11.08.2019 | 1. SŽNL
Olimpija cilja na obe domači lovoriki

Začetek tekmovanja v SŽNLK z velikimi pričakovanji in upi pričakujejo tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki je v lanski sezoni po dveh naslovih državnih prvakinj prvenstvo sklenila na 2. mestu.

Kristan na klopi članic

Novinke v ekipi so Lara Klopčič, Tjaša Kumer, Manca Suhoveršnik, Nika Udovič, Ana Hostnik ter Lara Lobe. Poleg omenjenih bodo svoje prve izkušnje pri članicah pridobivale tudi perspektivne igralke U17: Julija Verhovec, Maša Černivšek, Alisa Glavan ter Daša Krajnc. Ekipo bo po novem vodil trener Peter Kristan, saj se je dosedanji trener Andrej Janežič poslovil. Kapetanka članske ekipe ostaja Manja Rogan. „Veselimo se začetka sezone. Naredili bomo vse, da v prvenstvo vstopimo taktično-tehnično pripravljeni. Formo pa tempiramo za konec jeseni, ko bodo na sporedu ključne tekme. V novi sezoni želimo osvojiti obe domači lovoriki: naslov državnega prvaka vrniti nazaj v Ljubljano ter prvič osvojiti tudi Ženski pokal NZS,“ trener Peter Kristan ne skriva ambicij in pričakovanj.

Napovedujejo še kako okrepitev

V petek je ekipa odigrala še pripravljalno tekmo s ŽNK Krim Rolljet, 4:3 je bilo za Olimpijo. „Nismo bili v popolni zasedbi, a sem s prvim polčasom zadovoljen. V drugem delu so minute dobile mlade igralke,“ pove Kristan, ki je zadovoljen s sestavo ekipe, do konca prestopnega roka pa se Olimpiji obeta še kaka okrepitev. Po koncu kvalifikacij za ligo prvakinj se v zasedbo Olimpije vrača Ana Milović, ki je za čas kvalifikacij za ligo prvakinj okrepila srbske državne prvakinje. Trener Kristan ob koncu pohvali prizadevnost in vzdušje, ki vladata v taboru zmajčic.

Z novim sponzorjem

Ob tej priložnosti je klub na novinarski konferenci predstavil nov dres za prihajajočo sezono z napisom novega sponzorja GEN-I d.o.o., na kar so v taboru Olimpije še posebej ponosni. Ob koncu so se v imenu uprave, strokovnega štaba in igralk zahvalili tudi vsem sponzorjem, donatorjem, podpornikom, simpatizerjem in navijačem kluba, brez katerih ne bi mogli pisati zgodbe in uspehov, so še sporočili iz Olimpije.

Domače prvenstvo članic se začenja 18. avgusta, dan prej pa bo še 1. krog v državnem prvenstvu U17.

SŽNL, 1. krog, 18.8.
ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina
Koper Obala – ŽNK Pomurje Beltinci
ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Krim Rolljet

DU17, 1. krog, 17.8.
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Cerklje
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Maribor Tabor
Primorje Ajdovščina – ŽNK MSM Ptuj
ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje

Tekst: D.P., ŽNK Olimpija
Foto: ŽNK Olimpija

SORODNE NOVICE

 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Začenja se 28. sezona SŽNL, uvodoma prenos iz Cerkelj
  Uvodoma se bo igralo v Ljubljani, Kopru, Mariboru in Cerkljah. Z željo po še dodatni popularizaciji ženskega nogometa pa nas že v uvodu v prvenstvu čaka prenos tekme. Kamere Nogometne zveze bodo v Cerkljah na Gorenjskem, kjer pri ŽNK Cerklje gostuje ŽNK Radomlje.
 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Prvakinje na Bonifiko z novim trenerjem
  Aktualne državne in pokalne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci 28. sezono SŽNL začenjajo na koprski Bonifiki. A brez dosedanje trenerke Nuše Ladinek, ki je po nastopu v kvalifikacijah za ligo prvakinj odstopila.
 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Tudi na Obali ambiciozno v novo sezono
  V novi sezoni SŽNL, državnega prvenstva članic, bo v ligi nastopala tudi zasedba Koper Obala, ki 1. krog SŽNL jutri začenja s tekmo proti pokalnim in državnim prvakinjam ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 16.08.2019 | 1. SŽNL
  Pred kamerami NZS želijo tri točke
  Članice so začele z državnim prvenstvom v sezoni 1992/1993. Prva prvakinje so postale igralke Krima, v nedeljo, 18. avgusta, pa se začenja 28. sezona. V tekmovanju bo nastopilo osem ekip, naslov prvakinj branijo Pomurke.
 • 07.08.2019 | 1. SŽNL
  Verjame v ekipo, verjame v tri zmage
  V Beltincih in Murski Soboti se je s tekmo med škotskimi podprvakinjami in prvakinjami Gruzije začel eden od desetih kvalifikacijskih turnirjev za preboj v ligo prvakinj. Ob 20.45 v Murski Soboti začenjajo tudi slovenske državne prvakinje ekipa ŽNK Nona Prekmurje Beltinci,
 • 07.08.2019 | 1. SŽNL
  Z gledalci in s kančkom sreče do lige prvakinj
  V Murski Soboti se bodo varovanke trenerke Nuše Ladinek uvodoma pomerile s prvakinjami Walesa. Tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 06.08.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke boljše od Američank
  Uvodoma so se pomerile z Olimpijo, ki je bila na koncu boljša z rezultatom 5:4. Sledil je obračun z Mariborom, tekma pa se je končala z remijem (1:1). Minulo soboto so se na poti na priprave varovanke Davida Fekonje srečale še z avstrijsko vrsto Carinthias.
 • 05.08.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke na Slovaškem in v Avstriji
  Pod taktirko trenerja Bojana Taneskega, na klop je sedel letos poleti, so uvodoma z 8:3 porazile FC Petržalka, potem pa so remizirale SK Slovan Bratislava (2:2), gola je prispevala Zala Kuštrin.
 • 04.08.2019 | 1. SŽNL
  Po treh letih bi rade pustile pečat
  Priprave so za njimi, prvi vtisi sklenjeni, pred zasedbo trenerke Nuše Ladinek pa sklepno piljenje forme za skorajšnji začetek kvalifikacij za ligo prvakinj. Pomurke uvodno tekmo igrajo v Murski Soboti v sredo, 7. avgusta.

DELI NA