10.08.2023 | 2. SNL
Nadaljevanje s četrtim krogom, sosedski spopad v Slovenski Bistrici

Drugoligaško tekmovanje se bo po dvojni prestavitvi nadaljevalo s tekmami četrtega kroga. Osrednji obračun kroga bo odigran v ponedeljek, ko se bosta v sosedskem dvoboju pred kamerami Sportkluba pomerila Bistrica in Dravinja. Na spletni strani NZS boste lahko spremljali spopad Gorice in Nafte.

Sobota, ob 17.30: TRIGLAV KRANJ - KRKA
Sodnik: Damjan Novarlič
Prepoved igranja: Gal Schweiger in Nedim Ljubijankić (Triglav)

Kranjčani so novo sezono 2. SNL odprli v Sežani, s Krasa pa so se vrnili z mešanimi vtisi. Gorenjci so po preobratu povedli z izidom 1:2, pa čeprav so 64. minuti, ko je Veron Šalja izkoristil najstrožjo kazen, že igrali brez dveh pordečelih nogometašev. Že ob koncu prvega polčasa je bil izključen Nedim Ljubijankić, v nadaljevanju pa še Gal Schweiger. Tabor je številčno premoč le izkoristil in prišel do izenačenja, Triglav pa je tako uvodoma osvojil točko. Novomeščani, ki so v Lendavi odigrali uvodno dejanje drugoligaške sezone 2023/24, so sezono odprli s porazom. Krka je v Prekmurju ostala brez točk, Luka Čadež je moral štirikrat pobrati žogo iz svojih vrat. Kako bo v Kranju? Statistika je na strani Triglava, ki je v 2. SNL dobil kar deset od skupno 14 srečanj, Gorenjci in Dolenjci pa si še nikoli  niso delili točk.

 

Sobota, ob 17.30: TABOR SEŽANA - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: /

Sežanci bodo tudi v četrtem krogu igrali na domači zelenici. Na Kras po Kranjčanih prihajajo še Grosupeljčani, ki so bili najlepše presenečenje nogometne pomladi v 2. SNL. Dolenjci so se z zmago izkazali tudi v uvodnem krogu sezone 2023/24, moštvo trenerja Gorana Markovića je na domačem igrišču presenetilo Gorico. Junak gostiteljev je bil kapetan Lan Piskule. Sežanci so se morali sprijazniti z remijem, povsem prenovljeno moštvo trenerja Naceta Kosmača pa je davek za pomanjkanje izkušenj plačalo v spopadu s Kranjčani. Kraševci so kljub dvema igralcema več Triglavu dovolili, da je prišel do vodstva, poraz rdeče-črnih pa je četrt ure pred koncem tekme preprečil mladi Mark Vuleta.

 

Sobota, ob 17.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - TKK TOLMIN
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: /

Prekmurce čaka nov dvoboj s primorskim nasprotnikom. Četa Damjana Gajserja se je v prvem krogu sezone pomerila z Ajdovci, po prestavljenem gostovanju v Sežanci pa bo v soboto nasproti stal Tolmin.  Povratniki med drugoligaše so se že uvodoma razveselili treh točk, junak v obračunu s Fužinarjem je bil Nejc Močnik. Gre za nogometaša, ki je bil s 15 goli v prejšnji sezoni med najbolj zaslužnimi, da je Tolmin prvenstvo v 3. SNL zahod končal na vrhu lestvice. Pred ekipo Sanela Konjevića je zdaj še prvi gostujoči izziv, dolgo gostovanje v Prekmurju. Beltinčani so sezono odprli s točko, za končnih 1:1 je v dvoboju s Primorjem zadel Robert Čakš. Visokorasli napadalec je dobro formo kazal že v pripravljalnem obdobju, zato bodo morali nanj paziti tudi Tolminci.

 

Nedelja, ob 17.30: ILIRIJA 1911 - JADRAN DEKANI
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: /

V nedeljskem popoldnevu bodo odigrane še štiri tekme. Ilirija, ki je s poleti pomlajeno postavo klonila v Biljah, bo v prestolnici gostila ekipo Jadrana. Ljubljančani so se s Primorci merili že v prvem krogu, Bilje pa so zapuščali brez točk, čeprav so dvakrat izničili domačo prednost. Najprej z golom 16-letnega Matjaža Vebra in nato še z zadetkom Jakoba Cukjatija. Tudi Dekančani so v novo sezono vstopili s porazom, ki pa je bil še nekoliko bolj boleč, saj so Konjičani do minimalne zmage prišli v končnici dvoboja. Zasedba Jadrana se bo morala v Ljubljani znajti brez trenerja Alena Šćulca, s štirih gostovanj v prestolnici pa še ni prinesla zmage, kar trikrat pa sta se tekmeca razšla brez zmagovalca.

 

Nedelja, ob 17.30: GORICA - NAFTA 1903
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Kamera NZS bo v nedeljo obiskala Novo Gorico, v mesto vrstnic pa prihajajo nogometaši Nafte.  Lendavčani so uvodoma na kolena spravili novomeško Krko, v dvoboju šestih zadetkov so slavili z izidom 4:2. Modri iz Prekmurja so tako uspešno zakorakali v prvenstvo, prihodnji tedni pa bodo pokazali, kako visoko lahko poseže prenovljena ekipa. Med moštva, ki merijo najvišje, že zaradi tradicije spada Gorica, a Primorci po že tretjem izpadu med drugoligaše v zadnjih petih letih v prvem krogu niso osvojili točk. Zasedba Mirana Srebrniča je klonila v Grosupljem, za modro-bele je bil po protinapadu domačinov usoden strel Lana Piskuleta. Kako so v Novi Gorici izkoristili dva tedna po uvodni preizkušnji?

 

Nedelja, ob 17.30: FUŽINAR RAVNE - RUDAR VELENJE
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved igranja: /

V večjem delu Koroške se v teh dneh soočajo s posledicami poplav, ki so največ škode povzročile predvsem v Mežici in Črni, kjer so pred meseci, med prenovo domačega stadiona, svoje tekme gostili tudi Ravenčani. Tudi nogometaši in trenerji Fužinarja so v teh dneh poprijeli za lopate in pomagali pri čiščenju razdejanja v bližnjih krajih, v nedeljo pa se bodo znova posvetili nogometu. Po uvodnem porazu v Tolminu bodo na domači zelenici pričakali ekipo Rudarja. Tudi za velenjske nogometaše velja, da so priskočili na pomoč pri odpravi posledic vremenskih nevšečnosti, v času pred prvim gostovanjem v letošnji sezoni pa so na treningih iskali recept za prvi zadetek. Uvodni dvoboj z Bistrico se je namreč končal z začetnim izidom.

 

Nedelja, ob 17.30: PRIMORJE EMUNDIA - VITANEST BILJE
Sodnik: Martin Matoša
Prepoved igranja: /

V Ajdovščini bo odigran edini primorski spopad v četrtem krogu 2. SNL, Primorje bo gostilo Bilje. Sinovi burje so novo poglavje v 2. SNL odprli z remijem, na gostovanju v Beltincih je za točko Primorja zadel Matic Zavnik. Bolje je šlo Biljencem, ki so se ob ponovnem debiju trenerja Mirana Mikaca veselili zmago. Obračun z Ilirijo je že v uvodni tretjini postregel s petimi zadetki, Ilirijo, ki je dvakrat izenačila, pa sta na kolena spravila Nejc Doplihar in dvakratni strelec Ricard Fernandez Betriu. So Biljenci v andorskem napadalcu našli naslednika za Bambo Sussa, ki je v črno-belem dresu blestel v jesenskem delu lanskoletne sezone?

 

Ponedeljek, ob 17.30: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - DRAVINJA
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: Tilen Završnik (Dravinja)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Vrhunec četrtega kroga bo ponedeljkov sosedski obračun Bistričanov in Konjičanov, ki se bodo v 2. SNL pomerili prvič po sezoni 1991/92, ki je bila prva po slovenski osamosvojitvi. Drugoligaški nogomet se je v Slovenski Bistrici tedaj igral zgolj eno sezono, zasedba izpod Pohorja pa se je v drugi razred slovenskega nogometa vrnila pred dobrim letom. Z bogatejšo drugoligaško tradicijo se lahko pohvalijo v Slovenskih Konjicah. Dravinja je v 2. SNL igrala prve štiri sezone po slovenski osamosvojitvi, nato znova med leti 2000 in 2007 ter 2009 in 2013, nazadnje pa v sezoni 2014/15. Na povratek je bilo potrebno čakati osem let, Konjičani pa so se že uvodoma veselili zmage. Junak v Dekanih je bil 20-letni rezervist Luka Privošnik. Bistričani so v Velenju streljali s slepimi naboji, s Šaleške doline pa so se veselili s točko. Soseda sta se nazadnje srečala v sezoni 2021/22, tretjeligaška dvoboja pa sta tedaj pripadla gostiteljem tekme.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA