Finale specialne olimpijade


Pred nekaj tedni je Varstveno delovni center Koper v soorganizaciji Specialne olimpijade Slovenije (SOS) in Nogometne zveze Slovenije priredil finale lige malega nogometa SOS.

Ta se je odvil na igrišču z umetno travo v Piranu, udeležile pa so se ga ekipe Sožitja Mežiške doline, VDC Črnomelj, CUDV Radovljica, VDC Novo mesto, Sožitje Ljubljana, II.OŠ Žalec, Sožitje Ptuj, VDC Saša Velenje, CUDV Črna na Koroškem, OŠ Gustava Šiliha Maribor, VDC Zagorje, VDC Murska Sobota ter domača ekipa VDC Koper.

Sodelovalo je torej 13 ekip s 115 nogometaši ter 24 spremljevalci.

Finale se je odvil v treh skupinah, ki so bile oblikovane na osnovi predtekmovalnih skupin, zmagovalci posameznih skupin so tako VDC Murska Sobota, VDC Koper in VDC Novo mesto. Po zaključku tekmovanja so pokale za vse ekipe podelili znana nogometaša FC Luke Koper, Miran Pavlin in Amir Karić, ter jadralka Klara Maučec, nato pa so se udeleženci odpravili še na kosilo in ogled Portoroža.

Tekmovalni osnovi dogodka navkljub, športni rezultat nikakor ne predstavlja edine vrednote, ampak specialno olimpiado označuje kot način življenja, vadbe, socializacije in drugih vidikov skrbi za osebe z motnjami v duševnem razvoju. "Vse skupaj je povezano z druženjem, na način, da se varovanci odpirajo navzven in spoznajo med seboj, tako da je ogromno drugih motivov, poleg samih športnih aktivnosti," nam je pojasnila ena izmed predstavnic organizatorja. Kot je še omenila, prihodnje leto bodo v VDC Koper organizirali 15. jubilejne državne igre SOS.

Potekale bodo med 11. in 13. junijem 2010 v športnem kompleksu Bonifika v Kopru, kjer pričakujejo udeležbo 53 ekip z okrog 300 udeleženci.

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA