03.11.2019 | 1. SŽNL
Krimovke ne skrivajo svojih ambicij

Ljubljanski ŽNK Krim RollJet ima tudi v novi sezoni visoke cilje in ambicije. Zaenkrat v domači ligi zasedajo visoko 3. mesto in so v polfinalu ženskega pokala NZS. Danes branijo tretje mesto pred kamerami Nogometne zveze Slovenije, ki omogoča prenos tekme 10. kroga med ŽNK Radomlje in ŽNK Krim RollJet.

Eden od stebrov zgodbe

V dresu gostij bo veliko odvisno tudi od izkušene Urške Žganec, ki se je po epizodi v Olimpiji preselila v vrste mestnega tekmeca ŽNK Krima in postala eden od stebrov uspešne zgodbe, ki jo pišejo krimovke. Urška Žganec je danes pri 166 nastopih v SŽNL (93 golov) in 15 tekmah v pokalu (štirje zadetki).

SŽNL, 10. krog, 3.11.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK MB Tabor (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Krim RollJet (11.00) (videoprenos na spletni strani www.nzs.si)
ŽNK Olimpija – ŽNK Cerklje (14.00)
Ajdovščina – Koper Obala (16.00)

Prepoved igranja v 10. krogu:
Nika Koprivnikar (ŽNK Cerklje)

Lestvica strelk po 9. krogu:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 24
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 12
Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija) 11
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 9
Manja Rogan (ŽNK Olimpija) 9
Luana Zajmi (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 9

Z ambicijami pride tudi pritisk

S potekom prvenstva je Urška zadovoljna, priznava pa, da so z novo sezono zrasli tudi apetiti. „Ciljamo visoko, z željami in ambicijami pa tudi sami sebe delamo malce pritiska,“ pravi Urška, ki se pri Krimu počuti dobro. Z veseljem opazuje, kako se mlada dekleta kalijo iz tekme v tekmo in kažejo napredek. Ni ji težko, ko mora kdaj kako vajo ponoviti večkrat in pokazati. Zaveda se, da je to del razvoja.

„Verjamem v to zgodbo, dobro se počutim. Če ne bi bilo tako, potem ne bi vztrajala,“ priznava Žgančeva, ki je v novi sezoni tudi v dvojni vlogi – igra in asistira trenerju Davidu Fekonji.

V dvojni vlogi

„Dosedaj sem razmišljala le o svoji igri. Zdaj pa je treba misliti širše in na celo ekipo.Vem pa, da zaradi tega trpi tudi moja igra,“ se zaveda in verjame, da bodo na Krimu še naprej pisali lepo zgodbo in mešali štrene povsem pri vrhu.

„Pomurje ima najboljšo ekipo, ki je že vrsto let skupaj. A se jim da odščipniti kako točko. Z Olimpijo lahko igramo,“ napoveduje Urška, ki nekaj besed nameni tudi današnji tekmi proti Radomljam, za katere pravi, da imajo dobro in kvalitetno ekipo. „Imamo malce krize v sami igri, predvsem na začetku tekem praviloma. Predvsem moramo spustiti žogo na tla in igrati svojo igro,“ se zaveda Urška, ki je prepričana, da se bodo danes v Radomljah dobro odrezale.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Točke za Krimovke in Ajdovke
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa se bo sklenil 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1). V nedeljo sta do zmag prišli še ekipi Primorje Gaia Naturelle in Krima.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.

DELI NA