Nogometna grassroots zabava Žogarija

Osemletniki iz osnovnih šol po Sloveniji so se to soboto zabavali z nogometno žogo v Velenju, kjer se je odvijala finalna prireditev letošnje Žogarije v organizaciji NZS in Mediašporta. Predtekmovanja so potekala na devetih prizoriščih širom Slovenije, od koder smo dobili letošnje finaliste tako pri dečkih kot tudi deklicah.

Prireditev je med otroci izredno priljubljena in šole se z veseljem odzovejo k udeležbi saj gre za športno zabavno prireditev, kjer je osrednja vsebina nogomet. Vse skupaj pa organizatorji spretno popestrijo s štafetnimi igrami ne samo za otroke ampak tudi starše, ki so poizkušali biti spretni s sesalnikom za prah, kar je izzvalo veliko smeha ter zabave.

Fair play je še posebej poudarjen, kar so z nošenjem zastave ponazorili prav starši udeležencev. Stojnica zdrave prehrane in plesne skupine nekaterih šol pa so potrdili dejstvo, da je prireditev namenjena popolni športni zabavi otrok. In če vemo, da so otroci veselje naše sedanjosti in naša prihodnost, smo zadovoljni, da obstajajo take prireditve. Na koncu so vsi finalisti prejeli kolajne, najboljši pa še pokale. V tej starosti rezultat ni v ospredju, zato smo čestitali vsem ter ocenili, da je s to prireditvijo prvi zmagovalec nogomet.

Tekst in foto: NZS/RK
?

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA