13.11.2020 | 1. SŽNL
Pred kamerami narediti piko na i domače jeseni

S tekmo 12. kroga SŽNL proti ŽNK Krim RollJet se je za ŽNK Nona Pomurje Beltinci končuje jesenski del v domačem državnem prvenstvu. Tekmo iz Gornje Radgone si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

To bo tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov!

SŽNL, 12. krog, 15.11.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Krim RollJet (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Olimpija Ljubljana (14.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Maribor Tabor ((preloženo)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 21
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 17
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 15

Cenijo in spoštujejo trud vseh

„S prvim delom smo lahko povsem zadovoljni. Precej težav smo imeli, svoje so naredile bolezni, a smo nekako le uspeli. Še zdaj se trudimo, da čim bolj obvarujemo igralke,“ za začetek pove Sandi Bauer, trener Pomurk, ki so v dosedanjih devetih tekmah zbrale prav toliko zmag.

Za uvod naredimo pregled jeseni, ki so jo Pomurke odigrale brez napake.
„V SŽNL smo odigrali zelo dobro, tudi proti Olimpiji smo odigrali dve kvalitetni tekmi, dosegli smo dve prepričljivi zmagi,“ se ozre na prehojeno in odigrano ozre Bauer, ki hvali svoje igralke.

„Kot sem to že dejal, a bom spet: moram jih pohvaliti, so predane, delavne in pridne. Zavedajo se, da se v klubu vsak dan znova trudijo, da jim zagotovijo optimalne pogoje. To igralke cenijo in spoštujejo,“ pove Bauer, ki je vesel, da se je ekipi po vrnitvi iz tujine pridružila izkušena Tjaša Tibaut.

„Pojasnila je tudi vsem našim mladim igralkam, da v tujini ni vse tako lepo in svetlo,“ poudarja Bauer. Si pa želi, da bi lahko tako ekipo lahko zadržal skupaj par let.

Sarajevo kot zgled

„Če bi ostali v taki zasedbi tri leta, bi se lahko zagotovo konstantno uvrščali med 32 v ligi prvakinj. Tako npr. uspeva ekipi Sarajeva, ki ima že nekaj let identično sestavo ekipo. Pri nas pa je tako, da dve, tri igralke odidejo, potem gradiš znova,“ o realnosti Sandi Bauer. Danes ekipa Pomurk svoje misli usmerja v nedeljo, ko v Gornji Radgoni gostijo krimovke. To bo že 14. medsebojna tekma, vseh dosedanjih 13 so sebi v prid odločile krimovke.

„Tekme proti ŽNK Krim RollJet so vedno zahtevne in težke. Spredaj v napadu ne naredijo veliko, jih je pa zelo težko prebiti. Z njimi smo s tem načinom igre že imeli težave. Upam, da nam jih v nedeljo uspe čimpreje prebiti,“ se nadeja Bauer, ki pa z enim očesom pogleduje v sredo, 18. novembra, ko igra zadnji krog kvalifikacij za uvrstitev v šestnajstino finala lige prvakinj. Ob 13. uri v Gornji Radgoni gostijo madžarski Ferencvaroš, kjer igra tudi naša reprezentantka Lara Ivanuša.

„Veseli smo, ker imamo pred evropsko tekmo tako zahteven test v domači ligi. Veselimo pa se seveda srede. Uvrstitev med 32 v Evropi bi bila velika stvar za slovenski nogomet. Zavedati se moramo, da danes ni lahkih tekmecev, vsi trenirajo in vlagajo v ženski nogomet, zagotovo tudi naš sredin tekmec Ferencvaroš,“ sklene Bauer.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA