27.07.2023 | 2. SNL
Novo sezono 2. SNL odpirata Nafta in Krka

S petkovo tekmo v Lendavi se pričenja nova sezona 2. SNL. Ob lanskoletni dvanajsterici so se med drugoligaše vrnili Goričani in Sežanci, ki so v prejšnji sezoni nastopali v Prvi ligi Telemach, iz 3. SNL pa sta v drugi razred napredovala Dravinja in Tolmin. Medtem ko sta Rogaška in Aluminij napredovala med drugoligaše, sta iz 2. SNL izpadla Dob in Krško.

Petek, ob 20.00: NAFTA 1903 - KRKA
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Novo sezono 2. SNL bodo s petkovo večerno tekmo, ki jo boste lahko spremljali na Sportklubu, odprli nogometaši Nafte in Krke. Tako Lendavčani kot Novomeščani se v novo sezono podajajo z nekaj novimi obrazi. Nafto bo v novo sezono popeljal Jozsef Bozsik, ki je v končnici prejšnje sezone opravljal vlogo pomočnika, ob tem pa so Prekmurci predstavili že deset novincev. Ervina Nemetha in Loranta Sebestyena je posodil madžarski ZTE, Josipa Vuico, Tina Polića in Ivana Verhasa pa hrvaški Osijek. Iz čakovskega Međimurja se je v Lendavo vrnil Luka Andrašec, v modrem dresu pa bosta igrala tudi bivša upa Mure, Chris Cener in Rok Erniša. Iz Ajdovščine sta se v Lendavo preselila Toni Lun Bončina in Matic Paljk. Novomeščani so na klopi zadržali Denisa Mojstroviča, ki je vodenje članske ekipe prevzel po odhodu Maria Carevića. Nekdanji nogometaš Krke je poleti ostal brez Lea Ejupa, treningom pa so bili priključeni tudi številni mladinci. Novinci v Novem mestu so Adis Hodžić, Miha Kancilja, Boško Bošković, Tihomir Maksimović in Luka Marković.

Denis Mojstrovič, NK Krka: "V uvodnih petih krogih se bo videlo, kam določena ekipa spada. Za nas si želim, da smo konstantni, stabilni ter da imamo pravi pristop in pokažemo moštveni duh. Na podlagi tega se bo videla tudi naša kakovost, ki jo nedvomno imamo."

 

Sobota, ob 18.00: JADRAN DEKANI - DRAVINJA
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja:  Tilen Završnik (Dravinja)

V sezoni 2023/24 bomo v 2. SNL spremljali kar šest primorskih klubov, med njimi tudi Jadran Dekane. "Pesjani", ki jim od poletja predseduje trener Alen Šćulac, bodo uvodoma gostili Dravinjo, ki se med drugoligaše vrača po osmih letih čakanja. Konjičani so bili to poletje ponosni na prestop Žana Vipotnika, ki je prve nogometne korake storil prav pri Dravinji, z novim športnim direktorjem Nikom Lorbkom pa so tudi sami okrepili ekipo. Prvakom 3. SNL vzhod se je pridružilo osem novincev, kar nekaj jih ima drugoligaške izkušnje. Ob vratarju Domnu Mrežarju so se ekipi pridružili še branilci Luka Petek, Angelo Timotej Rec in Jan Rec, vezist Lovro Grajfoner, Matic Kopač in Patrik Poštrak ter napadalec Mateo Koprivc. Še več sprememb se je zgodilo pri Primorcih, ki so pred dnevi registrirali nekaj zanimivih imen. V dresu Dekanov bodo v prihajajoči sezoni igrali Alen Dizdarević, Nace Koprivnik, Tomas Skomina ter Rai in Rob Rudonja, pa tudi Rene Kodarin, Dejan Strniša, Kebba Suso, Prosper Obiora Nwachukwu, Jure Zupan in Aleksa Marković.

 

Sobota, ob 18.00: TABOR SEŽANA - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja:  /
Neposredni prenos: NZS.si

Sežanci so se z desetim mestom poslovili od Prve lige Telemach, po štirih prvoligaških sezonah pa jih zdaj znova čaka dokazovanje v 2. SNL. Kraševci se v drugoligaški izziv podajajo s povsem novo ekipo, ki jo bo vodil Nace Kosmač. Dolgoletni nogometaš Primorja in Tabora je v pripravah računal tudi na predsednika Davorja Škerjanca, ki je zaigral v konici napada, od staroselcev pa so v Sežani ostali Mark Seliškar, Tim Bajnoci in Marko Furlan, a je prvoligaške minute okusil zgolj prvi. Za zdaj so v Sežani registrirali in predstavili štiri novinec, ob vratarju Žigi Fermišku še napadalca Eldina Šehića, vezista Dawouda Jalinousa in branilca Alexandra Stožiniča. Prvi nasprotnik Tabora bo kranjski Triglav, ki se je v minuli sezoni uspešno izognil izpadu iz 2. SNL. Kranjčani, ki so se v pripravah merili s Trabzonsporom in Le Havrom Luke Elsnerja, so do zdaj registrirali devet novincev, orlom so se pridružili Jan Paus-Kunšt, Bine Bernik, Anže Kolar, Gašper Kukavica, Nik Podbregar in Marsel Stare, ki je v preteklosti nastopal tudi za Sežance. V Kranj so se vrnili Mark Čeh, Janko Ivetić in Stefan Petrović.

Nace Kosmač, NK Tabor Sežana: "Ekipa je sestavljena povsem na novo. Večina fantov je v lanski sezoni igrala v 2.SML in se prvič soočajo s članskim nogometom. Nekaj je tudi povratnikov, ki so v zadnjem obdobju igrali na nižjem nivoju. Velik izziv je pripraviti fante na igranje na višji ravni, ki je doslej niso bili vajeni in za to je potreben čas. Računam, da bomo do konca prestopnega roka ekipo okrepili še z nekaj izkušenejšimi igralci, ki bodo sposobni dvigniti mlajše in bodo predstavljali dodano vrednost za moštvo. Zelo sem zadovoljen z vnemo in resnostjo fantov na treningih, na prijateljskih tekmah pa smo lahko videli, kaj nas čaka v prvenstvu. Druga liga je zahtevno tekmovanje in upam, da smo se z napak na prijateljskih tekmah nekaj naučili in bomo že na prvi prvenstveni tekmi pokazali obraz, ki si ga vsi želimo."

 

Sobota, ob 18.00: BRINJE GROSUPLJE - GORICA
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja:  /

Grosupeljčani so bili hit pomladi, saj so po zadržanem jesenskem delu sezone, po katerem je dišalo po krčevitem boju za obstanek, v drugem delu prvenstva splezali vse do sredine lestvice. V moštvu trenerja Gorana Markovića je ostalo jedro igralcev iz prve polovice leta, Dolenjcem pa so se to poletje pridružili Ivan Makovec, Maj Pavli, Jure Perger, Jure Žavbi in Aleks Stojaković. Članska zasedba Brinja bo sezono odprla z domačo tekmo proti Gorici, ki je še tretjič v zadnjih petih letih izpadla v drugi razred slovenskega nogometa. Tudi Goričani so, tako kot Tabor, doživeli precej sprememb, a so na severu Primorske vseeno zadržali nekaj znanih obrazov. Povratnik na klop Miran Srebrnič bo lahko tudi v 2. SNL računal na Nejca Mevljo, Luko Baruco, Darka Hrko, Leona in Amadeja Mariniča, v Novo Gorico pa so se ob novincih Alenu Jurci in Dariusu Jalinousu vrnili Sebastjan Lesjak, Matteo Tomiček in Tilen Vendramin. Ob Urošu Likarju sta goriški dres slekla tudi Matija Širok in Etien Velikonja, ki sta končala kariero, omeniti pa velja tudi to, da legendarni Rojan Devetak v prihodnje ne bo več tehnični vodja ekipe.

