06.04.2024 | WU19
Dobro kljubovale Danski

Dekliška mladinska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja v Radencih doživela tesen poraz (0:1). Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo v torek pomerile z Grčijo. Zmaga na zadnji tekmi Sloveniji prinaša obstanek v Ligi A.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2024, LIGA A
DANSKA – SLOVENIJA 1:0 
(1:0)
Radenci
Sodnice: Michel (NEM), Matysiak (NEM), Jourdain (FRA), Beyer (FRA)
Strelke: 1:0 Aagaard (30.)
Rumeni kartoni: Bruun,
Rdeči karton: Christensen
Slovenija: Vidrih, Šoštarič (Hrga od 61.), Testen (Balažic od 80.), Dasovič Ravnik (Kern od 46.), Omerzu (Dodič 68.), Rakovec, Madon, Dolinar, Osojnik, Vilčnik, Bittendorfer (Javorič od 46.
Danska: Petersson, Bruun (Nautrup od 46.), Jorgensen (Tingager od 76.), Baskaya (Rossen od 71.), Cristensen, Vestermark, Sanvig, Antvorskov, Nielsen (od 59. Hagemann), Aagaard (Lerche od 46.), Valvik.

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024:

3.4.
Španija – Slovenija 5:0
Grčija – Danska 2:2

6.4.
Danska – Slovenija 1:0
Španija – Grčija 7:0

9.4.
Slovenija – Grčija (12.00) (spletni prenos na Nzs.si)
Španija – Danska (12.00)


Slovenija je drugo tekmo kvalifikacij začela odločno z jasno željo po dobrem rezultatu. Po nekaj uvodnih minutah prevlade so Danke vzpostavile ravnotežje in tudi prevzele pobudo. V prvih 15 minutah velja izpostaviti strel Aalgardove, ki je bila najvišja v slovenskem kazenskem strelu. V naslednjih minutah pa je spet na svoj račun prišla Slovenija. V 25. minuti so izvedle izvrstno akcijo, ki jo je po podaji z desnega boka sklenila Lea Dolinar s strelom na drugi vratnici danskega gola. Na smolo naše ekipe so Danke zadnji hip strel blokirale. Sledil je udarec s kota, ki ga je s strelom prek gola sklenila Tinkara Testen. Slovenija je igrala čvrsto, odločno, tudi podjetno.

V 30. minuti pa je Danska izkoristila slabšo oceno v naši obrambi, v drugem poizkusu, v prvo je bila na mestu Nuša Vidrih, pa je bila Alma Aagaard natančna za vodstvo Danske (1:0). V 45. minuti bi bila Slovenija lahko nagrajena za svoj trud. Maja Madon je izvrstno prodrla, njen strel pa je z roko blokirala Signe Christensen (s tem je preprečila zanesljiv gol, saj je Madonova že matirala dansko vratarko), ki je bila kaznovana z rdečim kartonom. Žal pa je bila danska vratarka na pravem mestu ob strelu Gale Dasovič Ravnik, ki ni izkoristila 11-metrovke.

Slovenija je v 2. polčasu narekovala tempo tekme, priložnosti so se vrstile ena za drugo, številčno oslabljena Danska je imela precej težav. V 55. minuti je izvrstno pomerila Maša Osojnik, nje strel pa je danaska vratarka pospremila le s pogledom... V 58. minuti je Maša Osojnik poslala dober predložek pred gol, v 59. minuti je poizkusila Ula Omerzu.

V nadaljevanju je selektorica Tina Kelenberger z menjavami osvežila našo vrsto, ki je tudi ob podpori s tribun krepila pritisk na danski gol. Tudi s strelom Neže Hrga, ki je z roba kazenskega prostora pomerila v 75. minuti. V 80. minuti je sledila še 5. slovenska menjava: zaradi poškodbe je morala iz igre Tinkara Testen, namesto nje je prišla na zelenico Zala Balažic. Tik pred 90. minuto je imela Lea Dolinar še eno priložnost, a je bila danska golmanka vnovič na pravem mestu.

Izjavi po tekmi:

Tina Kelenberger, selektorica:
„Tekma je bila kvalitetna in na zelo visokem nivoju. Igrali smo proti favorizirani Danski. Puncam nimam kaj očitati, dale so vse od sebe. Na žalost smo imeli tudi nekaj smole, saj žoga ni šla v gol, ker je gostujoča igralka posredovala z roko in dobila rdeč karton. Žal nismo zadeli niti z bele točke. Spremlja nas ta smola. A menim, da moramo dvigniti glave in iti s tako miselnostjo na 3. tekmo. S tako igro na zadnji tekmi smo lahko nagrajeni.“

Lea Dolinar:
„Tekma je bila zelo naporna. Malce nam je žal zmanjkalo. Smo se pa zelo borile. Igrale smo brez strahu, zaupale smo si. Sebi in drugim pa smo dokazale, da zmoremo, s tako popotnico gremo na zadnjo tekmo proti Grčiji.“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | WU19
    Grčija v zadnji tekmi boljša od Slovenije
    Dekliška mladinska reprezentanca se seli v Ligo B. Na zadnji tekmi kvalifikacij je Slovenija doma z 0:2 klonila proti Grčiji, ki si je ob Danski zagotovila obstanek v Ligi A. Zmagovalka skupine, Španija, pa bo igrala na evropskem prvenstvu v Litvi.
  • 09.04.2024 | WU19
    Proti Grčiji za obstanek v Ligi A
    Slovenija je uvodoma klonila proti močni Španiji (0:5), precej bližje točki pa je bila po dobri igri proti Danski (0:1). Prav na tekmi proti Danski je naša reprezentanca dobila potrditev, da lahko igra tudi proti tako kvalitetnim ekipam.
  • 06.04.2024 | WU19
    Pred kamerami proti Danski
    Dekliška mladinska reprezentanca v soboto nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Po porazu proti Španiji se bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Dansko, tudi v spletnem prenosu na Nzs.si.
  • 03.04.2024 | WU19
    Španija prevelik zalogaj
    V Radencih in Bakovcih so se danes začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija je v izjemno zahtevni skupini uvodoma z 0:5 klonila proti Španiji, ki je lani v tej starostni kategoriji osvojila naslov evropskih prvakinj.
  • 03.04.2024 | WU19
    Mladinke pred kamerami proti Španiji
    V Radencih in Bakovcih se danes začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija, vodi jo selektorica Tina Kelenberger, bo ob 12. uri igrala uvodno tekmo proti Španiji, na drugi tekmi v Bakovcih se bosta pomerila Danska in Grčija.
  • 01.04.2024 | WU19
    Pred kamerami proti evropskim prvakinjam
    Danes se je zbrala tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki jo čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
  • 22.03.2024 | WU19
    Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP 2024
    Dekliško mladinsko reprezentanco do 19 let čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
  • 23.02.2024 | WU19
    Z igro in goli do zmage v Dekanih
    Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je na drugi prijateljski tekmi v Dekanih s 3:1 premagala hrvaške vrstnice.
  • 22.02.2024 | WU19
    V petek s Hrvaško v Dekanih
    Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je v sredo v Kopru odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem proti Hrvaški. V petek ob 11.30 pa se bo s Hrvaško pomerila vnovič, tekma bo v Dekanih.

DELI NA