09.04.2024 | WU19
Grčija v zadnji tekmi boljša od Slovenije

Dekliška mladinska reprezentanca se seli v Ligo B. Na zadnji tekmi kvalifikacij je Slovenija doma z 0:2 klonila proti Grčiji, ki si je ob Danski zagotovila obstanek v Ligi A. Zmagovalka skupine, Španija, pa bo igrala na evropskem prvenstvu v Litvi.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2024, LIGA A
SLOVENIJA – GRČIJA 0:2 (0:1)

Radenci
Sodnice: Beyer (FRA), Jourdain (FRA), Matysiak (NEM), Michel (NEM),
Strelke: 0:1 Briana (13.), 0:2 Stergiouli (76.)
Rumeni kartoni: Madon, Javorič, Šoštarič: Tsaroucha, Zagkli, Petaloti
Rdeči karton: /
Slovenija: Vidrih, Gerjol (Škulj od 70.), Rakovec, Dasovič Ravnik (Javorič od 46.), Šoštarič, Osojnik, Madon (Dodič od 80.), Dolinar, Omerzu (Hrga od 46.), Vilčnik, Kern (Bittendorfer od 46.).
Grčija: Petaloti, Gkoufa, Zagkli (Valkani od 90.), Karipidis, Rapani, Fakinou (Siafarika od 73.), Tsaroucha, Koutsos, Kostopoulou (Sidiropoulou od 90.), Briana, Ntarzanou (Stergiouli od 73.).

Napaki botrovali grškima goloma

Naša reprezentanca je zadnjo tekmo kvalifikacijskega turnirja začela podjetno, tudi postavitev ekipe je bila dokaj ofenzivna. Žal pa so bili napori in poizkusi Slovenije presekani v 13. minuti. Po napaki v obrambi, Grkinje so prebile desni bok. Sledila je podaja pred gol, kjer je grška napadalka Antonia Briana z glavo matirala našo vratarko Nušo Vidrih. V 17. minuti je Maša Osojnik naredila prekršek na robu slovenskega kazenskega prostora, s prostega strela je Grčija ogrozila slovenski gol, a je Lea Dolinar rešila vse dileme pred našim golom.

Slovenija je zapretila v 22. minuti, ko je Ula Omerzu z leve poslala predložek pred grški gol, a Noelle Vilčnik ni dobro zadela žoge. Do konca polčasa se rezultat ni menjal.

Selektorica Tina Kelenberger se je zavedala, da za napredovanje potrebuje zmago. Pred nadaljevanjem 2. polčasa so v igro vstopile Jona Javorič, Viktoria Bittendorfer in Neža Hrga. Naše igralke so si ustvarile nekaj polpriložnosti, gola pa so se veselile Grkinje. V 76. minuti je za 0:2 zadela Stergiouli, ki je v igro vstopila tri minute pred tem.

Izjavi po tekmi:

Tina Kelenberger, selektorica:
„Z današnjo tekmo ne moremo biti zadovoljni, smo razočarani. Pred tekmo nismo dobile žreba pri izbiri strani oz. žoge, zato so nasprotnice igrale s pomočjo vetra. Tudi zato je bilo težje podajati žogo, po zraku pa sploh ne v prvem polčasu. Priigrale so si priložnost in jo tudi izkoristile. Nam se je ponovilo že videno: stojimo predaleč od nasprotnika. Žal. Nismo dovolj agresivni, imamo težave.“

Živa Rakovec, kapetanka:
„Razočarane smo. Vem pa, da je vsaka igralka dala svoj maksimum na igrišču. Zelo smo se trudile. A to je šport: enkrat vzame, drugič da.“

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024:

3.4.
Španija – Slovenija 5:0
Grčija – Danska 2:2

6.4.
Danska – Slovenija 1:0
Španija – Grčija 7:0

9.4.
Slovenija – Grčija 0:2
Španija – Danska 2:0

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 07.06.2024 | WU19
  Mladinke v lovu na Ligo A tudi proti Hrvaški
  Slovenija bo kvalifikacije začela v Ligi B, žreb ji je namenil skupino B4, v njej pa poleg Slovenije še Hrvaška, Luksemburg in Malta.
 • 09.04.2024 | WU19
  Proti Grčiji za obstanek v Ligi A
  Slovenija je uvodoma klonila proti močni Španiji (0:5), precej bližje točki pa je bila po dobri igri proti Danski (0:1). Prav na tekmi proti Danski je naša reprezentanca dobila potrditev, da lahko igra tudi proti tako kvalitetnim ekipam.
 • 06.04.2024 | WU19
  Dobro kljubovale Danski
  Dekliška mladinska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja v Radencih doživela tesen poraz (0:1). Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo v torek pomerile z Grčijo. Zmaga na zadnji tekmi Sloveniji prinaša obstanek v Ligi A.
 • 06.04.2024 | WU19
  Pred kamerami proti Danski
  Dekliška mladinska reprezentanca v soboto nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Po porazu proti Španiji se bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Dansko, tudi v spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 03.04.2024 | WU19
  Španija prevelik zalogaj
  V Radencih in Bakovcih so se danes začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija je v izjemno zahtevni skupini uvodoma z 0:5 klonila proti Španiji, ki je lani v tej starostni kategoriji osvojila naslov evropskih prvakinj.
 • 03.04.2024 | WU19
  Mladinke pred kamerami proti Španiji
  V Radencih in Bakovcih se danes začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija, vodi jo selektorica Tina Kelenberger, bo ob 12. uri igrala uvodno tekmo proti Španiji, na drugi tekmi v Bakovcih se bosta pomerila Danska in Grčija.
 • 01.04.2024 | WU19
  Pred kamerami proti evropskim prvakinjam
  Danes se je zbrala tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki jo čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
 • 22.03.2024 | WU19
  Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP 2024
  Dekliško mladinsko reprezentanco do 19 let čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
 • 23.02.2024 | WU19
  Z igro in goli do zmage v Dekanih
  Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je na drugi prijateljski tekmi v Dekanih s 3:1 premagala hrvaške vrstnice.

DELI NA