25.05.2019 | 1. SŽNL
Kronanje prvakinj in generalki za pokal

Pred nami je še zadnje dejanje 27. sezone SŽNL, ki se bo sklenila z 21. krogom, ki je na sporedu v nedeljo. Piko na i prvenstvu bo dodal še neposredni prenos tekme med novimi in starimi državnimi prvakinjami. Tekmo boste lahko od 11. ure dalje spremljali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Medtem ko sta 1. in 2. mesto oddana, je še nekaj matematičnih možnosti za mesta od 3. do 5. V zadnji krog gre kot tretja ekipa ŽNK Maribor (34 točk), 33 jih ima ŽNK Moje-lece.si Radomlje, 32 pa ŽNK Krim Rolljet.

SŽNL, 21. krog, 26.5.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00) (videoprenos na nzs.si)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)
Ajdovščina – ŽNK Krim Rolljet (17.00)

Lestvica strelk po 20. krogu:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 45
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 35
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 29

Dosedanje državne prvakinje (vključno s sezono 2018/2019):
ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 7
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Zmajčice bi pokvarile zabavo

Po dveh sušnih letih se naslov državnih prvakinj, zagotovo najbolj cenjena in čislana lovorika, vrača v Pomurje, vse to bodo jutri v Bratoncih v taboru ŽNK Telemach GMT Beltinci tudi dostojno proslavili. Da bo zabava prava, pa bo treba poprej odigrati še derbi z ljubljansko Olimpijo, ki tako v Bratoncih po dveh šampionskih sezonah sestopa s trona. „Najprej bomo domačinkam čestitali, potem pa jim bomo skušali pokvariti zabavo,“ sporoča trener Andrej Janežič, ki z Ljubljančankami prihaja na tekmo.

V domačem taboru želijo dostojno slovo od ligaške sezone, razmišljajo o prvemi naslednjem obračunu, zato so misli na pokalni obračun 30.5. "prepovedane". Bo pa to generalka varovank trenerke Nuše Ladinek pred četrtkovim spektaklom v Celju!

Najprej derbi, potem skupščina

"Tri kroge pred koncem prvenstva smo vedele, da je naslov spet v naši lasti, vendar smo šle v vsako naslednjo tekmo z enakim pristopom, željo in energijo. Vsak derbi je nekaj posebnega, tudi v nedeljo bo. Mislim, da tekma ne bo nič drugačna od ostalih, le-to, da bomo na koncu v zrak dvignile pokal,“ na temo 21. kroga dodaja Sara Makovec, ki je strnila misli za klubsko spletno stran Pomurk, ki bodo tako v svoje vitrine pospravile sedmi naslov državnih prvakinj.

Nekaj ur po tekmi pa sledi tudi redna letna skupščina, kjer bodo zastavili in zarisali ambiciozne cilje za jutri.

Uresničiti, kar so obljubili

Pa ostala igrišča?

„Imamo nekaj težav s poškodbami, manjkala bo tudi Pija Kovačič. A kljub temu verjamem, da lahko potrdimo to, kar smo si priigrali ter tudi napovedali – 3. mesto v državi,“ napoveduje trener Mariborčank Semir Šabotić, ki s svojo vrsto gostuje pri ŽNK Cerklje, kjer so tudi v tej sezoni pokazali korak naprej pri delu in rezultatih (17 točk iz 20 tekem).

Prvič proti bivšemu klubu

Radomljanke odhajajo v goste ŽNK Ankaran Obala. „Jutrišnjo tekmo nestrpno pričakujem, ker bom na tistem igrišču prvič zaigrala v dresu drugega kluba. Moje obdobje v Radomljah je bilo sicer kratko, vendar sem kljub vsemu navezala nekaj dobrih prijateljstev in pridobila veliko izkušenj. Soigralkam in vsem ostalim v klubu sem zelo hvaležna, da so me sprejeli in podpirali, pa čeprav za tako kratek čas,“ se tekme proti svojemu bivšemu klubu veseli vratarka Radomljank Melania Pasar, ki je svoje povedala za klubsko Facebook stran.

„Tudi v zadnjo tekmo gremo sproščeno. Katerikoli rezultat ne bi vplival na potek našega stanja na lestvici. Pričakujem, da bomo na igrišču bolj kompaktni in delali manj napak v zadnji liniji. Saj nas vsaka napaka stane zadetka. Ekipa Iz Radomelj je kvalitetnejša, kar pomeni, da se bo treba boriti do zadnje minute. Cilj je prejeti čim manj poceni zadetkov,“ pa tekmo napove še Miha Gaberc iz tabora ŽNK Ankaran Obala.

Generalka za pokal

V Ajdovščino prihajajo krimovke, ki bi rade na predvečer finala pokala potrdile dobro pripravljenost. „Ob odsotnosti Nine Šmid (kartoni) imamo tudi nekaj težav s poškodbami in pripravami deklet na maturo, zato bo postava nekoliko spremenjena. Prvenstvo želimo zaključiti z zmago,“ pa ambicij ne skriva trener krimovk David Fekonja.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Točke za Krimovke in Ajdovke, v ponedeljek derbi
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa se bo sklenil 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1). V nedeljo sta do zmag prišli še ekipi Primorje Gaia Naturelle in Krima.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.

DELI NA