznamovale državne prvakinje ekipa ŽNK Mura Nona.
 • 21.05.2023 | 1. SŽNL
  Z zmago potrdile dvojno krono
  Sklenilo se je državno prvenstvo članic Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V taboru Mure slavijo naslov državnih prvakinj, v Radomljah in Velesovem brez zmagovalk. Ana Milović z 51 goli prva strelka lige.
 • 20.05.2023 | 1. SŽNL
  Krog za prestiž pred televizijskimi kamerami
  Pred ekipami Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je zadnji krog sezone. V nedeljo tri tekme, vse tri pa tudi pred kamerami. To bodo tudi tri tekme, kjer se med sabo merijo sosede na lestvici. Je pa pred zadnjim krogom tudi jasno, da se vrstni red na prvenstveni tablici ne more več menjati.
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Še dve tekmi
  ŽNK Olimpija Ljubljana je dobila uvodno tekmo 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes ŽNK Ljubljana gosti vodilno ekipo lige ŽNK Muro Nona, v spodnjem domu pa Krim sezono končuje proti Gorenjkam.
 • 13.05.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija v končnici potrdila zmago
  ŽNK Olimpija Ljubljana je dobila uvodno tekmo 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V nedeljo še dve tekmi v Ljubljani.
 • 12.05.2023 | 1. SŽNL
  Pred kamerami Olimpija in Radomlje odločno po zmago
  S tekmo med ŽNK Olimpijo Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex se začenja 19. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Tudi prenos na Planet TV-ju. V nedeljo sta na sporedu še dve tekmi – ŽNK Ljubljana gosti pokalne prvakinje ŽNK Muro Nona, pri Krimu pa gostujejo Cerklje.
 • 07.05.2023 | 1. SŽNL
  Remi v Ljubljani, v nedeljo še v Ajdovščini
  Tokratni vikend sta bili na sporedu tudi dve zaostali tekmi 17. in 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Uvodno srečanje v Ljubljani se je končalo z delitvijo točk (2:2). V nedeljo pa so Ajdovke doma s 3:0 ugnale  krimovke.
 • 06.05.2023 | 1. SŽNL
  Za 3. mesto
  Danes in jutri sta na sporedu tudi dve zaostali tekmi 17. in 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes se bosta v Ljubljani pred kamerami NZS pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, jutri še tekma v Ajdovščini.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.

DELI NA