05.05.2021 | 2. SNL
Krka in Dob do točke, Radomlje še bližje preboju med prvoligaše

V Radomljah vse bolj diši po Prvi ligi Telekom Slovenije. Vodilna ekipa 2. SNL je z današnjo zmago v dvoboju z Biljami povečala naskok pred zasledovalci. Krka je remizirala z Brežicami, oslabljeni Dob pa je točko vknjižil v spopadu z Nafto. Boj za obstanek ostaja izjemno izenačen.

Radomlje so ob pomoči Lendavčanov in Brežičanov povečale prednost pred Krko in Dobom. Rumeno-črni imajo štiri kroge pred koncem prvenstva kar 11 točk zaloge, povratek med prvoligaše pa lahko tudi v teoriji potrdijo konec tedna. Obračun z Biljenci se sicer ni pričel po željah "mlinarjev", ki so se po golu Tina Matića že v šesti minuti znašli v zaostanku. V 21. minuti je izid poravnal Anže Pišek, a so gostje v 37. minuti vnovič povedli. V polno je meril Luka Batič, a so se Radomljani vrnili še pred odmorom. Minuto pred koncem polčasa se je pod drugo izenačenje podpisal Vilibald Vuco. Gostitelji so do treth točk prišli v zadnji četrtini srečanja. Jaka Ihbeisheh je v 69. minuti zadel za prvo vodstvo Radomelj, v 73. in 91. minuti pa je zmago potrdil Gal Primc. Radomljani v soboto gostujejo v Lendavi.


Oslabljeni Dob je na domačem igrišču pričakal Nafto, ki se je konec tedna močno približala drugemu mestu. Lendavčani so imeli v Dobu priložnost, da zaostanek še znižajo, a niso izkoristili priložnosti. Srečanje se je končalo z delitvijo točk, zadetka pa sta padla v razmaku štirih minut. Kristijan Šipek je v 69. minuti izkoristil najstrožjo kazen, štiri minute kasneje je izenačil Vedran Vinko. 


Še bližje drugemu mestu so se z zadnjo zmago prebili Brežičani, ki so v Novem mestu napadli skok na drugo mesto lestvice. Posavcem ni uspelo, dvoboj s Krko se je končal z delitvijo točk, z razpletom pa so lahko manj zadovoljni Dolenjci. Brežice so namreč izenačile v 91. minuti, ko je Denis Pintol po predložku Gabra Petrica "zaplaval" v prazno, pred golom pa se je najbolje znašel Žan Luka Kocjančič. "Farmacevti" so povedli v 70. minuti, po hitrem napadu in vztrajnosti Kaheema Parrisa. Jamajčan, sicer vodilni strelec 2. SNL, se je razveselil 15. zadetka v letošnji sezoni.


V Velenju sta se pomerila lanskoletna prvoligaša, Kranjčani pa so se razveselili minimalne zmage. Odločitev o zmagovalcu je padla v 14. minuti tekme. Adam Jakupovič je izvedel prosti strel z desne strani igrišča, v gneči pred domačim golom pa se je najbolje znašle Luka Brkić. Knapi so z 22 točkami priklenjeni na osmo mesto lestvice, Gorenjci so s petimi točkami več sedmi.


Medtem ko se boj za prvo mesto lestvice razpleta, je položaj klubov v boju za obstanek izjemno izenačen. Zadnja trojica ima na svojem računu 13 točk, Šmarčani in Ajdovci so se danes razšli brez zmagovalca, potem ko sta se mreži tresli v končnici srečanja. Primorci so znova zapravili prednost, potem ko jih je Jakob Kodermac v vodstvo popeljal v 82. minuti. Gostitelji so izid poravnali v 90. minuti tekme, po udarcu Roka Melavca.

Igor Fenko, trener Šmartnega: "Psihološko težka tekma, verjetno iz obeh strani. Vsi smo iskali svoje priložnosti. Fantom nimam kaj očitati, igrali smo dinamično, mislim, da precej boljši nogomet, kot bi pričakovali za spodnji del lestvice. Moje mnenje je, da smo nezasluženo remizirali, da smo tudi malo ponesreči prejeli zadetek. Točke iščemo na naslednjih tekmah in prepričan sem, da bo ekipa ostala v ligi."


Primorje in Šmartno so z zmago ujeli Brici. "Vinarji" so na krilih bratov Bužinel slavili pomembno zmago v Krškem. Obračun zelenih in rdeče-črnih v prvem polčasu ni ponudil zadetkov, v nadaljevanju pa smo jih dočakali kar sedem! Štiri minute po vrnitvi na zelenico je domačo mrežo načel Rok Bužinel. Posavci so preko Žige Ribića (51.) in Petra Dodiga (62.) prišli do preobrata, a so tudi Brici pripravili hiter odgovor. Amadej Marinič je v 66. minuti zadel za izenačenje. Četrt ure kasneje je Josip Krznarič znova razveselil domačin, a so Primorci že v naslednjem napadu prišli do enajstmetrovke. Uspešno jo je izvedel Rok Bužinel, v 88. minuti pa je preobrat Brd dokončal še mlajši brat Jure in briškemu drugoligašu zagotovil krvavo potreben komplet točk.


Drava se je z drugo zaporedno zmago še malce oddaljila od nevarne cone, pred katero ima tri točke prednosti. Ptujčani so bili po nedeljski zmagi nad Beltinci boljši še od Fužinarja. "Kurente" je v 23. minuti v vodstvo popeljal Samuel Nelson, ki je zadel po kotu Tonija Rogine. V 36. minuti se je domača mreža tresla še drugič. Marko Brest je izkoristil slabo podajo Matevža Turkuša in krenil sam proti golu Fužinarja. Z nekaj obrambami se je izkazal ptujski vratar Marko Klasinc, Ptujčani pa so v 68. minuti zadeli še tretjič, čeprav so tri minute prej ostali brez pordečelega Frana Šlembergerja. Tilen Marčič je bil brez možnosti po prostem strelu Drilona Kryeziuja. Častni zadetek Ravenčanov je v 85. minuti dosegel Matej Potokar, ki je uspešno izvedel najstrožjo kazen.


Dekančani se z gostovanja v Prekmurju vračajo z 22. točko, s katero ostajajo na vrhu skupine za obstanek. Beltinčani so sicer hitro povedli, v peti minuti je bil natančen domači kapetan Patrik Raduha. Primorci so izid v svojo korist obrnili še pred koncem prvenga polčasa. Po pol ure igre je bil najprej natančen Tadej Zonta, štiri minute kasneje je za vodstvo "pesjanov" zadel še Fabjon Bajrami. Vse do 85. minute je kazalo, da bodo na Primorsko odšle vse tri točke, a je prednost gostov izničil Luka Verbič in Beltinčanom priigral 18. točko.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA