06.05.2018 | 1. SŽNL
Olimpija z novim trenerjem proti Mariboru

Z 18. krogom se končuje redni del SŽNL, v katerega pa aktualne državne prvakinje ŽNK Olimpija Ljubljana vstopajo brez dosedanjega trenerja Tomaža Uplja. Kdo ga bo nadomestil, bo znano danes. Sicer pa Olimpija ob 17. uri gosti Maribor, ob 11. uri se merita ŽNK Ankaran in ŽNK Moje-lece.si Radomlje, takisto ob 17.00 bo na sporedu še tekma ŽNK Krim Rolljet – Ajdovščina.

SŽNL, 18. krog. 6.5.
ŽNK Ankaran – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (11.00)
ŽNK Krim Rolljet – Ajdovščina (17.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Maribor (17.00)

Lestvica strelk po 17. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 26
Tina Paliska (ŽNK Ankaran) 21
Tjaša Tibaut (ŽNK Olimpija Ljubljana) 16

Vse v svojih nogah

Pred zadnjim krogom imata ŽNK Telemach GMT Beltinci in ŽNK Moje-lece.si Radomlje po 37 točk, Olimpija 36. V boju za 4. mesto sta ŽNK Maribor in ŽNK Krim Rolljet poravnana – oba po 21 točk.

„V kolikor Maribor ne preseneti Olimpije, smo že uvrščeni v ligo za prvaka, kar je bil glavni cilj pred začetkom sezone. Kljub temu želimo to potrditi z zmago. Tekmo bomo pričeli oslabljeni, zato bo prva postava spremenjena,“ se na zgornjo računico ozre David Fekonja, ki uspešno vodi krimovke, ki danes na svojem terenu gostijo Ajdovščino. V primeru, da tako Maribor kot Krim slavita zmago, pa so v prednosti Ljubljančanke, ki so boljše v medsebojnih tekmah (3:0 in 0:2).

Upelj se je poslovil

Tako kot so favoritinje krimovke, so v taki vlogi tudi igralke Olimpije, ki so po izpadu iz pokalnega polfinala doživele spremembo. Tomaž Upelj ni več trener aktualnih državnih prvakinj, ki bodo skušale lanskoletni uspeh ponoviti brez njega. Kako bodo pri tem igralke uspešne, bo pokazal čas. Sicer pa ŽNK Olimpija Ljubljana pred dnevi, 4.5., praznoval 3. rojstni dan.

„Ne glede na dejstvo, da nismo v popolni postavi in da bodo potrebne določene rotacije v ekipi, je cilj jasen: zaključiti redni del prvenstva na prvem mestu. Naredili bomo vse, da nam bo uspelo,“ pa pred gostovanjem v Ankaranu pove Gregor Mohar, ki uspešno vodi jesenske prvakinje lige.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

 • 15.06.2022 | 1. SŽNL
  Bogato zaznamovali klubski jubilej
  V ŽNK Radomlje je v teh tednih slovesno. Sezono v SŽNL so sklenili na 3. mestu, prebili so se v polfinale pokala NZS, uspehe pa žanjejo tudi v mlajših selekcijah, za nameček pa so ob desetletnici kluba pomembna uspeha dodali še zunaj terena.
 • 09.06.2022 | 1. SŽNL
  Gabor ostaja na krmilu prvakinj
  „Po osvojenem prvem mestu v državnem prvenstvu in deveti zvezdici za najboljšo ekipo v Sloveniji se veselim nadaljnjega sodelovanja z ženskim nogometnim klubom Nona Pomurje. Zahvaljujem se izvršnemu odboru in podpredsedniku Simonu Jakšiču za zaupanje, da lahko v novi sezoni vodim najboljši klub v Sloveniji,“ je povedal Gabor.
 • 23.05.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija v novo sezono z novim trenerjem
  Minulo nedeljo se je končalo 30. jubilejno državno prvenstvo članic. ŽNK Olimpija Ljubljana je zasedla 2. mesto, osvojila je pokal. Vodstvo ljubljanskega kluba pa se je odločilo za trenersko menjavo. Miki Kondić ni več trener članic ljubljanskega kluba.
 • 22.05.2022 | 1. SŽNL
  S tremi tekmami sklenili jubilejno sezono
  Končana je 30. jubilejna sezona SŽNL. Deveti naslov prvakinj so že v soboto osvojile igralke ŽNK None Pomurje Beltinci. Drugo mesto je z identičnim številom točk (58) dosegla Olimpija, 3. mesto je pripadlo Radomljam. Ana Milović je s 66 goli prva strelka tekmovanja.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltincih želijo postaviti piko na i jubilejni sezoni
  Danes bomo v Beltincih ob skorajšnjem koncu jubilejne 30. sezone SŽNL dobili državne prvakinje. V igri za laskavi naslov sta zasedbi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Prenos tekme 21. kroga bo na Sportklubu, obračun se začne ob 17.30.
 • 20.05.2022 | 1. SŽNL
  Po zaslugi trenerja mirno in samozavestno na zadnjo tekmo sezone
  »Trenirale smo dobro, pripravljene smo na sobotno tekmo. Motivacija je na pravi ravni,« uvodoma pove Špela Kolbl, vodnilna strelka in kapetanka ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki jutri ob 17.30 v Beltincih s tekmo proti ŽNK Olimpija Ljubljana končuje sezono.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltince na derbi pripravljene na vse
  V Beltincih v soboto, 21. maja, ob 17.30 igrata domači ŽNK Nona Pomurje in gostujoča vrsta ŽNK Olimpije Ljubljana. Ekipi sta pred zadnjo tekmo prvenstva točkovno poravnani. Pomurkam vse razen poraza prinaša naslov, Olimpija pa mora za novo lovoriko zmagati. Prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  Vlogo favoritinj prepuščajo Olimpiji
  Na zadnjih 90 minut sezone prihajata ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana točkovno poravnani – oboji so zbrali po 57 točk. A je računica preprosta – Pomurke bodo prvakinje, če ne izgubijo, Olimpiji šteje le in samo zmaga.
 • 15.05.2022 | 1. SŽNL
  Štiri prepričljive zmage, poraženke brez gola
  Za nami je 20. krog SŽNL, ko so se zmag veselili ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Cerklje (tudi pred kamerami NZS), ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana. Ob pogledu na lestvico je jasno,  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana na (medsebojno) tekmo zadnjega kroga prihajata točkovno poravnani – oboji so zbrali 57 točk.

DELI NA