Goran Marković, NK Brinje Grosuplje: "Naš cilj je, da v sezoni 2023/2024 napredimo korak naprej in smo suvereno v zgornji polovici lestvice. Pogledujemo tudi proti prvi peterici, a je trenutno o tem še težko govoriti, saj bo liga izenačena in bodo odločale malenkosti. Glede same igre je pri nas veliko odvisno od kakovosti igrišč. V lanski sezoni, pa tudi na pripravljalnih tekmah med pripravami, se je pokazalo, da na dobrih igriščih igramo zares kvalitetno."

 

Sobota, ob 18.00: VITANEST BILJE - ILIRIJA 1911
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja:  Dejan Đermanović (Ilirija)

V soboto bo odigrana tudi tekma med ekipama Bilj in Ilirije. Primorci se v šesto drugoligaško sezono podajo z novim trenerjem, pravzaprav povratnikom v Dolinco Marinom Mikacem. Rečan je na trenerskem stolčku nasledil Dominika Beršnjaka, ki se je poleti pridružil trenerskemu štabu Rogaške. Tudi pri črno-belih ni šlo brez sprememb, poslovila sta se brata Jalinous, pa Stefan Kladar, Sebastian Lesjak in v zadnjih dveh sezonah nezamenljivi Rok Erniša. Črno-bela zasedba bo imela tudi v novi sezoni nekaj mednarodnega pridiha, saj so se moštvu ob Kristjanu Trdinu ter povratnikih Franciju Perku, Festimu Kukaju, Janu Zagomilšku in Luki Batiču pridružili še Luka Marjanac, Martin Radulović Veličković ter andorska reprezentanta Ricard Fernandez Betriu in Eric Vales Ramos. Sestava ljubljanske ekipe je praktično popolna neznanka, je pa jasno, da je Ilirija izgubila nekaj izkušenih nogometašev. Ilirijo so zapustili Elvis Džafić, Dominik Ivkić, Matteo Tomiček, Žiga Urtelj in Matej Poplatnik, ki je bil v minuli sezoni prvi strelec lige.

 

Nedelja, ob 18.00: RUDAR VELENJE - KETY EMMY & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja:  /

Velenjčani so po novi sezoni razočaranja izgubili nekaj nosilcev igre, saj so se od Šaleške doline poslovili Sandro Jovanović, Omar Kočar, Filip Kosić in drugi. V Velenju so nekaj novincev našli tudi v tujini, saj so se knapom pridružili Duje in Šime Pešić, Zdravko Šeparović, Miro Bakula, Karlo Plantak, Matija Munić, ob njih pa tudi Žiga Dajčman, Jure Ribič, Tim Turinek, Anej Kirbiš in Stian Džumhur. Praktično povsem prenovljena ekipa Rudarja se bo uvodoma zoperstavila Bistričanom, ki v drugi sezoni med drugoligaši merijo višje od sredine lestvice. Goran Stanković je poleti sicer izgubil tri pomembne nogometaše, Roka Maherja, Nina Kukovca in Nika Havelko, Štajerci pa so izgube nadomestili tudi s pomočjo Aluminija. Kidričanom so rdečim odstopili Roka Frešerja in Andraža Borovnika, novinci v ekipi pa so še Matevž Križnik, Tomi Gobec, Kristijan Župić in Jaka Nežmah.  

 

Nedelja, ob 18.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - PRIMORJE
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja:  /

