08.09.2019 | 1. SŽNL
Koprčanke s sedmico, krimovkam derbi

Tretji krog SŽNL je prinesel tri zmage gostujočim ekipam, domačo čast je v derbiju rešil Krim RollJet. Vodilne tri strelke lige so izboljšale svoj izkupiček tudi to pot.

Razigrane Koprčanke

Do prve zmage v sezoni so prišle nogometašice Koper Obale, ki so doma s 7:0 porazile Ajdovke in tako pred kamerami Nogometne zveze Slovenije, to je bil že tretji prenos tekme SŽNL v tej sezoni, potrdil primat na Primorskem. S tremi zadetki se je izkazala Anja Žvokelj.

Gorenjke povedle

Drugo najvišjo zmago kroga je zabeležila Olimpija, ki je v gosteh s teniških 6:1 porazila ŽNK Cerklje. Domačinke so povedle, v 3. minuti je zadela Marcela Kos. Na odgovor gostij ni bilo treba dolgo čakati – v 10. minuti je Manca Suhoveršnik poravnala na 1:1, na 1:2 pa je zadela prva strelka lige Ana Milović, ki je tekmo sklenila s tremi goli, dva je prispevala Manca Suhoveršnik, enega pa kapetanka Manja Rogan.

Tudi povratnici

Prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci ohranjajo polno bero. To pot so varovanke trenerja Sandija Bauerja slavile v Mariboru (1:4). Kaja Korošec in Kim Juršnik sta zadeli v prvem polčasu za 0:2, Albinca Čizmazija je povišala na 0:3, Karmen Ulbin je ublažila poraz, končni izid pa je v 94. minuti postavila Špela Kolbl. Dres Pomurk sta vnovič oblekli Tina Zadravec in Kaja Horvat.

Odločitev v 2. polčasu

Najbolj izenačeno je bilo v Ljubljani, kjer so krimovke s 3:2 ugnale Radomljanke, ki so po golih Zale Kuštrin (v 38. in 40.) dobile polčas z 1:2. Vodeči zadetek za domačinke je prispevala Lucija Grad. Preobrat sta zrežirali Nika Pintarič in Monika Kastelec.

SŽNL, 3. krog, 8.9.
Koper Obala – Ajdovščina 7:0
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija 1:6
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Nona Pomurje Beltinci 1:4
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Radomlje 3:2

SŽNL, 4. krog, 15.9.
Ajdovščina – ŽNK Radomlje (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Krim RollJet (11.00)
Koper Obala – ŽNK Cerklje (11.00)
ŽNK Olimpija – ŽNK Maribor Tabor (16.00)

Lestvica strelk po 3. krogu SŽNL:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 11
Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija) 7
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 6

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

 • 15.09.2019 | 1. SŽNL
  Danes SŽNL, v četrtek dan za pokal
  S tekmami 4. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, prenos srečanja bo iz Bratoncev, kjer Pomurke gostijo krimovke. Nov teden prinaša tudi četrtfinale ženskega pokala NZS, obračuni so na sporedu 19.9.
 • 14.09.2019 | 1. SŽNL
  Dober štart bi rade nadgradile proti prvakinjam
  Pred ekipo ŽNK Krim RollJet je nova tekma, nova preizkušnja – v 4. krogu Ljubljančanke odhajajo v goste pokalnim in državnim prvakinjam vrsti ŽNK Nova Pomurje Beltinci. Pred kamerami, prenos se začne ob 11.00, bomo videli ponovitev majskega finala pokala, ki je bil v Celju.
 • 13.09.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke pred TV kamerami proti krimovkam
  V nedeljo se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot v Bratoncih, kjer prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo zasedbo ŽNK Krim RollJet, prenos se začne ob 11.00.
 • 08.09.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke po tri točke, za primat pred kamerami
  V minulih dneh smo pisali, da je v 3. krogu SŽNL na sporedu primorski derbi, ki ga bomo lahko od 11.00 naprej spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Danes pa se bo igralo še v Cerkljah, Mariboru in Ljubljani.
 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.
 • 06.09.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Kopra, Radomljanke hrabro v Ljubljano
  Po reprezentančnem premoru se v nedeljo nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Nogometna zveza Slovenije nadaljuje s prakso: v vsakem krogu prenos ene od tekem SŽNL. Tokrat bodo kamere na Obali, kjer je na sporedu primorski derbi Obala Koper proti Ajdovščini.
 • 27.08.2019 | 1. SŽNL
  Polovica s popolnim izkupičkom, pol brez točke
  Kar tri tekme so se to pot končale z identičnim rezultatom – 6:0. Uvodoma smo v Ajdovščini, kjer so krimovke s 6:0 slavile proti domačinkam. S tremi zadetki se je izkazala Lucija Grad, ki je odigrala 254. tekmo v SŽNL, zdaj pa je pri 137 zadetkih
 • 25.08.2019 | 1. SŽNL
  Ob 11.00 prenos iz Bratoncev, Primorke okrepljene
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, 3. krog pa bo zavoljo reprezentančnih obveznosti na sporedu 8.9. Danes so na sporedu tekme v Ajdovščini, Radomljah, Bratoncih in Ljubljani.
 • 24.08.2019 | 1. SŽNL
  Bauer bo debitiral pred kamerami
  Tudi 2. krog SŽNL prinaša neposredni spletni prenos, tokrat bodo kamere Nogometne zveze Slovenije v Bratoncih, kjer se bo na klopi Pomurk predstavil novi stari trener Sandi Bauer, v goste pa mu prihaja zasedba ŽNK Cerklje.

DELI NA