28.05.2017 | 1. SŽNL
Pomurke sedmič ali Olimpija prvič

Danes se končuje državno prvenstvo tudi za članice. Vodilni ekipi ŽNK Teleing GMT Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta poskrbeli, da bo prav zadnjih 90 minut odločalo o naslovu. Od 10.55 dalje vabljeni k ogledu neposrednega prenosa tekme iz Bakovcev, kjer bo znano, kam bo šel pokal za prvakinje – ali bo ostal v Prekmurju ali pa se bo selil v Ljubljano.

:: Videoprenos ŽNK Teleing GMT Beltinci - ŽNK Olimpija Ljubljana (od 10.55 dalje)

SŽNL, 21. krog, 28.5.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Rudar Škale (17.30)
ŽNK Krim – Fužinar (17.30)
ŽNK Maribor – ŽNK Ankaran (11.00)
ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)

Lestvica najboljših strelk po 20. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 43
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 40
Natalija Golob (ŽNK Olimpija Ljubljana) 36

Dosedanje državne prvakinje:
ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 6
Ilirija: 4
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Številne podobnosti

V taborih vodilnih zasedb SŽNL komaj čakajo, da se obračun v Bakovcih prične. Matematika je preprosta – Olimpija je prvak le v primeru zmage, remi ali zmaga Pomurk je voda na mlin današnjih gostiteljic. Oboji gredo v tekmo sezone brez najboljših vratark – Sara Nemet in Eva Vamberger sta poškodovani. Zasedbi druži tudi dejstvo, da sezone na klopi nista končala trenerja, ki sta začela. V Pomurju so menjali po porazu proti Olimpiji, v Ljubljani pa po porazu – proti Teleinng Pomurju.

:: Trenerski pogled: Nuša Ladinek in Tomaž Upelj 

:: Igralski pogled: Manja Rogan in Lucija Grad

Generalka za pokal

Radomljanke in Velenjčanke sta si mesti na lestvici razdelili že pred zadnjim krogom. Radomljanke končujejo kot tretje, današnje gostje pa kot četrte. Za razliko od domačink pa za ekipo iz Šaleške doline vrhunec sezone še sledi. Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale, bo opravil še zadnji test pred sredinim pokalnim finalom. Za nameček pa je to zelo verjetno zadnja ligaška tekma v izjemni karieri vratarke Jadranke Kneževič.

Oslabljene domačinke

Za končno 5. mesto se bosta v Ljubljani pomerila ŽNK Krim in Fužinar. Domačinke imajo kar nekaj težav s sestavo ekipe zavoljo maturitetnih obveznosti igralk. Do predstavitve tekme ni prišlo, zato bo domači trener David Fekonja primoran, da na teren pošlje kadetsko vrsto. Korošice so absolutne favoritinje. Z zmago bi prehitele Krimovke in se zavihtele na končno 5. mesto. „Zadnja tekma je priložnost, da spet odigramo dobro. Radi bi dokazali, da znamo igrati lep nogomet. Krim je nasprotnik po meri,“ pravi trener Korošic Dragoljub Živadinovič.

Še en sosedski obračun

Tudi v Mariboru je na sporedu obračun sosedov na prvenstveni lestvici. Za razliko od tekem v Bakovcih in Ljubljani pa Maribor in Ankaran po tej tekmi mest ne moreta menjati – Štajerke bodo 7., Primorke 8. „Na tekmo gremo sproščeno. Vsekakor si želimo zmage. Če bomo osvojili tri točke, lahko potrdimo dobro delo, ki smo ga naredili v drugi sezoni. Poskušati bo potreba čim prej zadeti. Verjamem, da si bomo priigrali kakšno priložnost in le te bo potreba izkoristiti. V Maribor gremo v skromni zasedbi, vendar bomo dali vse od sebe, da bo rezultat pozitiven,“ pred potjo na Štajersko razmišlja Miha Gaberc (ŽNK Ankaran).

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Teleing GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 14.08.2022 | 1. SŽNL
  Le ŽNK Cerklje doma, derbi Pomurkam
  Derbi v Ljubljani je s 4:0 pripadel ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana je s 7:0 zmagal v Ajdovščini, ŽNK Cerklje pa so bile doma s 3:0 boljše od Krima. V soboto, 20. avgusta, bo še tekma na Ptuju, ko bo pri ŽNK Doxakey gostovala zasedba ŽNK Radomlje Medex.
 • 12.08.2022 | 1. SŽNL
  Pred TV kamerami in novim sponzorjem lige
  Jutri, v soboto, 13.8., se bo s tekmo v Ljubljani med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci začela sezona Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Sledita še dve tekmi, ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje Medex se bosta pomerila prihodnjo soboto (20.8.).
 • 11.08.2022 | 1. SŽNL
  Ohranili ambicije, želijo dvojno krono
  Že v soboto, 13.8., pa se bo s tekmo v Ljubljani med ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci začela 31. sezona Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Ljubljančanke, tudi aktualne pokalne prvakinje in aktualne državne podprvakinje, derbi kroga čakajo z novim trenerjem Matejem Bajdetom.
 • 10.08.2022 | 1. SŽNL
  Razvoj in korak naprej ob pomoči izkušenega kvarteta
  V nedeljo, 14.8., bodo prvo tekmo nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje odigrale tudi nogometašice ŽNK Ljubljana. Varovanke trenerke Urške Žganec začenjajo svojo 2. sezono v članski vrsti na gostovanju v Vipavski dolini.
 • 09.08.2022 | 1. SŽNL
  Motivirano v novo sezono, v ekipi pet novink
  V nedeljo, 14.8., bodo z novo sezono začele članice ŽNK Krim, ki se bodo merile v tekmovanju Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Žige Grgasoviča odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostovale pri ŽNK Cerklje.
 • 07.08.2022 | 1. SŽNL
  Pomladili ekipo, veseli koraka v pravo smer
  Nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se veselijo v taboru gorenjskega prvoligaša ŽNK Cerklje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Primoža Štrajharja odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostile Krim.
 • 06.08.2022 | 1. SŽNL
  Volje za delo jim ne bo zmanjkalo
  Na novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se pripravljajo tudi igralke ptujske ekipe ŽNK Doxakey, ki vstopa v svojo 2. sezono med slovensko elito. Uvodoma se bodo 20.8. pomerile z ekipo ŽNK Radomlje Medex.
 • 04.08.2022 | 1. SŽNL
  Remi prvakinj, vrnila se je Luana
  V taboru državnih prvakinj ŽNK Nona Pomurje Beltinci nadaljujejo s pripravami na novo sezono, ki poleg štarta v novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje prinaša tudi kvalifikacije za ligo prvakinj.
 • 03.08.2022 | 1. SŽNL
  Ajdovke bi rade korak naprej
  „Nogomet imamo rade, pri nas ne manjka veselja do igre. Pri vseh naših igralkah je prisotna želja po napredku, razvoju. Vsaka pri sebi ve, kaj mora narediti, da tako pomaga k uspehu ekipe,“ še doda kapetanka, ki je prvoligaški konkurenci zbrala 67 nastopov, dosegla je devet golov. Članica ajdovskih vrst je od sezone 2015/2016.
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.

DELI NA