30.10.2021 | 1. SŽNL
Pred kamerami upravičiti in potrditi vlogo favoritinj

Po reprezentančnem premoru se jutri, v nedeljo, nadaljuje SŽNL, ki prinaša tekme na Ptuju, v Velesovem in dve v Ljubljani. Na Ptuju, na tekmi med ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje, bodo tudi naše kamere, tekma pa bo na sporedu ob 11. uri z neposrednim prenosom na spletni strani nzs.si.

SŽNL, 9. krog, 31.10.
ŽNK Doxakey – ŽNK Radomlje (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (16.00)
Krim – Primorje Gaia Naturelle (17.00)

Izkoristile premor

Ptujčanke, novinke v SŽNL, premorejo šest točk, Radomljanke devet. Na prvi letošnji medsebojni tekmi je bilo 7:0 za varovanke trenerja Aljaža Gornika, pred gostjami pa je tudi to pot naloga, da to vlogo upravičijo. »Za nami je premor, ki smo ga izkoristili za izboljšanje posamične taktike. Fokus je bil na napadu in zaključek pred golom, saj nam to manjka. Ker se bliža konec prvega dela sezone, smo nekaj pozornosti namenili tudi fizični pripravi, da ostanemo na nivoju,« se napovedi nedeljske tekme dotakne Neli Hofman (rojena leta 2001), ki razkrije, kako so izkoristile minuli dni.

Motiv več

Tekme na Ptuju se veseli, nenazadnje je bila dve sezoni njihova članica, v selekciji U15 pa z njimi tudi državna prvakinja. »Športno pot sem začela pri fantih v NK Drava, potem je sledila selitev v ŽNK Dornava, od tu k Ptuju in v Pomurje,« opiše svojo športno pot in hkrati doda, da so tekme proti nekdanjim ekipam nekaj posebnega. »To so tekme, ko imaš velik motiv, ko se želiš dokazati,« priznava, potem pa misli usmeri na jutrišnji obračun.

»Čaka nas zanimiva tekma. Mi moramo biti zbrane v napadu in čakati potrpežljivo, da zadanemo. Pozorne pa moramo biti na domače protinapade. Vsaka tekma se začne z rezultatom 0:0, igramo brez popuščanja, brez podcenjevanja,« opozarja Neli, ki ji je jasno, kako upravičiti vlogo favorita.

Več odgovornosti

Danes ima v Radomljah malce drugačno vlogo, kot jo je imela nazadnje v Pomurju.
»Najprej bi rada rekla, da sem zelo hvaležna, da mi je precej lažje, ker so me lepo sprejele soigralke, zato sem se hitro vključila v ekipo. Prej sem igrala v napadu, zdaj pa imam v Radomljah več nalog v obrambi, malce sem menjala pozicijo: po novem sem največkrat kot krilna napadalka,« nadaljuje Neli, ki meni, da so lahko s prvo tretjino sezone zadovoljne.

»Ekipa je na novo sestavljena, tu je kar šest novink. Se pa je proti Pomurju že videlo, da dobro in prav delamo in da bo nadaljevanje prvenstva zagotovo bistveno boljše,« se nadeja Neli Hofman, ki je v letošnji sezoni SŽNL dosegla tri gole.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 19.03.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija boljša od Krima
  Nogometašice ŽNK Olimpija Ljubljana so na gostovanju pri Krimu upravičile vlogo favoritinj. S 14:0 so varovanke trenerja Zlatka Gaborja premagale krimovke. Po štiri gole sta za zmago prispevali Daša Dolenšek in Ana Milović.
 • 19.03.2023 | 1. SŽNL
  Za konec 13. kroga dvojni program v Ljubljani
  Današnja nedelja prinaša dvojni ligaški program v Ljubljani. S tekmama ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00) in ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00) se bo sklenil 13. krog Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje.
 • 18.03.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke na Gorenjsko
  Končana je še 2. tekma 13. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Primorsko-gorenjski obračun v Ajdovščini je pripadel gostjam (1:4). Tekmo so ljubitelji nogometa spremljali v neposrednem prenosu na Planet TV-ju.
 • 17.03.2023 | 1. SŽNL
  Derbi pred kamerami Planet TV-ja
  V Ajdovščini se bosta na mestnem stadionu pomerili domače Primorje Gaia Naturelle in ŽNK Cerklje, tudi z neposrednim televizijskim prenosom na Planet TV-ju.
 • 11.03.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke v Mursko Soboto
  ŽNK Mura Nona je s 3:2 dobila uvodno tekmo nadaljevanja sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Varovanke trenerja Amirja Kariča so z goli Kaje Korošec, Špele Rozmarič in Anje Eferl prišle do novih treh točk. Ostale tekme 13. kroga prihodnji vikend.
 • 10.03.2023 | 1. SŽNL
  Prva spomladanska pred kamerami v Radomljah
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo jutri, v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga, odprle spomladanski del sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. To bo tekma prve in tretje ekipe lige. Ostale tekme 18.3. in 19.3.
 • 08.03.2023 | 1. SŽNL
  V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.
 • 02.03.2023 | 1. SŽNL
  Še ena tekma jih loči do začetka spomladanskega dela
  S potekom priprav na spomladanski del sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje so zadovoljni tudi v taboru ekipe Primorje Gaia Naturelle.
 • 27.02.2023 | 1. SŽNL
  S tremi novinkami v pomlad, klonile proti Dunajčankam
  ŽNK Olimpija Ljubljana odigrala drugo mednarodno pripravljalno tekmo proti ekipi Austria Wien. Avstrijske predstavnice so bile boljše z rezultatom 3:1, gol za Olimpijo je dosegla Manja Rogan.
 • 27.02.2023 | 1. SŽNL
  Po zmagi proti vodilni ekipi na priprave v Rovinj
  red tem pa so se varovanke trenerja Amirja Karića pomerile z ekipo St. Pölten, vodilno ekipo avstrijske lige in udeleženko lige prvakinj. Murašice so se izkazale in v močnem sneženju s tremi goli Anje Eferl slavile zmago z 3:2. Mateje Zver ni bilo v postavi avstrijske ekipe.

DELI NA