01.02.2019 | 1. SFL
Oslabljena Litija v Sevnico, prvak pripravljen na Siliko

Danes je na sporedu 14. krog 1. SFL. Vodilni Mariborčani gostujejo v Škofji Loki, Oplast gosti Benedikt, Ivančna Gorica Bronx Škofije, Dobovec Siliko, Sevnica pa Litijo. Ne pozabimo: med 4. in 8. mestom je šest točk razlike in pet ekip.

1. SFL, 14. krog, 1.2.
KMN Sevnica – FC Litija (20.00)
KMN Oplast Kobarid – Benedikt avtodeli Džauš (20.00)
FSK Stripy – FutureNet Maribor (20.30)
FC Ivančna Gorica – KMN Bronx Škofije (20.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – Siliko Mkeršmanc (21.00)

Prepoved igranja v 14. krogu:
Tine Šturm (FSK Stripy)
Žiga Kotar (FC Ivančna Gorica)
Miloš Stojković (FutureNet Maribor)

Lestvica strelcev:
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 26
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 24
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 18

Simeunovič proti Morini

„Odhajamo na dolgo pot v goste najboljši ekipi. Trenirali smo dobro. Upam, da odigramo podobno kot na Vrhniki. Sicer se nam slabo piše,“ pred gostovanjem pri Dobovcu razmišlja Mile Simeunovič, trener Silika Mkeršmanc. Prav Vrhničani so bili ob Mariborčanih (kozlom so prizadejali prvi in edini poraz v letošnji sezoni) najbližje prvakom, 1:2 je bilo na Vrhniki. Tega v Rogaški Slatini niso pozabili!

„Čaka nas zahtevna tekma proti ekipi, ki jo izvrstno vodi Mile Simeunovič. Siliko odlično igra proti favoritom, tako je bilo tudi na naši medsebojni tekmi na Vrhniki. V petek nas zanima le zmaga. Pozivam vse naše zveste navijače, da pridejo in nas podprejo!“ pa dodaja Kujtim Morina v imenu Dobovca Pivovarne Kozel.

Za primat ob Savi

Sevničani (še vedno so 8. na lestvici 1. SFL) so pred tednom dni zabeležili pomembno zmago na gostovanju na Obali (2:5 proti KMN Bronx Škofije). Zdaj bi radi to oplemenitili z uspehom proti Litiji in tako napovedali beg z dna. „Veselimo se tekme proti Litiji, ki je vedno neugoden tekmec, ki je dobro voden s klopi. Pred nami je zelo razburljiva tekma, v katero pa gremo z mislijo na zmago,“ odločno napove trener Sevničanov Mitja Jontez.

„Čaka nas derbi za primat ob Savi oz. v Posavju in Zasavju. Hočemo in želimo ohraniti ta primat ne glede na to, v kakšni postavi bomo. Po dobri igri proti Dobovcu in treh porazih je čas za prvo zmago v letu 2019,“ napove trener Litije Damir Pertič, ki bo vnovič lahko računal na Gašperja Vrhovca (po ogrevanju bo jasno, ali bo igral), manjkata pa srbski reprezentant Denis Ramić (na tekmah s Srbijo) in Anže Širok (poškodba).

Sedaj je 3:0

Škofjeločani in Mariborčani se merijo že četrtič v tej sezoni. Številka je tako visoka, ker sta bili ekipi tekmeca tudi v četrtfinalu pokala Terme Olimia. Vijoličasti vodijo 3:0 v zmagah. „To je v kratkem času že naša četrta tekma. Vemo, kako igrajo. Sam bi želel, da nadaljujemo s serijo dobrih tekem in zmag,“ napoveduje trener Mariborčanov Tomislav Horvat, ki v ekipi ne bo imel srbskega igralca Miloša Stojkovića, ki počiva zavoljo rumenih kartonov.

„Favorit tekme je Maribor, ki stopnjuje svojo formo. Mi igramo doma, pred svojimi gledalci. Želimo si, da jim pokvarimo večer,“ pa v imenu gorenjskega prvoligaša sporoča kapetan ekipe Aleš Bešter. Gostitelji so oslabljeni, Tine Šturm je kaznovan. Škofjeločane in Mariborčane druži tudi to, da je sedanji trener vijolic Tomislav Horvat lani popeljal Stripy v 1. SFL.

Da bi točka ostala na Dolenjskem

Deveta Ivančna Gorica pričakuje šestouvrščeni Bronx, razlike je za pet točk. „Nismo favoriti, a bomo naredili vse, da kakšna točka ostane doma,“ napoveduje trener igralec domače vrste Jože Gačnik. Gostje so malce pokvarili svoj vtis s porazom proti Sevnici.

„Čaka nas zelo zahtevna tekma na zelo zahtevni podlagi. Položaj na lestvici mi ni simpatičen. Kaj šele bo, če se nam danes zgodi spodrsljaj. Upam, da se tega zaveda tudi moja ekipa. Da bi reševali svoj status proti Litiji in Dobovcu, ni v mojih izračunih,“ dodaja trener igralec primorske vrste Marko Hrvatin. So pa na Obali v teh dneh ponosni na Davida Matajo. Mladi hrvaški igralec se je v karieri kalil pri Bronxih, zdaj pa bo za hrvaško člansko reprezentanco zaigral proti Kazahstanu.

Niso pozabili 1:1

Oplast je pri 13 točkah in 7. mestu, Benedikt avtodeli Džauš na dnu na 10. mestu. A prav zadnja prvenstvena tekma Benedikta in Stripyja je pokazala, da se Benedikt, ekipa trenerja Tomislava Novaka, ne predaja, tesnih 2:3 je bilo za Gorenjce. To je bilo zadostno opozorilo tudi za Oplast.

„To tekmo moramo dobiti za mirno nadaljevanje sezone. Gostje bodo neobremenjeni, na nas pa je, da pokažemo največ in najboljše, kar zmoremo v tem delu sezone! Žal imamo nekaj težav z boleznijo in poškodbami, a ne bežimo od vloge favorita,“ je jasen trener Oplasta Saša Leban. Nenazadnje pa v Kobaridu niso pozabili, da so na prvi medsebojni tekmi v letošnji sezoni remizirali v Benediktu.

Tekst: D.P.
Foto: FSK Stripy

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.

DELI NA