Beltinčani so v prejšnji sezoni pozitivno presenetili s petim mestom, kar dva nogometaša pa sta poleti dobila prvoligaški angažma. Filip Kosi se je pridružil Aluminiju, Žan Žaler pa Radomljam, medtem ko je Gal Grobelnik sprejel nemško vabilo. Prvega strelca ekipe bo v napadu očitno zamenjal Robert Čakš, ki je v pripravah pridno polnil mreže tekmecev, v moštvu Damjana Gajserja pa je ostal tudi najboljši asistent prejšnje sezone Luka Pihler. Pri "žutih" veliko pričakujejo od Filipa Kosića, konkurenco v moštvu pa sta zaostrila tudi njegova rojaka Bruno Bujan in Ivan Težački, ki ju je posodil Varaždin. Ob povratniku Stefanu Močiću so novinci v ekipi še Gašper Vodeb, Amadej Trbežnik, Denis Leban, Gal Dvoršak in Nejc Slokan. Prekmurci bodo v nedeljo gostili ajdovsko Primorje, ki ga je poleti zapustila kar dvanajsterica, tudi Luka Badžim, Marko Nunić, Toni Lun Bončina, Borda Proleta, Artur Sagitov, Matic Paljk in ostali. Rdeče-črni dres bo po nekaj letih znova oblekel Žan Bešir, novi obrazi v zasedbi trenerja Milana Anđelkovića pa so še David Stanojević, Luka Jerin, Matej Mavrič, Gašper Petek, Vuk Vuković, Christian Correia in Fabricio Lusa.

Filip Kosić, ND Beltinci: "Bližamo se koncu poletnih priprav, ki smo jih oddelali dobro. V nedeljo nas čaka prva prvenstvena tekma proti Primorju. Verjamemo, da bomo novo sezono odprli z dobro igro in pozitivnim rezultatom na domačem igrišču. Upam, da se bodo naši navijači zbrali v čim večjem številu in nam pomagali pri tem."

Milan Anđelković, ND Primorje Ajdovščina: "Pred nami je dolga pot, čaka nas zahtevno gostovanje. Pričakovanja so ista kot pred vsako tekmo, gremo na polno. Videli bomo, kaj nam bo to prineslo, vedno pa upamo na najboljše. Novinci so se dobro ujeli z ekipo, nogometaši, ki so bili tukaj že v prejšnji sezoni, so jih dobro sprejeli. V novi sezoni želimo poseči čim višje."

 

Nedelja, ob 18.00: TKK TOLMIN - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja:  /

Ne le Dravinja, po osmih letih tretjeligaškega nogometa se v 2. SNL vrača tudi Tolmin. Primorci so se maja pod taktirko Sanela Konjevića veselili zmage v 3. SNL zahod, med drugoligaše pa se vračajo s prenovljenim Športnim parkom Brajda. Nekaj sprememb se je zgodilo tudi v članski ekipi. Tolminci si bodo skušali drugoligaški obstanek priigrati s Harisom Sadikovićem, Anejem Kujovićem, Rastkom Marsenićem in povratnikom Blažem Draščekom, kot zadnja pa sta se ekipi priključil belgisko-ruandski branilec Dylan Maes in savdski vratar Abdulaziz Hamza Fallata. Na dolgo gostovanje v Tolmin se kot prvi odpravljajo Ravenčani, ki so tudi to poletje pošteno prevetrili igralsko zasedbo. V golu bo znova stal Tilen Marčič, Korošci pa stavijo tudi na dva romunska nogometaša. Ob Razvanu Morariuju se je Fužinarju pridružil tudi 24-letni napadalec Andrei Sintean, ki je pred dvema letoma zaigral na olimpijskih igrah na Japonskem. Konkurenco v moštvu so zaostrili še Matija Carl, Dominik Drk, Marko Deornja, Divine Igwe Ikenna, Gašper Rotovnik Gaberšek in povratnik Matevž Turkuš.

Sanel Konjević, NK TKK Tolmin: "Verjamem, da bomo sestavili tekmovalno moštvo, čaka pa nas vse prej kot lahko delo. Moj cilj je vedno visoko postavljen, rad bi, da sezono končamo med prvimi petimi. Marsikdo se bo temu nasmejal, predvsem tisti, ki so gledali zadnje tri tekme. V sezono moramo iti z visokimi cilji, sem pa prepričan, da je pet, šest ekip na ravni podobni naši. Vse je odvisno od tega, kako bodo fantje zagrabili priložnost v 2. SNL. Veselim se začetka prvenstva."

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA