11.10.2017 | 2. SNL
Drugoligaši odpirajo drugo tretjino prvenstva

Drugoligaši so sklenili uvodno tretjino prvenstva, v petek pa se s tekmo v Lendavi odpira 11. krog. Nafta bo gostila drugouvrščeno Dravo, vodilna Mura pa bo gostovala v prestolnici, pri Bravu, ki je v Sežani prekinil serijo šestih tekem brez zmage. Zanimivi boji se obetajo tudi na ostalih prizoriščih.

 

Petek, ob 20.00: NAFTA 1903 - DRAVA PTUJ
Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved nastopa: /
Neposredni prenos: Sportklub

Nafta je s tremi zmagami v zadnjih petih krogih splezala že vse do petega mesta, Lendavčanom pa je steklo tudi na gostujočih igriščih. Modri so sredi minulega tedna dobili dvoboj v Kranju, v soboto pa so bili uspešni tudi v Rogaški Slatini. Franc Fridl je lahko v obračun s Slatinčani spet računal na Marka Marciuša in Vedrana Vinka, ki je bil z golom osrednji junak minimalne zmage. V petek se Nafta vrača na domačo zelenico, na kateri v letošnji sezoni še ni klonila. Domačo serijo Prekmurcev bodo skušali prekiniti Ptujčani, ki so sredi sanjske serije. Nastja Čeh in soigralci so se po porazu v Radomljah, prvem in zadnjem v tej sezoni, pobrali s petimi zmagami v nizu, s katerimi so se povsem približali vodilni Muri. Drava je s sobotno zmago nad Krko za en dan prevzela tudi vrh lestvice, a se je Mura v nedeljo vrnila na prvo mesto. Lahko Nafta prekmurskemu rivalu pomaga, da poveča razliko pred Dravo?

 

Sobota, ob 15.00: AŠK BRAVO - MURA
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved nastopa: /

Mura se bo v branjenje ligaškega vodstva podala v soboto, ko bo jasno, če bo Šimundževa četa v prestolnici skušala povečati prednost pred drugouvrščeno ekipo ali pa se še enkrat vrniti pred Dravo. Mura bo gostovala pri Bravu, ki je na nedeljskem gostovanju v Sežani prekinil skromno serijo rezultatov. Ljubljančani so z golom Milana Đajića, potem ko so v šestih krogih vknjižili le točko, Kraševcem zadali drugi poraz sezone, v soboto pa je pred rumeno-modrimi še zahtevnejša naloga. Mura v desetih krogih še ni izgubila, Prekmurci pa so ob osmih zmagah točke izgubili zgolj v tekmah z Nafto in pravtako neporaženim Jadranom. Na igrišču Športnega parka Ljubljana bodo gledalci spremljali obračun ekip, ki veliko stavita na napadalno in všečno igro, a imajo mladi Ljubljančani precej več težav z realizacijo svojih priložnosti. Bravo je namreč dosegel 12 zadetkov, nogometaši Mure pa so mrežo nasprotnikov zatresli že 30-krat, Luka Bobičanec pa je z osmimi goli prvi strelec lige.

 

Sobota, ob 15.30: KRKA - CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA
Sodnik: David Šmajc
Prepoved nastopa: /

Tudi na ostalih prizoriščih ne bo manjkalo zanimivih obračunov. Pol ure po začetku dvoboja v Ljubljani se bodo v soboto pričela še tri srečanja. Krka bo na domačem Portovalu gostila sežanski Tabor, ki se bo želel po bolečem porazu vrniti v zmagovalne tirnice. Kraševci so po golu v izdihljajih srečanja izgubili obračun z Bravom in vpisali še drugi poraz sezone. A pozor, na petih gostovanjih so Sežanci še neporaženi, po kar treh zaporednih remijih pa so varovanci trenerja Uroša Baruta slavili v Vipolžah in Dobu. Bodo tudi v Novem mestu? V domačem taboru se nadejajo drugačnega razpleta, saj tudi Dolenjci v desetem krogu 2. SNL niso vknjižili novih točk. Novomeščani so bili pred gostovanjem na Ptuju neporaženi zadnje štiri tekme, v najstarejšem slovenskem mestu pa je varovance trenerja Lučića pokopal zaključek prvega in uvod drugega polčasa.

 

Sobota, ob 15.30: ROLTEK DOB - ZARICA KRANJ
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved nastopa: Albert Racić (Dob) in Elvis Beganović (Zarica)

Dobljani tudi v desetem krogu prvenstva niso uspeli splezati iz brezna slabih rezultatov. Podprvak 2. SNL je v zadnjih šestih preizkušnjah še petič pokleknil pred nasprotnikom, s točko v zadnjih šestih krogih pa se Dob nahaja tik na repom razpredelnice, pred Brdi in Rogaško. Romihova zasedba je nazadnje izgubila v soboški Fazaneriji, pa čeprav je dvoboj z vodilno ekipo pričela nadvse spodbudno. Domača mreža se je po skoku Senada Jarovića namreč zatresla že v uvodni minuti, a so gostitelji po izključitvi Alberta Racića odgovorili s kar petimi zadetki. Zarici gre v zadnjih tednih nekoliko bolje, Kranjčani pa z dobro popotnico odhajajo tudi v bližnji Dob. Gorenjci so sicer ostali brez zmage, a so se v obračunu z neporaženimi Dekančani vrnili po zaostanku dveh zadetkov. Za tretji remi sezone sta v drugem polčasu zadela Matic Kopač in Tim Oman, ki sta bila junaka kranjske zmage že v Rogaški Slatini.

 

Sobota, ob 15.30: FARMTECH VERŽEJ - ROGAŠKA
Sodnik: Borut Janžekovič
Prepoved nastopa: /

Veržej je uvodno tretjino sezone sklenil z eno zmago, a so Prleki do sedmih točk prišli s še štirimi neodločenimi izidi. Odmevnejša sta bila zadnja dva, saj so mladi Veržejci po zaostali tekmi z Zarico, ko se je poslovil Marko Lešnik, točko odščipnili tudi favoriziranima zasedbama Radomelj in Ilirije. Po treh zaporednih remijih bodo Matej Vok in soigralci lovili izjemno pomembno zmago, ki bo v obračunu z Rogaško štela dvojno. Slatinčani, ki bodo tokratni gostje prleškega drugoligaša, so s štirimi točkami priklenjeni na dno ligaške razpredelnice, a bi se z drugo zmago sezone lahko vnovič vrnili med žive in ujeli tokratne nasprotnike. Veržejski skalp bi zasedbi trenerja Ibrahima Neskića povrnila tudi nekaj prepotrebne samozavesti, ki je po seriji sedmih porazov zagotovo že doživela nekaj udarcev. Nič manj boleč ni bil niti zadnji poraz z lendavsko Nafto, saj je zmagovalca odločil en sam zadetek. Se lahko črno-beli ob Muri veselijo novih točk?

 

Nedelja, ob 14.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - ILIRIJA 1911
Sodnik: Armando Šorli
Prepoved nastopa: /

Brežičani v minulem koncu tedna niso uspeli prekiniti zmagovalne serije Radomljanov, po tretjem porazu pa so Posavci izgubili eno mesto in zdrsnili na šesto pozicijo. Dve mesti nižje najdemo tokratnega nasprotnika Brežic, nogometaše Ilirije, ki so v desetih krogih nabrali tri točke manj. Po zmagi nad Rogaško so Ljubljančani dvakrat zapored remizirali s pomurskima drugoligašema, a za razliko od gostovanja v Lendavi v domačem obračunu z Veržejem drugič v tej sezoni niso našli poti do nasprotnega gola. Ilirija je z 21 zadetki v primerjavi z Brežicami nekoliko učinkovitejša ekipa, saj so gostitelji nedeljskega obračuna doslej zmogli 14 golov, z dvema pa so v Radomljah že v vodili z 0:2. Natančna udarca Marka Trojaka in Davida Bučarja gostom kljub vsemu nista prinesla veselja, saj so gostitelji odgovorili s štiri goli v brežiški mreži. Se bodo domači branilci v nedeljskem obračunu odrezali bolje?

 

Nedelja, ob 15.30: BRDA - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved nastopa: /

Brici se tudi po trenerski rošadi in vrnitvi Tončija Žlogara niso uspeli izkopati iz serije porazov, ki je po novi ničli v Ravnah na Koroškem dolga štiri kroge. Za zasedbo iz Goriških Brd je bila na Koroškem usodna enajstmetrovka po roki Shonga. Za nameček so rdeče-črni vnovič ostali brez doseženega zadetka, na katerega čakajo že vse od petega kroga, ko so s 3:0 ugnali Bravo. Strelski post vinarjev pred dvobojem 11. kroga 2. SNL traja že 452 minut, Žlogarjeva ekipa pa ga bo skušala prekiniti v obračunu z Radomljani. Lanskoletni prvoligaš se ne more pohvaliti z najtrdnejšo obrambo, a lahko gostujočega stratega Nermina Bašića hrabri dejstvo, da razpolaga z učinkovitim napadom. Več zadetkov so doslej dosegli zgolj nogometaši Mure in Drave, osem od skupno 25 golov Radomelj pa je prispeval Anel Hajrić. Strelska forma posojenega napadalca Maribora se je v zadnjih tednih nekoliko ohladila, saj na zadnjih treh tekmah ni zadel, a imajo mlinarji še nekaj nevarnih orožij. Kdo lahko udari v nedeljo?

 

Nedelja, ob 15.30: JADRAN DEKANI - FUŽINAR SYSTEM RAVNE
Sodnik: Boris Tošeški
Prepoved nastopa: /
Neposredni prenos: NZS.si

Ravenčani po skromnem odprtju krstne drugoligaške sezone počasi, a zanesljivo plezajo po lestvici. Fužinar je v soboto, po izkoriščeni enajstmetrovki Petra Jelića, ugnal tudi Brda in prišle do novega kompleta točk. Z novo zmago, že tretjo zaporedno pred domačimi gledalci, so Korošci skočili še pred kranjsko Zarico in zdaj držijo 11. mesto, že v nedeljo pa se Fužinarju ponuja nova priložnost za napredovanje po razpredelnici. Pred četo trenerja Edina Osmanovića je zahtevno gostovanje, saj bodo Ravenčani gostovali v Dekanih, pri neporaženi ekipi Jadrana. Dekančani bodo na svojem igrišču storili vse, da se po dveh zaporednih remijih razveselijo nove zmage. Primorci so v uvodni tretjini prvenstva vknjižili kar pet neodločenih izidov, največ med 16 ekipami, se bodo v obračunu s Korošci razveselili še šeste zmage?

 

Media preview

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA