11.10.2020 | 1. SŽNL
Pomurkam derbi in šest točk naskoka

Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.

SŽNL, 9. krog, 11.10.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor Tabor (prekinjeno v 72. minuti)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Radomlje (preloženo zavoljo poplavljenega terena)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci 3:1 (1:2)

SŽNL, 10. krog, 18.10.
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Cerklje (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Krim RollJet (17.30)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 19
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 14
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 12

Vodstvo Pomurk

V močnem nalivu se je začela tekma, derbi 9. kroga. Do vodstva pa so prišle Pomurke. Tekla je 12. minuta, ko je Špela Kolbl z leve strani poslala predložek pred vrata Olimpije, kjer je bila najbolj spretna Sara Makovec. V 29. minuti so bile domačinke nagrajene za nekaj več pobude. Gostje so po napaki Špele Rozmarič, slabo je zadela žogo in zabila avtogol, akcija pa je tekla po levi strani terena, prišle do izenačenja.

Ni bilo dolgo, pa se je mreža spet tresla, tekla je 40. minuta. Pomurke so z globinsko podajo s sredine lepo našle Nino Kajzba, ki je pobegnila obrambi Olimpije, Zala Vindišar jo je ovirala. Sodnica Aleksandra Česen je pokazala na belo točko, Vindišarjevo je izključila. Kaja Korošec je v 2. poizkusu (enajstmetrovko so izvajali dvakrat) matirala Niko Šapek.

Pozorna Nina Kajzba

V 72. minuti so varovanke trenerja Sandija Bauerja naredile odločilen korak k zmagi. Po prekinitvi so izvedle prosti strel z leve strani. Po dveh podaljšanih podajah z glavo je na drugi vratnici žogo pričakala Nina Kajzba in povišala na 1:3.

Olimpija je v nadaljevanju ostala še brez ene igralke – v 78. minuti je bila zavoljo drugega rumenega kartona izključena Barbara Kralj.

Prekinitev na Gorenjskem

V Cerkljah se je igralo do 72. minute, potem pa je mednarodna sodnica Tanja Subotič srečanje zavoljo močnega naliva prekinila. Naknadno do znan datum, ko se bo srečanje nadaljevalo.

Preveč vode na Kodeljevem

Nekaj ur za tem je bilo jasno, da danes ne bo tekme na Kodeljevem, kjer bi moral ŽNK Krim RollJet gostiti ŽNK Radomlje. Nogometno igrišče v tamkajšnjem športnem parku je bilo popljavljeno.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Nona Pomurje Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA