Nogomet za vse, predstavnik SOS tudi v JAR

Nogomet ni le ena najpopularnješih postranskih dejavnosti po svetu in pri nas zaradi svoje nepredvidljivosti in dinamičnosti, pač pa tudi zato, ker ima moč združevanja in vljučevanja tistih, ki v življenju nimajo enakih možnosti.

Center za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem je v tem duhu organiziral spomladanski del turnirja lige SOS v malem nogometu. Turnir je potekal na igrišču z umetno travo ob stadionu NK Korotan Prevalje, udeležile so se ga štiri ekipe, 32 nogometašev in sedem trenerjev/spremljevalcev.

Sodelujoče ekipe:

1. CUDV Črna na Koroškem
2. Sožitje Ljubljana
3. VDC Zagorje
4. VDC Murska sobota

Rezultati:

CUDV Črna na Koroškem : VDC Zagorje 6 : 2
VDC Murska sobota : Sožitje Ljubljana 1 : 3
CUDV Črna na Koroškem : VDC Murska sobota 4 : 0
Sožitje Ljubljana : VDC Zagorje 5 : 0
VDC Zagorje : VDC Murska sobota 0 : 2
CUDV Črna na Koroškem : Sožitje Ljubljana 2 : 7


Pri pripravi turnirja je pomagala tudi Nogometna zveza Slovenije, Miran Brejc, eden od udeležencev, pa je bil izbran tudi za sodelovanje na svetovnem prvenstvu v JAR.

Tekst: NZS/MK
Foto: SOS

SORODNE NOVICE

 • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
  Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
  Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
 • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
  Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
 • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
  Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
  Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA