28.09.2017 | 2. SNL
Neporažena se bosta udarila v Dekanih

Drugoligaši so sredi zgoščenega ritma obveznosti, saj so pokalne in zaostale ligaške obveznosti poskrbele, da nekateri od klubov v zadnjih dneh igrajo dve tekmi tedensko. Med temi je tudi vodilna Mura, ki se bo v obračunu neporaženih moštev pomeril z Dekančani.  

 

Petek, ob 16.00: NAFTA 1903 - ILIRIJA 1911
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved nastopa: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

V petek bosta deveti krog 2. SNL odprli ekipi Nafte in Ilirije, lendavsko-ljubljanski obračun pa si bo moč ogledati v prenosu na Sportklubu. Lendavčani tudi na tretjem gostovanju sezone niso uspeli priti do prvih točk, saj so po Ljubljani in Sežani klonili tudi v Radomljah. Trenerja Franca Fridla lahko precej bolj veseli izkupiček na domači zelenici, na kateri so njegovi varovanci pobrali kar deset od možnih 12 točk. Prekmurci so z minimalno razliko ugnali Dob, Krko in nazadnje še Fužinar, točko pa je Nafti odščipnila zgolj Mura. Ilirija je v gosteh nekoliko uspešnejša od Nafte, saj so zeleni slavili v Kranju, po porazu v Radomljah pa so se v zmagovalne tirnice vrnili v obračunu z Rogaško, v mrežo katere so pospravili štiri zadetke. Petkova nasprotnika med tednom nista imela obveznosti, zato utrujenost v petek ne bi smela biti težava.

 

Sobota, ob 14.00: AŠK BRAVO - KRKA
Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved nastopa: /
Neposredni prenos: NZS.si

V prenosu na spletni strani NZS boste ljubitelji 2. SNL lahko spremljali uvodni sobotni dvoboj. Ob 14. uri bosta srečanje v prestolnici odprli zasedbi Brava in Krke. Novomeščani se po neposrečenem odprtju sezone počasi le pobirajo, saj so neporaženi v zadnjih treh krogih. Po dveh neodločenih izidih proti primorskima nasprotnikoma, Brdom in Jadranu, so Dolenjci recept za drugo zmago sezone našli v domači tekmi z Dobom. Tako kot v Lendavi, bomo tudi v Ljubljani spremljali obračun sosedov na lestvici, saj se Bravo nahaja na devetem mestu, pozicijo višje od Novomeščanov. A kot že zapisano, je Krka v zadnjih tednih uspešnejša, saj je Bravo v zadnjih petih krogih vknjižil zgolj točko. Četa trenerja Dejana Grabiča je serijo štirih porazov prekinila med tednom, ko so mladi Ljubljančani v Dobu po preobratu vodili z 1:2, a nato v izdihljajih srečanja ostali brez četrte zmage sezone.

 

Sobota, ob 15.30: ROGAŠKA - DRAVA PTUJ
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved nastopa: Denis Mraz (Rogaška) ter Luka Šalamun (Drava)

V nič kaj zavidljivem položaju so se v zadnjih tednih znašli Slatinčani. Četa trenerja Ibrahima Neskića je sredi serije petih zaporednih porazov, nazadnje je bila v Ljubljani boljša tudi Ilirija. Po sredini delitvi točk Veržeja in Zarice je Rogaška zdrsnila povsem na rep ligaške razpredelnice in ostala edina ekipa s štirimi točkami na svojem računu. Podprvaka lanske izvedbe 3. SNL sever tudi v devetem krogu ne čaka nič kaj lahka naloga, saj v Rogaški Slatini gostujejo Ptujčani, ki so v letošnjem prvenstvu klonili zgolj enkrat. Nastjo Čeha in soigralce so ugnali zgolj Radomljani, a so se modri uspeli pobrati in na domačem terenu vknjižili dve minimalni zmagi. Po Dobu je z golom razlike padel še Bravo, novih točk pa si kurenti želijo tudi v devetem krogu, s čimer bi ostali v stiku z mesti tik pod vrhom lestvice.

 

Sobota, ob 15.30: ROLTEK DOB - CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved nastopa: /

Slabše od pričakovanj so sezono odprli tudi Dobljani, saj so modri v osmih krogih vknjižili zgolj eno zmago, s petimi točkami pa se četa trenerja Damijana Romiha nahaja na mestih tik nad dnom lestvice. Zdaj drugoligaškega podprvaka čaka nova zahtevna naloga, saj bodo na domači zelenici gostili Sežance, ki so prvi poraz doživeli v osmem krogu prvenstva. Kraševci so izgubili z Jadranom, a med tednom v še enem primorskem obračunu vknjižili pomembno zmago. Junak Tabora je bil tudi tokrat Alen Pavič, ki je v zadnjih tednih v odlični formi, saj je v štirih tekmah dosegel tri zadetke. Na nekdanjega upa Gorice bodo morali biti pazljivi tudi Dobljani, ki so serijo treh porazov prekinili v obračunu z Bravom, ki je dve minuti pred koncem sredine tekme še vodil z 1:2, a je novo ničlo z golom v izdihljajih srečanja preprečil Armin Kukavica.

 

Nedelja, ob 15.30: FARMTECH VERŽEJ - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Iztok Gornjak
Prepoved nastopa: Matej Vok (Veržej) ter Adel Halilović (Radomlje)

Nogometaši Veržeja so s sredinim remijem vsaj za nekaj dni zapustili dno lestvice, a kljub temu ostali brez trenerja Marka Lešnika. Prleki so, potem ko so vknjižili še peto točko, zadnje mesto prepustili Slatinčanom, a ekipo že v nedeljo čaka nova zahtevna naloga. Na zelenici blizu od struge od reke Mure se bodo domači mladci pomerili z vročimi Radomljami. Mlinarji so visok pokalni poraz premostili z novo ligaško zmago, že šesto zaporedno in po golu v mreži Nafte na vrhu ligaške razpredelnice ujeli vodilno Muro. Črno-beli so se z zmago v zaostali tekmi sedmega kroga med tednom oddaljili na tri točke razlike, a to ne spremeni dejstva, da domačo četo čaka težavna preizkušnja. V Prlekijo z najboljšim strelcem Anelom Hajrićem prihaja drugi najučinkovitejši napad lige, nasproti pa bo stala ena najbolj luknjastih obramba. A Veržejce lahko hrabri podatek, da tudi Radomljani ne premorejo prav čvrste zadnje vrste. Kdo bo bolje izkoristil pomanjkljivosti nasprotnika?

 

Nedelja, ob 15.30: BREŽICE TERME ČATEŽ - FUŽINAR RAVNE SYSTEMS
Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved nastopa: /

Tudi Brežičani se v zaostali tekmi sedmega kroga 2. SNL niso uspeli razveseliti skalpa Mure, saj so pred domačimi gledalci doživeli še drugi poraz sezone. Črno-beli so slavili z 0:2 in prekinili pozitivno serijo Posavcev, ki so pred tem sestavili niz treh zmag in remija. Brežice so kljub porazu zadržale visoko pozicijo na lestvici, saj s 14 točkami zasedajo peto mesto, tokratnega nasprotnika čete trenerja Alberta Poborja pa najdemo v spodnjem domu prvenstva. A Ravenčani so z dvema zmagama v zadnjih treh krogih z dna lestvice že splezali do 11. mesta, potrebno pa je dodati, da so se varovanci trenerja Edina Osmanovića merili z nasprotnikoma, ki se prav tako nahajata pri repu lestvice. Brežice bodo vsaj glede na trenutni položaj nekoliko zahtevnejši nasprotnik, za nameček pa Posavci na domači zelenici veljajo za sila neugodnega nasprotnika, kar je na svojih plečih spoznala tudi Mura.

 

Nedelja, ob 15.30: BRDA - ZARICA KRANJ
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved nastopa: /

Tudi nogometaši Brd in Zarice so imeli med tednom zaostale obveznosti. Z izkupičkom so lahko bolj zadovoljni Kranjčani, ki so se z dolgega gostovanja v Veržeju vrnili s točko, Brici pa so pred domačimi gledalci pokleknili pred Sežanci. Medtem ko gledalci v Prlekiji niso dočakali zadetka, je srečanje v Vipolžah odločil zadetek v tretji minuti srečanja. Tudi v tem primeru gre za sosedski dvoboj, saj sta ekipi doslej osvojili pet točk, a imajo Gorenjci na 12. mestu točk manj od nižjeuvrščenih Bricev. Nedeljska nasprotnika sta se v 2. SNL srečala trikrat, izkupiček pa je povsem izenačen. Kranjčani so dobili prvo tekmo v Goriških Brdih, Brici so bili uspešni v Kranju, zadnji dvoboj sezone v Vipolžah pa ni dal zmagovalca. Ob štirih osvojenih točkah je povsem izenačena tudi razlika v doseženih in prejetih zadetkih, saj sta ekipi v treh tekmah dosegli po dva zadetka. Jih bo v nedeljo padlo več?

 

Nedelja, ob 15.30: JADRAN DEKANI – MURA
Sodnik: Rade Obrenović
Prepoved nastopa: /

Napoved devetega kroga 2. SNL zaključujemo s tekmo še neporaženih moštev. Jadran bo v domačih Dekanih gostil Muro, ki je z zmago v prestavljeni tekmi sedmega kroga 2. SNL vnovič pobegnila zasledovalcem. Šimundževa četa ima pred Radomljami tri točke prednosti, še točko več pa za vodilno ekipo prvenstva zaostajajo Dekančani. Primorci so se lahko po prestižni zmagi nad Taborom, ki so mu zadali prvi poraz, v miru pripravljali na spopad s prvouvrščeno ekipo lige. Črno-beli so morali v sredo opraviti še z gostovanjem v Brežicah, ki so ga dobili po zaslugi dveh golov Roka Sirka, s petimi zadetki tretji strelec lige. Še nekoliko nevarnejše orožje bo za domačo obrambo predstavljal Luka Bobičanec, saj je Hrvat v polno meril že sedemkrat, petkrat pa se je veselil tudi najboljši dekanski strelec Luka Stepančič. Lahko Jadran zaustavi najučinkovitejši napad lige in najde rešitev za najbolj čvrsto obrambo prvenstva?

 

Media preview

Tekst: PDo
Foto: NK Jadran Dekani
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

DELI NA