22.03.2024 | WU19
Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP 2024

Dekliško mladinsko reprezentanco do 19 let čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).

Evropsko prvenstvo bo med 14.7. in 27.7. gostila Litva, ki je kot gostiteljica že uvrščena na prvenstvo stare celine, ob Litvi pa bodo na EP tekmovale še zmagovalke sedmih kvalifikacijskih skupin.

Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa na kvalifikacijah. Po uspešnem okrevanju se v kader vračata Katjuša Kern in Gala Dasovič Ravnik.

„Približujejo se kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Dekleta so v intenzivnem trenažnem procesu in tekmovalnem ritmu. Želim si, da v tem obdobju vse ostanejo zdrave in pridejo na zbor v najboljši možni formi,“ pove selektorica Tina Kelenberger.

Dvakrat s sosedi

Naša reprezentanca je v okviru priprav odigrala tudi dve tekmi proti Hrvaški; zmagi v Dekanih s 3:1 je Slovenija dodala še remi v Kopru (2:2).

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024:

3.4.
Španija – Slovenija (12.00)

6.4.
Danska – Slovenija (12.00)

9.4.
Slovenija – Grčija (12.00)

Vabljene igralke:
Viktoria Bittendorfer (SK Rapid AVT), Tinkara Testen (SCU Torrense POR), Tija Šoštarič Karič (DNŠ Mura), Lea Dolinar (DNŠ Mura), Živa Rakovec (DNŠ Mura), Noelle Vilčnik (DNŠ Mura), Neža Hrga (DNŠ Mura), Vita Dodič (ND Primorje), Nadin Ferk (NK Gažon), Katjuša Kern (ŽNK Ljubljana), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Ljubljana), Neža Čebašek (ŽNK Cerklje), Lori Škulj (ŽNK Cerklje), Zala Lucija Balažic (ŽNK Olimpija Ljubljana), Maja Madon (ŽNK Olimpija Ljubljana), Maša Osojnik (ŽNK Olimpija Ljubljana), Jona Javorič (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Ula Omerzu (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje).

Igralke na čakanju:
Melissa Lakovič (UPC Tavagnaco ITA), Špela Bremec (ND Primorje), Metka Markočič (ND Primorje), Sara Ljubič (ND Primorje), Julija Poplašen (ND Primorje), Rubi Krmelj (NK Krim Hubat), Žana Bjelkić (NK Gažon), Varja Špiler (ŽNK Cerklje), Živa Mikložič (ŽNK Ljubljana), Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija Ljubljana), Tara Knego (ŽNK Olimpija Ljubljana), Nika Bazjak (ŽNK Radomlje).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.06.2024 | WU19
  Mladinke v lovu na Ligo A tudi proti Hrvaški
  Slovenija bo kvalifikacije začela v Ligi B, žreb ji je namenil skupino B4, v njej pa poleg Slovenije še Hrvaška, Luksemburg in Malta.
 • 09.04.2024 | WU19
  Grčija v zadnji tekmi boljša od Slovenije
  Dekliška mladinska reprezentanca se seli v Ligo B. Na zadnji tekmi kvalifikacij je Slovenija doma z 0:2 klonila proti Grčiji, ki si je ob Danski zagotovila obstanek v Ligi A. Zmagovalka skupine, Španija, pa bo igrala na evropskem prvenstvu v Litvi.
 • 09.04.2024 | WU19
  Proti Grčiji za obstanek v Ligi A
  Slovenija je uvodoma klonila proti močni Španiji (0:5), precej bližje točki pa je bila po dobri igri proti Danski (0:1). Prav na tekmi proti Danski je naša reprezentanca dobila potrditev, da lahko igra tudi proti tako kvalitetnim ekipam.
 • 06.04.2024 | WU19
  Dobro kljubovale Danski
  Dekliška mladinska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja v Radencih doživela tesen poraz (0:1). Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo v torek pomerile z Grčijo. Zmaga na zadnji tekmi Sloveniji prinaša obstanek v Ligi A.
 • 06.04.2024 | WU19
  Pred kamerami proti Danski
  Dekliška mladinska reprezentanca v soboto nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Po porazu proti Španiji se bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Dansko, tudi v spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 03.04.2024 | WU19
  Španija prevelik zalogaj
  V Radencih in Bakovcih so se danes začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija je v izjemno zahtevni skupini uvodoma z 0:5 klonila proti Španiji, ki je lani v tej starostni kategoriji osvojila naslov evropskih prvakinj.
 • 03.04.2024 | WU19
  Mladinke pred kamerami proti Španiji
  V Radencih in Bakovcih se danes začenjajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo mladink. Slovenija, vodi jo selektorica Tina Kelenberger, bo ob 12. uri igrala uvodno tekmo proti Španiji, na drugi tekmi v Bakovcih se bosta pomerila Danska in Grčija.
 • 01.04.2024 | WU19
  Pred kamerami proti evropskim prvakinjam
  Danes se je zbrala tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki jo čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naše mladinke bodo kvalifikacije v skupini A1 odigrale doma, vse tri tekme bodo v Radencih; uvodoma proti Španiji (3.4.), potem še proti Danski (6.4.) in Grčiji (9.4.).
 • 23.02.2024 | WU19
  Z igro in goli do zmage v Dekanih
  Dekliška mladinska reprezentanca do 19 let je na drugi prijateljski tekmi v Dekanih s 3:1 premagala hrvaške vrstnice.

DELI NA