03.04.2024 | WU19
Španija prevelik zalogaj

V Radencih in Bakovcih so se danes začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija je v izjemno zahtevni skupini uvodoma z 0:5 klonila proti Španiji, ki je lani v tej starostni kategoriji osvojila naslov evropskih prvakinj. Na drugi današnji tekmi v naši skupini v Bakovcih sta Danska in Grčija remizirali (2:2).

Slovenija bo v soboto, 6.4., ob 12. uri v Radencih igrala proti Danski.

Tekme Slovenije bodo na ogled v neposrednem prenosu na nzs.si.


Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024:

3.4.
Španija – Slovenija 5:0
Grčija – Danska 2:2

6.4.
Danska – Slovenija (12.00) (spletni prenos na Nzs.si)
Španija – Grčija (12.00)

9.4.
Slovenija – Grčija (12.00) (spletni prenos na Nzs.si)
Danska – Španija (12.00)

KVALIFIKACIJE ZA EP 2024, LIGA A
ŠPANIJA – SLOVENIJA 5:0 (3:0)

Radenci
Sodnice:  Beyer (FRA), Jourdain (FRA), Levalampi (FIN), Vekkeli (FIN).
Strelke: 1:0 Lucia Corrales (9.), 2:0 Amezaga (18.), 3:0 Amezaga (41.), 4:0 Alguacil (48.), 5:0 Amezaga (77.)
Rumeni kartoni: Testen, Omerzu, Madon.
Rdeči karton: /
Slovenija: Vidrih, Šoštarič, Rakovec, Testen (Čebašek od 75.), Bittendorfer (Javorič od 46.), Dolinar (Hrga od 69.), Madon, Dasovič Ravnik (Kern od 46.), Omerzu, Vilčnik, Osojnik (Škulj od 68.).
Španija: Estensoro, Ortega (Aicha od 46.), Villafane (Marisa od 75.), Ranera, Judit, Olaya, Arques (Marina od 46.), Alguacil (Libran od 62.), Laia Martret (San Nicolas od 62.), Amezaga, Lucia Corrales.

Boljše v nadaljevanju

Slovenija je tekmo začela podjetno in nudila dober odpor tekmicam, tudi aktualnim evropskim prvakinjam. A je Španija v Radencih potrdila in tudi upravičila vlogo favoritinj. Španke so povedle v 9. minuti. Naša ekipa je do tedaj dobro parirala, potem pa naredila prekršek v coni nevarnega strela ob robu kazenskega prostora. Španke so izkoristile prosti strel in povedle 1:0. V 18. minuti je Španija zabila za 2:0, v 26. minuti pa je Maja Madon udarila proti golu Španije. V nadaljevanju se je dvakrat z izvrstno obrambo izkazala Nuša Vidrih, ki je v 36. in 39. minuti preprečila špansko veselje. So pa tekmice rezultat polčasa postavile v 41. minuti, ko so zadele za 3:0. Tik ob koncu prvega dela je Tinkara Testen udarila v okvir španskega gola, rezultat se ni menjal. Razmerje moči se v drugem polčasu ni spremenilo. Španke so hitro povedle 4:0, po 65. minuti pa je Sloveniji uspelo, da je agresivne Španke boljše oddaljila od svojega gola. Kljub temu je tekmicam uspelo do konca tekme zabiti še enkrat in postaviti končni rezultat 5:0.

Izjavi po tekmi:

Tina Kelenberger, selektorica:
„Z rezultatom ne moremo biti zadovoljni. Toliko golov si nismo želeli v naši mreži, smo pa vedeli, da so dosti boljše. Vedeli smo, da je Španija ob Danski favorit turnirja. Za nas je privilegij igrati v tako zahtevni skupini: naša dekleta so si to zaslužila s preteklim delom. Smo v težki skupini: radi bi obstali, pred nami sta zahtevni tekmi z Dansko in Grčijo. Zmanjkalo nam je na fizični in tehnični ravni. Prav fizična pripravljenost pa je vplivala na določene situacije. V prihodnje bo treba na tem še več in boljše delati.“

Živa Rakovec, kapetanka:
„Ne vem, če je končna razlika realna. Par golov smo dobili po individualnih napakah. Španke so hitre, agilne in tehnično podkovane. Ne bi rabile izgubiti s tako razliko. Kljub porazu smo držale kompaktno obrambo, bodrile smo se, nismo popuščale, čeprav smo hitro dobile nekaj golov.“

Slovenija WU19:
Viktoria Bittendorfer (SK Rapid AVT), Tinkara Testen (SCU Torrense POR), Tija Šoštarič Karič (DNŠ Mura), Lea Dolinar (DNŠ Mura), Živa Rakovec (DNŠ Mura), Noelle Vilčnik (DNŠ Mura), Neža Hrga (DNŠ Mura), Vita Dodič (ND Primorje), Nadin Ferk (NK Gažon), Katjuša Kern (ŽNK Ljubljana), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Ljubljana), Neža Čebašek (ŽNK Cerklje), Lori Škulj (ŽNK Cerklje), Zala Lucija Balažic (ŽNK Olimpija Ljubljana), Maja Madon (ŽNK Olimpija Ljubljana), Maša Osojnik (ŽNK Olimpija Ljubljana), Jona Javorič (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Ula Omerzu (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje).

Slovenija WU19 dosedaj še ni zaigrala na evropskem prvenstvu.

Tekst: D.P.
Foto: M24.

SORODNE NOVICE

 • 07.06.2024 | WU19
  Mladinke v lovu na Ligo A tudi proti Hrvaški
  Slovenija bo kvalifikacije začela v Ligi B, žreb ji je namenil skupino B4, v njej pa poleg Slovenije še Hrvaška, Luksemburg in Malta.
 • 09.04.2024 | WU19
  Grčija v zadnji tekmi boljša od Slovenije
  Dekliška mladinska reprezentanca se seli v Ligo B. Na zadnji tekmi kvalifikacij je Slovenija doma z 0:2 klonila proti Grčiji, ki si je ob Danski zagotovila obstanek v Ligi A. Zmagovalka skupine, Španija, pa bo igrala na evropskem prvenstvu v Litvi.
 • 09.04.2024 | WU19
  Proti Grčiji za obstanek v Ligi A
  Slovenija je uvodoma klonila proti močni Španiji (0:5), precej bližje točki pa je bila po dobri igri proti Danski (0:1). Prav na tekmi proti Danski je naša reprezentanca dobila potrditev, da lahko igra tudi proti tako kvalitetnim ekipam.
 • 06.04.2024 | WU19
  Dobro kljubovale Danski
  Dekliška mladinska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja v Radencih doživela tesen poraz (0:1). Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo v torek pomerile z Grčijo. Zmaga na zadnji tekmi Sloveniji prinaša obstanek v Ligi A.
 • 06.04.2024 | WU19
  Pred kamerami proti Danski
  Dekliška mladinska reprezentanca v soboto nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Po porazu proti Španiji se bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Dansko, tudi v spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 03.04.2024 | WU19
  Mladinke pred kamerami proti Španiji
  V Radencih in Bakovcih se danes začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija, vodi jo selektorica Tina Kelenberger, bo ob 12. uri igrala uvodno tekmo proti Španiji, na drugi tekmi v Bakovcih se bosta pomerila Danska in Grčija.
 • 01.04.2024 | WU19
  Pred kamerami proti evropskim prvakinjam
  Danes se je zbrala tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki jo čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
 • 22.03.2024 | WU19
  Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP 2024
  Dekliško mladinsko reprezentanco do 19 let čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
 • 23.02.2024 | WU19
  Z igro in goli do zmage v Dekanih
  Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je na drugi prijateljski tekmi v Dekanih s 3:1 premagala hrvaške vrstnice.

DELI NA