Počitniški nogomet

Nogomet je med najmlajšimi zelo priljubljen tudi kot počitniška aktivnost.  V zadnjih letih je NZS v sodelovanju s področnimi nogometnimi zvezami spodbudila veliko Grasroots vsebin, ki so namenjene popularizaciji nogometa predvsem pa so pisane na kožo najmlajšim.

Ob nogometnih kampih pa je v zadnjem času zaživel tudi program nogometnih počitnic v obliki dnevnega varstva, ki je še bolj dostopen širokim množicam otrok. Otroci preživijo zanimiv in vsebinsko pester športni dan, katere glavna vsebina je nogometni trening in igra. Zvečer se vrnejo domov in naslednji dan polni pričakovanj vrnejo na nogometno igrišče. Na takšnih počitnicah srečamo veliko otrok, ki še niso nogometno aktivni v klubih.

Zelo uspešno so takšne počitnice izvedli tudi v MNZ Murska Sobota, kjer so v sodelovanju z NK Čarda iz Martijancev izpeljali Poletni nogometni tabor 2011. 20 vaditeljev je otroke razdelilo v starostne skupine od 5 pa tja do 15. leta starosti. Odziv je bil fantastičen, saj se je tabora udeležilo kar 105 mladih nogometašic in nogometašev.

Poleg nogometne igre so  udeleženci počitnic  del časa namenili tudi kopanju  v Moravskih Toplicah, obiskal jih je nogometaš Mitja Morec, opravljali pa so tudi naloge za pridobitev značke nogometaša, ki jih je zagotovil Grassroots oddelek NZS. Vsak udeleženec je ob koncu počitnic prejel tudi spominsko majico in posebno značko počitniškega tabora.

Otroci so naša prihodnost tudi v nogometu zato so takšne akcije še kako dobrodošle. Potrebno pa je imeti tudi posluh za potrebe otrok in vsebine prilagoditi njihovim željam in potrebam. V MNZ Murska Sobota so uspeli otrokom omogočiti nogometno vsebino tudi tako, da so pokrili vse stroške izvedbe in zato si zaslužijo posebno pohvalo. 

Tekst: NZS/RK
Foto: MNZ MS

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA