20.04.2017 | 2. SNL
Orli po štirih tednih še drugič v Goriška Brda

Pred drugoligaši je le še šest krogov, tokratni vikend bo ponudil srečanja 22. kroga. V prenosu na NZS.si boste lahko v nedeljo streljali dvoboj v Vipolžah, kjer bodo po štirih tednih vnovič gostovali vodilni Kranjčani. Še pomembnejša preizkušnja čaka drugega kranjskega drugoligaša, saj se bo Zarica udarila z neposrednim konkurentom za obstanek, Veržejem. Drugouvrščeni Dob gostuje na Ptuju, Ankarančani pa bodo nove točke lovili v Novem mestu.

Nedelja, ob 15.00: BRDA - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved nastopa: /
Spletni prenos: NZS.si

Ljubitelji drugoligaškega nogometa boste lahko v tokratnem vikendu uživali v obračunu Bricev in Gorenjcev. Še drugič v treh tednih se v Goriška Brda odpravljajo nogometaši vodilnega Triglava, ki so v začetku aprila z golom Luke Majcna Vipolže že zapuščali s tremi točkami v svojem žepu. Že 16. komplet treh točk v 19. tekmi so nogometaši Triglava vknjižili minulo soboto, ko so v mestnem derbiju še tretjič v sezoni premagali Zarico. Z novo zmago in tremi zadetki v mreži mestnega konkurenta so se Kranjčani vrnili v znane tirnice, po tem ko so pred tem ostali brez točk na gostovanju v Veržeju ter s tekmo manj ohranili pet točk naskoka pred drugouvrščenim Dobom.

S tremi doseženimi zadetki so varovanci stratega Siniše Brkića dobili tudi prvo tekmo z Brdi, ki so v Kranju izgubila s 3:1. Orli so povedli z golom Enisa Đurkovića, tik pred koncem polčasa je vodstvo podvojil Matej Poplatnik, ki je v zaključnih minutah z drugim golom srečanje dokončno odločil v korist Triglava. Bricem tako ni pomagal niti zadetek Krisa Jogana, ki je bil prisiljen izpustiti minulo gostovanje v Dobu, kjer je četa Tončija Žlogarja doživela še četrti zaporedni poraz. Rdeče-črni so spomladi v točkovno bero dodali zgolj remi ter tako Zarici in Veržeju dovolili, da so se pred zaključkom sezone približali na vsega točko zaostanka. Ker zasledovalca tokrat igrata medsebojno srečanje, lahko Brda v primeru poraza zdrsnejo tudi na osmo mesto. Je lahko adut Bricev tudi izostanek kranjskega napadalca Luke Majcna, ki se je poškodoval?

Dino Suljević, branilec Triglava: »Vsi se dobro zavedamo, kaj je v igri, zato motivacijski faktor ne more biti vprašljiv. Tako kot za Brda, je tudi za nas vsaka tekma finalna in na vsaki bomo poskušali prikazati svoj maksimum. Do konca ni več veliko tekem, imamo določeno prednost pred tekmecem, zato bomo ostali osredotočeni do samega konca. Verjamem, da bo do konca motivacija le še vse večja.«

 

Sobota, ob 17.00: KRKA - ANKARAN HRVATINI
Sodnik: David Šmajc
Prepoved nastopa: Miha Drnovšek in Miha Kostanjšek (Krka) ter Žan Humar (Ankaran Hrvatini)

Ankarančani v prazničnem vikendu niso uspeli vknjižiti še tretje zaporedne zmage. Primorci, ki so po uvodnih pomladanskih krčih ugnali Zarico in Brda, so se v dvoboju z Dravo morali zadovoljiti s točko, novo zmago, s katero bi ohranili upe na drugo mesto, pa bodo lovili na novomeškem Portovalu. V dolenjski prestolnici so varovanci trenerja Vlada Badžima slavili že jeseni, ko je zmagovalca osem minut pred koncem srečanja odločil Matej Zemljak. Prvi strelec oranžnih spomladi nima sreče z zdravjem, saj je po zlomu gležnja staknil nove težave. Tako se bodo Ankarančani borili tudi za svojega soigralca, medtem ko se bodo skušali Dolenjci, ki čedalje več stavijo tudi na mladost, odkupiti za skromnejše predstave na svoji zelenici. Krka je izgubila obe pomladanski tekmi na svojem Portovalu, tokrat pa bo točke lovila brez dveh izkušenih adutov, Mihe Drnovška in Mihe Kostanjška, pri gostih pa bo zaradi prepovedi igranja manjkal Žan Humar.

 

Sobota, ob 17.00: DRAVA PTUJ - ROLTEK DOB
Sodnik: Armando Šorli
Prepoved nastopa: /

V najstarejšem slovenskem mestu se bosta v sobotnem popoldnevu udarili ekipi, ki v zadnjih preizkušnjah ne poznata grenkobe poraza. Dobljani so se po uvodnem pomladanskem porazu s Triglavom pobrali s tremi zmagami in dvema neodločenima izidoma ter z 11 točkami ostali v stiku s Kranjčani, obenem pa ostali na varni razdalji pred Ankarančani, ki so jim z zmago nad Brdi pobegnili na šest točk razlike. Na varnem položaju v osrčju ligaške razpredelnice so po sedmih točkah v zadnjih treh krogih tudi Ptujčani, ki so bili po treh zaporednih porazih že v težavah, a so se varovanci Simona Sešlarja pobrali v pravem trenutku. Kurenti so na krilih Nastje Čeha ugnali Krko in Brežice, nazadnje pa točko odnesli tudi z gostovanja na Obali. Kot zadnji so Ptujčane premagali prav Dobljani, zadnje srečanje so pred dobrim mesecem po preobratu, za katerega sta zadela Matic Mirtić in Klemen Kunstelj, dobili z izidom 1:2.

 

Nedelja, ob 17.00: ZARICA KRANJ - VERŽEJ FARMTECH
Sodnik: Mitja Žganec
Prepoved nastopa: Jovan Koprivica in Jure Srnec (Veržej)

V gorenjski prestolnici bo po zaključku srečanja v Vipolžah odigran dvoboj začelja lestvice. V obračunu, ki bi lahko že pošteno vplival na boj za drugoligaški obstanek, se bosta za nove točke udarili ekipi Zarice in Veržeja, ki ju po 21 krogih prvenstva loči zgolj razlika v doseženih in prejetih zadetkih. Tako Gorenjci kot Prleki so doslej zbrali po 16 točk, a je Zarica odigrala tekmo več. Veržejci so namreč počivali v prejšnjem krogu in so tako lahko po skalpu vodilnega Triglava povsem napolnili baterije in se v miru pripravili na pomembno gostovanje. V Kranju bo gostujoči strateg Marko Lešnik pogrešal dve imeni, ob mladem Jovanu Koprivici tudi Jureta Srnca, medtem ko v taboru gostiteljev nimajo težav s kaznovanimi nogometaši. Kranjčani, ki so nazadnje izgubili mestni derbi, so spomladi z golom Tilna Mlakarja že dobili dvoboj z Veržejem, Prleki pa so bili v prvem delu sezone boljši na domači zelenici. Kako bo tokrat?

 

Tekst: NZS
Foto: NK Brda

SORODNE NOVICE

  • 30.09.2016 | 2. SNL
    Triglav proti Brdom lovi deveto zmago sezone
    Drugoligaši bodo s tekmami devetega kroga zaključili z uvodno tretjino prvenstva. Kranjčani bodo proti Brdom naskakovali podaljšanje zmagovite serije, ki traja že vse od prvega kroga. Če bodo orli vknjižili še deveto zmago, boste lahko videli tudi v prenosu na NZS.si.

DELI NA