Finalisti v pričakovanju sklepnega dejanja sezone

V petek bo v ljubljanskih Stožicah še zadnje dejanje slovenske nogometne klubske sezone. V finalu pokala Pivovarna Union se bosta ob 20.30 merila Rogaška in Gorica. Še pred tem bo ob 16.30 finale ženskega pokala med Ljubljano in Muro Nono. Vse ekipe so pred finalom izredno motivirane, a v petek pričakujejo zelo izenačene obračune.

V finalu moškega pokala se bosta merila prvoligaš Rogaška in drugoligaš Gorica. Gorica je letošnjo sezono med drugoligaši končala na četrtem mestu in ostala brez vstopnice za povratnike v prvo ligo, a bi lahko sezono še rešila s pokalno lovoriko.

Pred finalom je tako v vlogi favorita Rogaška. "Moramo prevzeti vlogo favorita. Bilo bi malo nenavadno, če bi prvoligaš predal drugoligašu to vlogo. Gorico spoštujemo, na njih se pripravljamo, dobro smo jih analizirali, proučujemo njihove dobre stvari, slabe stvari, a moramo prevzeti vlogo favorita," je na današnji novinarski konferenci pred finalom v Ljubljani dejal trener Rogaške Oskar Drobne.

"Finale je vedno zasluženo. Finale je dolga pot in če smo prišli mi in Gorica v finale, smo sem prišli zasluženo. Vsi smo premagali vse svoje nasprotnike do zdaj. Oboji imamo privilegij, da treniramo en teden dlje zaradi pokala. Normalno pa je, da si obe ekipi želimo pokal pripeljati v svoj kraj, in upam, da bo to uspelo nam," je še dodal Drobne.

Na drugi strani bo Gorico vodil Nenad Stojaković, ki je v klub prišel v začetku maja, finalna tekma pokala pa bo prva na klopi Gorice. "Zelo sem vesel, da sem tukaj, da sem v Sloveniji. V dogovoru z ljudmi iz kluba si v novi zgodbi želimo kulturo in strategijo, kjer sta pomembna ekipa in igra, da naredimo to odliko velikega kluba, kot je Gorica z velikim številom naslovov, ki si to zasluži," je uvodoma dejal Stojaković.

Opozoril je tudi na finalne tekmece: "Gre za ekipo, ki v vsakem trenutku ve, kaj počne, kaj želi narediti in imeli bomo težko delo, da odgovorimo na vsa njihova vprašanja. Treniramo, delamo, fantje so zelo angažirani in motivirani, da gredo na igrišče in dajo vse od sebe."

Slatinčani so na poti do finala ugnali Brežice, Šmarje pri Jelšah, Interblock, Nafto in Muro, Novogoričani pa so bili boljši od Brd, Vipave, Domžal, Jesenic, Radomelj in Beltincev.

"Zagotovo si želimo zmagati. Za nami je ena zares dobra sezona, zaostajali smo veliko, na koncu vseeno izborili obstanek. Vzdušje v ekipi je fenomenalno in nestrpno čakamo, da pride ta tekma. Vsi si želimo narediti piko na i in zaključiti sezono na najlepši možen način z osvojeno lovoriko," pa je povedal vratar Rogaške Ajdin Mulalić.

Slednjega bo v petek skušal premagati goriški napadalec Haris Kadrić: "To je tekma, ki jo je privilegij igrati. Eni in drugi smo si zaslužili, da v finalu uživamo. Poskušali bomo iti v tekmo s to miselnostjo, vsak si želi lovoriko prinesti domov. Dali bomo vse od sebe, da bomo odigrali, kot smo si zamislili."

V ženskem finalu pokala se bosta merili Mura Nona, ki je osvojila naslov državnih prvakinj in bo tako lovila dvojno krono, in Ljubljana, ki je prvenstvo sklenila na tretjem mestu. Ekipi sta se pred tem merili tudi na zadnji tekmi ligaške sezone.

"Zagotovo pričakujemo težjo in previdno tekmo, čisto drugačno od zadnje. Mislim, da imamo kvaliteto in da smo dovolj dobro pripravljeni na vse izzive, ki nam jih bo Ljubljana ponudila," je povedal trener Murašic Vladimir Kokol.

"Že na začetku smo si postavile zelo ambiciozne cilje, eno od teh je tudi osvojitev pokalnega naslova, tako da želja ni problem. Čaka nas težka, izenačena tekma, kjer bodo odločale malenkosti. Spoštujemo ekipo Mure, vemo, da so serijske državne prvakinje, a se zavedamo svojih kvalitet," pa je dejala trenerka Ljubljane Urška Žganec.

„Nam je v čast, da igramo finale pokala. To smo si zaslužile. Dale bomo vse od sebe, da na koncu pokal odnesemo v Prekmurje. Želja po naslovu je velika. Ob osvojenem naslovu državnega prvaka nam manjka le še ta pokal,“ pred finalom pove murašica Špela Kolbl.

„Mislim, da smo se na zadnji prvenstveni tekmi še bolj tipale, kaj bi lahko kdo naredil v pokalu. Mi bomo igrale v petek svojo igro. Če se držimo dogovorov, imamo dovolj kvalitete, da nam ne bo ušel pozitiven rezultat. Verjamemo v naslov,“ je v imenu ŽNK Ljubljana povedala Katja Turk.

Tekst: STA, MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.05.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Rogaška po izvajanju enajstmetrovk do prve pokalne lovorike
    Nogometaši Rogaške so zmagovalci pokala Pivovarne Union v letošnji sezoni. V finalu v ljubljanskih Stožicah so Slatinčani po streljanju enajstmetrovk premagali Gorico s 7:6 (0:0, 0:0, 1:1) in prišli do prve pokalne lovorike.
  • 24.05.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Veliki finale pokalnega tekmovanja kot epilog sezone
    V ljubljanskih Stožicah bo danes še zadnje dejanje slovenske nogometne klubske sezone. V finalu pokala Pivovarna Union se bosta ob 20.30 merili Rogaška in Gorica. Še pred tem bo ob 16.30 finale ženskega pokala med Ljubljano in Muro Nono.
  • 07.05.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V prodaji vstopnice za finalni pokalni dan
    V petek, 24. maja, bo na vrsti sklepno dejanje pokalnega tekmovanja. V finalu ženskega pokala Pivovarna Union se bosta pomerili ekipi ŽNK Ljubljane in ŽNK Mura None, v moškem finalu pa ekipi Rogaške in Gorice. Vstopnice so že v prodaji.
  • 25.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Tudi v Fazaneriji odločali streli z bele točke, v finale Rogaška
    Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro. V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z Gorico, ki je v sredo prav tako po enajstmetrovkah izločila Beltince.
  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.

DELI NA